hits

henriettethorkildsen


Søtpotetmos


2 comments
  • Publisert: 22.11.2017, 11:59
  • Kategori: Tilbehør
  • Her hjemme har vi blitt skikkelig gode på foodprep og forberedelse av måltider. Men jeg har ikke helt enda funnet en rett som er så god at jeg vil dele den med dere <3 Selv er de som plommen i egget med ovnsbakte grønnsaker og fisk eller wok men jeg savner de spennende grønnsaksrettene med krydder og eksotiske smaker. Det kommer kanskje i nærmeste fremtid!

    Det jeg derimot har gjort for at maten ikke skal bli for tørr er å lage litt mos av grønnsakene jeg bruker som tilbehør. Det lager jo seg selv og blir veldig godt å blande sammen med det andre. Da er det langt ifra tørt!

    Slik er det også lettere å få i seg både grønnsaker og rotgrønnsaker. 

    Avbildet har jeg brukt 1 søtpotet, 1/2 sellerirot og 1 pastinakk. Ellers krydret jeg den med jodert salt og litt pepper. NAM.

    Jeg eeelsker kålrabistappe og klarer nesten ikke vente med å lage det. Det kan jeg spise rett fra skålen uten å gå lei! Men siden det er min favoritt i julen må jeg nesten vente til 1.desember..

    Er du glad i grønnsaksmos? <3

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 22.11.2017, 11:59
  • Kategori: Tilbehør
  • 2 kommentarer
  • Bakt søtpotet


    8 comments
  • Publisert: 25.03.2017, 12:18
  • Kategori: Tilbehør
  • Jeg tror dette var en av de største søtpotetene i verden - at det faktisk funket å få den gjennomstekt var ett spørsmål jeg hadde i hodet i de 60 minuttene den stod i ovnen. Men det gikk! Og det var supergodt! Klarte selvfølgelig ikke å spise hele selv, og neste gang tror jeg at jeg skal fylle den med enda flere godsaker - men dette var egentlig bare en liten cravings jeg fikk på noe salt og søtt. 

    Jeg brukte den chilenske pebren som du kan finne oppskrift på her, den passet perfekt som en kontrast til den søte smaken av søtpotet. Så brukte jeg sukkererter og salat som tilbehør. Men bakt søtpotet i seg selv er jo et flott tilbehør til middagsmåltidet.



    Det eneste du gjør er å stikke hull i søtpoteten med en gaffel - jeg tror jeg gjorde det 8-10 ganger da den var så unormalt stor. Deretter stekte jeg den på 210 grader i 60 minutter. Så du har plenty av tid til å gjøre på andre ting mens du venter.

    Ønsker alle en flott lørdag! 

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 25.03.2017, 12:18
  • Kategori: Tilbehør
  • 8 kommentarer
  • Chilensk pebre


    11 comments
  • Publisert: 21.03.2017, 01:07
  • Kategori: Tilbehør
  • Vet du. Dette er verdens beste pålegg når du er sugen på noe salt. Pebre brukes nok mest som tilbehør til maten men på restaurantene i Chile får du det alltid sammen med varme rundstykker som en gratis forrett. DET er noe av det beste jeg vet og herregud for et savn. 

    Nå er det allerede 3 år siden jeg var i Chile så jeg har lenge mast på kjæresten min om å lære meg å lage pebre på den skikkelige måten. Vi prøvde endelig i dag - og den ble faktisk utrolig god selvom svigermor sin er bedre. Gjett om jeg skal smiske med henne for å få hennes hemmelige ingrediens. Kanskje jeg får lov til å dele med dere her på bloggen! Hennes er bare HELT himmelsk

    Maten i Chile er generelt så utrolig mangfoldig og smakfull. Jeg har aldri vært i et land med så mange skatter. Men det må jo sies at jeg var ganske heldig som hadde en av de beste guidene til å veilede meg til dem også. Noe jeg så absolutt ble imponert over er alle de forskjellige fiskerettene de har, for ikke å snakke om hvor mange ulike typer fisk og skalldyr de serverte. Mange av dem får vi ikke en gang tak i her hjemme i Norge!



    Det du trenger til pebren vi disket opp (den er litt sterk):
    - 3-4 tomater
    - 3/4 boks opphakkede tomater (gogreen)
    - 1 chili (kan sløyfes)
    - MASSE frisk koriander, jeg brukte nesten en hel pakke
    - 1-2 ss olivenolje
    - 3-4 hvitløksbåter 
    -1/4 gulløk
    - Litt salt og pepper 
    - 1 ts paprikapulver (rød)

    Om du ikke er så glad i sterk mat kan du prøvde deg litt frem med løken og chilien.

    Det du gjør:
    - Miks alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Prøv deg frem med smakene!



    Håper det frister :-D

    - Henriette

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 21.03.2017, 01:07
  • Kategori: Tilbehør
  • 11 kommentarer