hits

henriettethorkildsen


Broccoli salad


0 comments
 • Publisert: 29.09.2018, 23:47
 • Kategori: Salater
 • If your trying to eat healthier - broccoli should be on top of your grocery list. Together with the other vegetables in the cruciferous family (kale, cauliflower, cabbage, bok choy etc,.). Their full of nutrients while low on calories. Can we ask for anything better? 

   

  My favorite recipes are always simple. This broccoli salad is definitely one of them. It tastes super delicious while being easy peasy to make. 

   

   

  You can use this recipe as a side dish or alone. I love this meal so much that when I make it I make for plenty of days to come. On the third day I made it in a wrap together with falafel - and it was super delicious..

   

  All you need for this broccoli salad is:

  - 1 broccoli
  - 1 dl raisins
  - 1/2 red onion (or shallot)
  - 1 dl pine nuts
  - Two good handfuls of spinach
  - 2 dl mayonnaise (I use vegan). Optional:  3 dl creme fraiche (or vegan options) 
  - 1 tbsp eple cider vinagre. Optional: If your using creme fraiche instead of mayo, switch this for lemon juice

   

  What to do:

  1. Wash and cut the broccoli. You can decide to eat it raw or cook it for some minutes. I like to steam it a bit to make it a BIT softer then the raw type - but still having it crispy enough.
  2. Cut the onion and mix it into the steamed broccoli together with raisins and spinach. 
  3. Mix the mayo together with a spoon of eple cider vinagre and mix it into the salad. 
  4. Drizzle over the pine nuts on top and dig in or bring for lunch to school/work. 

  #mat #helse #kosthold #livsstil #ernæring #oppskrift

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 29.09.2018, 23:47
 • Kategori: Salater
 • 0 kommentarer
 • Superfrisk sommersalat


  0 comments
 • Publisert: 15.06.2018, 10:33
 • Kategori: Salater
 • Salaten er ikke bare superfrisk men også SUPER enkel å lage! Hvem liker vel ikke smaken av appelsin og kiwi? Blandet med grønnkål blir den crispy og litt bitter. Den perfekte blandingen av søtt, surt og litt bittert spør du meg! Jeg anbefaler alle å smake denne retten og blir kjempe glad om du tagger meg vist du først prøver den ut - ikke minst gir meg tilbakemelding på hva du selv synes. Kanskje du finner din egen variant? :-)

  Alt du trenger er en god håndfull grønnkål (eller to), en appelsin, en kiwi og litt linfrø (om du ønsker). Kutt appelsinen opp i mindre biter og bland det sammen med grønnkålen. Du kan gjerne massere inn appelsinen med grønnkålen slik at alle bladene får en frisk smak av appelsin på seg. Ha så over oppkuttet kiwi og linfrø til slutt. Nyt den til lunsj eller som kveldskosen istedenfor søtsakene som skriker etter deg. Tro meg, denne skålen gir deg så mye mer!
   

  Ønsker alle en strålende fin helg - vi har endelig etter flere uker med sol fått det kjente sommerværet til bergen *paraplyemoji*. 

  Hvilke planer har du for sommeren? :-)

  #mat #kosthold #sunt #suntoggodt #vegansk #ernæring

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 15.06.2018, 10:33
 • Kategori: Salater
 • 0 kommentarer
 • Salat og dessertkos


  1 comments
 • Publisert: 15.09.2017, 09:33
 • Kategori: Salater
 • Dagene flyr forbi og en mer spennende kokkelering på kjøkkenet har det blitt lite av de siste dagene. MEN det er ingen unnskyldning til å ikke få i seg sunn mat! Så lenge du får inn en god rutine på et par måltid som inneholder mye grønt og godt så er det også lettere å lage akkurat denne maten når tid og krefter ikke hjelper til i hverdagen. Om det så er å lage maten i forveien eller å få inn rutinene - det er faktisk bare viljen din det står på. 

  Selv liker jeg ikke å meal preppe, særlig da jeg liker å spise friske salater men det er absolutt en god metode for å holde matvarene sunnere og ikke falle ut av gode rutiner. Men om du heller ikke liker å forberede maten i forveien så kan et godt tips være å alltid ha kjøleskapet fult av fargerike råvarer. Hvertfall 3 hyller i mitt kjøleskap er kun grønnsaker og frukt og da har jeg så mange fine varianter av måltid at jeg stort sett bare finner på noe å lage på farten. 

  Igjen legger jeg ut en "kjedelig" salat, som virkelig smaker godt og får opp humøret mitt. Jeg kjenner så stor forskjell på energinivået mitt etter et karbohydratrikt måltid fra kornprodukter i motsetning til et med mer naturlige fettkilder, proteiner og karbohydrater fra fargerike varer istedenfor korn. I tillegg måtte jeg har meg en dose av favoritt smoothien min over alle smoothier hvor hovedingrediensene er så enkel som havremelk/soya, banan, nøtter & kanel. Den miksen der har jeg vanskelig for å styre unna. NAM. 

