hits

henriettethorkildsen


Grønnkål suppe


0 comments
 • Publisert: 15.08.2017, 23:59
 • Kategori: Supper
 • Jeg fant den herligste matgruppen på facebook "spis opp maten" - som nå har hele 17.500 følgere. Jeg digger det! Selv har jeg tidligere vært veldig dårlig til å spise mat som har stått for lenge og vist du er likedan anbefaler jeg på det varmeste og trykke deg inn på facebook siden deres her. Tipsene de gir er så geniale og nyttige i hverdagen. Ikke bare hjelper du kloden å bevare sin grønne og blåe farge men du kan jo fint spare masse penger også! Viste du f.eks at melk som har gått ut på dato fint kan brukes i vaffelrøren? Ikke jeg.. 

  Jeg har vært flinkere det siste halvåret med å bruke maten før den blir dårlig og rydde i kjøleskapet hvertfall en gang i uken - men gjerne også to. Da får jeg oversikt over mat som må brukes og hva jeg trenger på neste handletur. Om du sitter med en pose gulrøtter og en stor brokkoli så er det ikke verre enn et kjapt google søk så finner google ut hva du kan lage med disse ingrediensene som snart har mistet all sin næring. 

  Jeg hadde en pose grønnkål som begynte å syrnes og gylnes så da søkte jeg opp oppskrifter med grønnkål og vips der ble det suppe av det og jeg fikk i meg masse god næring. 

  Mens jeg stod og tok bilde av dagens næringsglede snek det seg en sakte men sikkert innpå. Ser jeg på henne lenge nok får jeg sikkert smake litt..

  Jeg kokte opp grønnkål med 1,5 l vann, moste det til en suppe og tilsatte matfløte, buljong, 2 ss smør, salt og pepper og 2 kokte egg til slutt. Superenkelt, superraskt og supersunn hverdagssuppe i farten. 

  Neste gang skal jeg få i litt mer smaker i suppen for grønnkålen ga en god smak - men jeg savnet det lille ekstra! 

  Vist du ønsker å se oppdateringer litt oftere prøver jeg å være flink å legge ut på insta story mens jeg kokkelerer. Følg meg gjerne her! <3 Ønsker deg ellers en super dag i morgen og en fortsatt fin uke! Takk for at du stakk innom :-D

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 15.08.2017, 23:59
 • Kategori: Supper
 • 0 kommentarer
 • Spicy vegansk gulrotsuppe på under 300 kcalorier


  11 comments
 • Publisert: 21.04.2017, 22:55
 • Kategori: Supper
 • I går mikset jeg sammen en smakfull gulrotsuppe som jeg absolutt elsket! Den inneholder bare 285 kcalorier per porsjon og er rik på vitamin A. Det aller beste nå den siste uken før lønning er at alle ingrediensene kostet under 150 kr!  Jeg elsker gulrot! Kokt gulrot, rå gulrot, gulrotkake, gulrot i brød og da også selvsagt gulrot i suppe. Denne suppen er rik på vitamin A og en porsjon dekker faktisk hele dagsbehovet ditt for dette herlige vitaminet som er bra for blant annet synet og huden din. Jeg har de siste ukene fått en eksplosjon av uren hud, noe som kom ikke lenge etter at jeg var på legebesøk og fikk påvist lavt vitamin D nivå og fikk D vitamin på resept av legen. Om kroppen min reagerer på forandringene som skjedde da jeg begynte på kosttilskudd vet jeg ikke. Men jeg tror det er en blanding av stress, hormonelle forandringer og muligens derav dårligere fordøyelse. Jeg har alltid hatt litt problemhud, men de siste årene har dette bedret seg enormt så hvorfor det kom akkurat nå skjønner jeg ikke. Det gikk heldigvis ikke mange dager før kviseutbruddet stoppet - men når det først dukker opp en hær med kviser tar det ganske mange uker før alt er vekke igjen. Hvertfall så er jeg nå veldig obs på å få i meg nok vitaminer og proteiner og prøver å holde meg unna hvetemel og sukkerholdig mat. 

  Noe jeg anbefaler til absolutt alle er å ta seg en tur til legen for å sjekke nivået av vitaminene i kroppen. I Norge er vitamin D mangel ganske utbredt og som jeg har erfart tar ikke legene prøver av dette før det vises tegn - jeg tok heldigvis en test før nivået ble alt for lavt. Dette gjør jeg årlig siden jeg ikke spiser så mye animalske produkter og ønsker å holde tritt med om kroppen min faktisk får i seg det den skal.  

  Når du har lite vitamin D vil dette også påvirke kalsiumnivået i kroppen som taes opp sammen med vitamin D. Alt har en kaskade effekt og tretthet, utmattelse og null overskudd er typiske tegn når vitamin D nivået i kroppen er kommet på bunnen. Nå skal jeg snart til legen igjen for å sjekke om nivået er bedre - og derav slutte med kosttilskuddet. Jeg anbefaler absolutt ingen å ta kosttilskudd uten å ha sjekket med legen sin først. Om du får for mye av noe kan det faktisk påvirke andre vitaminer negativt slik at de ikke blir tatt opp i samme dose og derav føre til mangel. Dessuten kan det være alvorlig skadelig å ha for høyt inntak av enkelte vitaminer, spesielt fettløselige vitaminer over lengre tid.   Alt du trenger til suppen (4 porsjoner)
  - 1 gul løk
  - 3 hvitløksfedd
  - 8 gulrøtter
  - 8 dl vann
  - 1 boks kokosmelk, lett (evt original om du ønsker flere kcalorier)
  - 20 gram ingefær, fersk
  - 12 stk asparges
  - 2 ts red curry paste (finnes med den indiske avdelingen)
  - 80 gram sesamfrø
  - Salt og pepper

  Det du gjør
  - Kutt opp gul løk og hvitløksfedd i små biter og fres det til løken er gyllen med litt olje/smør
  - Når løken er gyllen heller du over 8 dl vann
  - Kutt opp gulrøtter og ingefær i små biter og hell det over i suppen
  - Når gulrøttene er myke nok moser du alt med en stavmikser
  - Ha i kokosmelk og red curry paste og la det varmes i 5-10 minutter til
  - Mens suppen koser seg på svak varme kan du kutte opp asparges i firkanter og freser dette i noen minutter. 
  - For ekstra crispy sesamfrø kan du også frese disse raskt i en panne. 
  - Suppen er klar for servering, og du kan strø over asparges og sesamfrø i skålen. 
  - Kos deg med suppen og nyt den gjerne med litt varmt brød.

  Jeg koste meg med suppen sammen med brød som jeg smørte rapskokos på fra Berit Nordstrand.  Ønsker alle en strålende kveld og en fin helg! Jeg har jobbhelg igjen, men skal kose meg maksimalt uansett :-)

  :-D

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 21.04.2017, 22:55
 • Kategori: Supper
 • 11 kommentarer
 • Travel hverdagssuppe


  6 comments
 • Publisert: 13.03.2017, 23:49
 • Kategori: Supper
 • Toro er greit å ha når man bare svinger innom døren før man skal løpe videre. Så for min del ble dette den lettvinte løsningen idag- men som fortsatt gjorde meg god og mett og ga meg rikelig med næring. Jeg hadde plenty av energi etter måltidet som jeg videre fikk brukt på trening! *stort smilefjes*.

  Det er fort gjort å droppe treningen når man har mye på agendaen. Men når jeg unngår å trene på grunn av tid så vet jeg innerst inne at dette er å ta en liten hvit løgn. Jeg hadde jo trossalt hatt tid om jeg planlagte og prioriterte bedre. Om jeg løftet rumpen fra sofakroken. Om jeg våknet tidligere. Eller bare hadde latt være å bruke kvelden på TV serier og "scrolling" på mobilen.

  Men jeg vet veldig godt at det er lett å bli fanget av fellen. Den siste innspurten av bachelorgraden min før jul med jobb ved siden av (egentlig omvendt) ødelagte hele treningsrutinen min. Når jeg endelig var ferdig med skolen og kom tilbake på treningssenteret var motivasjonen kanskje enda dårligere enn den var når jeg satt midt oppi kaoset. Dette kom nok av at jeg allerede følte meg svak, kroppen min tålte ikke like mye som den gjorde og den var langt ifra like sterk. Den siste tiden med skole og jobb var ganske heftig og jeg falt ganske hardt i bakken. Dette gjorde at jeg fortsatte å unngå treningssenteret i flere måneder etterpå. Heldigvis har jeg klart å komme på rett vei igjen, kanskje ikke så motivert enda at jeg går og gleder meg til å trene - men på et sted der jeg gleder meg til resultatet. På det stedet hvor jeg streber etter resultater. Til en sunnere kropp med sterkere muskler og bedre utholdenhet. Kanskje jeg til og med kan bli skikkelig flink til noe? 