  Til salaten trenger du:
  OBS: Om du har noe som ligner kan du bruke dette istedenfor
  - En god håndfull grønnkål (evt annen salat eller blandet med spinat)
  - 1 stor tomat
  - 3-4 tørket tomat 
  - Litt sjalottløk
  - 1/4 paprika
  - 1 gulrot
  - 1/2 avocado
  - Frø: Sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner (1 liten ss av hver, evt annen type frø)
  - Olivenolje, kan gjerne bruke salatdressing med krydder men vær obs på hvilke olje som er brukt. Helst olivenolje <3

  Her bare kutter du opp og blander du sammen alle ingrediensene <3

  Til smoothien trenger du:
  - 2 dl havremelk
  - 1/2 banan
  - 3-4 ts knuste mandler (jeg har en krukke med ferdigknuste mandler)
  - 3 dadler 
  - 1 scoop proteinpulver om ønsket
  - Kanel. Helst økologisk uten strålebehandling <3

  Ønsker alle en fantastisk fin helg - det har jo allerede blitt fredag! <3 Nå skal jeg løpe videre på jobb hvor jeg har dobbeltskift i dag før jeg skal hjem og kose meg litt ekstra. Jeg kom forbi en oppskrift på bakt avokado og har denne i bakhodet om jeg får lyst på noe salt i kveld! 

  Har du matplaner for helgekosen? <3 Det er alltid lettere å holde seg på spore om du planlegger litt sunnere snacks!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 15.09.2017, 09:33
 • Kategori: Salater
 • 1 kommentarer
 • Ukens salatfristelse


  2 comments
 • Publisert: 06.09.2017, 17:09
 • Kategori: Salater
 • Jeg hater å si det men jeg er virkelig et vanedyr. Særlig når det kommer til mat. Med en gang jeg blir skikkelig hektet på noe så blir det med meg videre i de fleste måltider. Jeg er så utrolig hektet på å bruke grønnkål i maten for tiden (dvs de siste månedene..) både fordi jeg virkelig elsker den crispy smaken sammen med bær i en smoothie eller i salaten sammen med en god dose olivenolje og gjerne urter. Pst. Den er også supergod i pai og som en sunnere chips variant!

  Vist du følger meg på instagram har du kanskje sett en god dæsj av disse salatene de siste dagene på storyen min. NAM. Jeg liker veldig godt grønnsaksbollene på IKEA og har blitt hektet på å bruke dem i disse basis salatene jeg lager. I går lagde jeg en litt mektigere variant med en liten porsjon ris og frø til. Variasjonene er jo bare så mangt at det er umulig å bli lei av! 

  Alt du trenger:
  - 1 håndfull grønnkål
  - 1 håndfull spinat
  - 1/4 paprika
  - 1 stk liten sjalottløk
  - 2-3 biter tørket tomat 
  - 1 tomat
  - 5-8 stk rosenkål
  - 5-8 stk IKEA grønnsaksboller
  - 2 ss olivenolje - gjerne med krydder, evt krydre salaten med det du selv ønsker
  - Om ønsket kan du bruke litt ris eller belgfrukterl for å gjøre salaten mektigere og evt strø over litt frø

  Det du gjør: Sett grønnsaksbollene i ovnen og kok opp rosenkålen (evt ris om du ønsker det til). Når du venter på dette kan du gjøre klar salaten og blande inn oljen. Når det andre er klart er det bare til å putte det oppi sammen med salaten. 

  TIPS: Bruk det du har i kjøleskapet av grønnsaker, variasjonene er så store og salatlaging er en fin måte å få brukt grønnsaker som begynner å bli fissen. 

  Minner om at du får -15% rabatt på neglebehandling i hele september hos flinke Sunniva, trykk deg inn her for å lese mer. 

  Ønsker deg en strålende fin dag videre, solen titter jaggu meg frem i Bergen i dag også!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 06.09.2017, 17:09
 • Kategori: Salater
 • 2 kommentarer
 • Kikertsalat med avocado, lime og mynte


  1 comments
 • Publisert: 03.08.2017, 21:05
 • Kategori: Salater
 • Sommeren er ikke over og selvom det føltes som den aldri kom så craver jeg fortsatt friske sommersalater. Vist du craver andre søtsaker eller salte middagsretter men heller skulle ønske at du hadde sunnere cravings så kan jeg anbefale deg å begynne i det små og gjøre få justeringer om gangen. Snart vil jeg dele noen enkle tips som jeg syns er nyttige når jeg faller ut av min grønne komfortsone. 

  Først vil jeg dele denne herlige salaten med dere og hvordan dere selv kan lage den hjemme. 