  Når man ønsker en forbedring, en forandring i hverdagen er det så utrolig viktig at man tar det litt og litt. Steg for steg. Da bygger vi oss en slags grunnmur som vi blir vant til å ha der. Som vil stå der når alt annet faller fra hverandre. Akkurat nå er mitt mål og klare å komme meg på trening hvertfall 3 ganger i uken. Når det målet er nådd vil jeg sette meg ett nytt mål. 

  Hvilket mål har du?

  Tilbake til Toro suppen: Her må du gjerne ha i det du selv tror passer og som du kan skrape frem fra kjøleskapet. Det var hvertfall det jeg gjorde! Jo mer grønt jo bedre kan man alltid tenke! "Har du noengang hørt om mannen som ble syk av å spise for mye grønnsaker?" - "Nei, ikke jeg heller!".

  Det du trenger til suppen:
  - Toro blomkål og brokkoli suppe
  - 1/2 blomkål
  - 1/4 hodekål
  - Gresskarkjerner
  - Solsikkekjerner
  - Grov brødskive/rundstykke om ønsket

  Det du gjør:
  - Kutt opp brokkoli og hodekål.
  - Lag suppen som anvist på pakningen (jeg brukte kun vann til å blande ut med - grønnsakene gir nok av deilige smaker aleine).
  - Når suppen begynner å koke hiver du oppi brokkoli og hodekål og lar det koke på lav varme i ca 10 minutter. 
  - Samtidig som suppen koker kan du frese frøene på en panne, disse bare strør du over suppen når den er klar for å spises.
  - Kos deg med maten!  Håper du har hatt en strålende mandag! :-D

  #helse #fitness #mat #kosthold #helse #middag #tips
   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 13.03.2017, 23:49
 • Kategori: Supper
 • 6 kommentarer
 • Smakfull grønnsakssuppe (vegansk + glutenfri + laktosefri, lav kcal)


  3 comments
 • Publisert: 19.02.2017, 17:09
 • Kategori: Supper
 • En av favorittsidene mine for inspirasjon til middagsmåltider er så absolutt Green Bonanza. Normalt pleier jeg ikke følge oppskrifter til punkt og prikke og legger dermed ut hva jeg la til i min suppe her (men om du ønsker den originale oppskriften finner du den ved å trykke her). 


   Denne suppen har kraftig smak, selv uten buljong. Samtidig har den et lavt kcaloriinnhold og egner seg derfor godt på diett samtidig som du får i deg masse god næring fra grønnsakene.

  Til 4 personer
  Del 1
  5 stk vårløk
  1 gul løk
  2 stk stangselleri
  4 hvitløksfedd
  3 ss revet pepperrot
  3 ss revet persillerot
  2 ss kokosolje (20g)
  3 ss finhakket frisk timian
  3-4 ss timian krydder
  Salt
  Grovmalt pepper
  1 liter vann

  Del 2
  6 små poteter
  3 gulrøtter
  1/2 kålrot
  1/2 sellerirot
  1/2 hodekål

  Slik gjør du: Ha kokosolje i en dyp panne. Kutt opp vårløk, løk og stangselleri og fres det i en dyp panne sammen med kokosoljen. Rasp hvitløksfedd, pepperrot og persillerot og tilsett det i pannen sammen med finhakket frisk timian, timian krydder, salt og pepper. La dette frese til det får en fin farge, tilsett så 1 liter vann og la blandingen koke på middels varme mens du kutter opp rotgrønnsakene. Ca 10 minutter. 
  Kutt poteter, gulrøtter, kålrot og sellerirot i ca like størrelser og ha det oppi suppen. La dette koke til grønnsakene kjennes passe myke ut i konsistensen. Kutt opp bladene fra kålhode og ha i på slutten og sett pannen til siden med lokk på. La suppen godgjøre seg med alle de naturlige ingrediensene for best smak. 


  Tips: Jeg lagde dobbelt opp av denne suppen så jeg kan fryse ned og ha med i lunsjboksen min denne uken. 

  Håper det frister! 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 19.02.2017, 17:09
 • Kategori: Supper
 • 3 kommentarer