  Alt du trenger til salaten (1 porsjon):
  - 1 god håndfull med brokkoli buketter
  - 1 boks kikerter (gogreen) evt kan du koke selv
  - 1 god neve grønnkål
  - 1 god neve annen salat som du liker, jeg brukte en miks med baby leaf
  - 1/4 agurk
  - 1 grønn paprika
  - 1/2 avocado
  - saften fra 2 lime
  - 1 ss eddik 
  - en god håndfull mynteblader
  Krydder, bruk gjerne annet om ønsket
  - spiskummen
  - timian
  - paprika krydder

  Det du gjør:
  - Stek kikertene kjapt i en panne og miks det med spiskummen, timian og paprika krydder. Prøv deg frem med mengden krydder. Her må du gjerne også bruke andre smaker om du ønsker. Jeg liker mye smak og krydrer godt. Om du bruker kikerter på boks er det ikke nødvendig å salte kikertene da de allerede er salte - dette må du gjerne ellers gjøre om du koker kikertene fra bunnen. 
  - Bland grønnkål, salat, mynteblader og eddik i en skål og ha over saften fra 1 lime. Ikke vær beskjeden med mynten - denne gir alt for god smak!
  - Kutt opp agurk, paprika og avocado og miks den med salaten. Jeg hadde ikke avocadoen oppi før jeg begynte å spise. Litt fordi det ikke var plass i matskålen min (trenger større skåler) men mest for bildet sin skyld. *thihi*
  - Ha over den siste limen om ønsket - jeg syns det var ekstra godt med 1 til oppå det hele. Nam.   Håper det frister - husk å legg igjen en kommentar om det er noe du ønsker å se mer av. Minner også om at jeg har tilbud på kostveiledning og planer ut august denne måneden, ikke nøl med å sende meg en mail på henriettethorkildsen@hotmail.com om det er noe du lurer på :-)

  Ønsker deg en fin kveld videre og minner om denne deilige moussen om søtsuget blir for stort <3 

  #mat #ernæring #kosthold #diett #vegansk #vegetar #salat

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 03.08.2017, 21:05
 • Kategori: Salater
 • 1 kommentarer
 • Salat og pannekaker til kvelds


  4 comments
 • Publisert: 11.07.2017, 12:30
 • Kategori: Salater


 • I går fikk jeg samboeren min hjem igjen fra reise og det er alltid like godt. Da jeg kom hjem fra jobb var han utsultet og sliten etter en lang reise - det eneste han ville ha var proteinpannekaker noe som er så lett å fikse at jeg selvsagt satt i gang. Jeg har nylig blogget om disse og du kan finne oppskriften på de herligste pannekakene med kun 3 (sunne) ingredienser her  Ellers lagde jeg en smakfull og frisk salat til kvelds for å få i meg de resterende grønne næringsstoffene for dagen. Kanskje litt uorginal kveldsmat men kroppen bryr seg rett og slett ikke om når du spiser hva så lenge maten er bra!   I denne salaten har jeg brukt en blanding av baby leaf og grønnkålmix - dette syns jeg var supergodt! Blandet ellers inn 1/2 agurk, 1/2 paprika, 1/2 avocado og 1 håndfull tørket tomat (uten olje). Som topping brukte jeg fetaost og oliven med fetaost. Disse ligger jo i olje men jeg tar så lite av oljen i boksen som mulig og dynket heller 1 ss olivenolje fra egen flaske over salaten sammen med 1 ss eplecidereddik (NAM). Til slutt så måtte jeg jo selvsagt ha over litt valnøtter også. Kunne gjerne brukt linfrø i salaten også for å øke omega-3 inntaket! Det skal jeg bruke neste gang :-D
  Nå må jeg løpe å gjøre meg klar for jobb før jeg skal videre på klubbkveld med gode gamle venninner. Ønsker alle en strålende fin dag!

  #kosthold #mat #helse #livsstil #fit #fitness #ernæring

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 11.07.2017, 12:30
 • Kategori: Salater
 • 4 kommentarer
 • 5 av mine favoritt salater


  3 comments
 • Publisert: 09.07.2017, 13:21
 • Kategori: Salater
 • Jeg er veldig glad i salat, særlig på denne tiden av året når smakssansene lengter etter noe friskt og gjerne kaldt å ta tak i. Morsomt at det føles ut som høst i Bergen men at smakssansene er i sommermodus. Det har sikkert mer med hva vi innerst inne lengter etter.. Eller er det kanskje bare meg som har lyst på is, smoothie og friske salater? 

  Her har jeg kortet ned 5 forskjellige oppskrifter til dere på mine favoritt salater. Noen enklere enn den andre - og noen som passer bedre som tilbehør eller lunsj enn et hovedmåltid. Disse kan du fint putte oppi litt kikerter, magert økologisk kjøtt, fisk eller noe annet som gir mer proteiner til måltidet. 

  1. HUMMUSSALAT MED SØTPOTET OG QUINOA

  Om du liker varme salater med mye smak så vil du elske denne! Dette er en absolutt favoritt hos meg som jeg nå må lage igjen snart. Det er kanskje den "mest" tidskrevende salaten - selvom den egentlig er superlett. Hummusen er nemlig ikke så avansert som de originale oppskriftene men en lettere variant som jeg syns smaker like godt og som bare tar deg 5-10 minutter å lage. Dette visper vi sammen mens det andre står i ovnen! I tillegg er detet en salat som man fint kan spise som et måltid da kikertene forsyner deg med proteiner og oljen i hummusen forsyner deg med sunt fett fra olivenoljen. Ellers fyller grønnkålen (favoritt <3) deg rikelig på vitamin C, A og E i tillegg til B6, kalsium, kalium, magnesium og fiber. Hvorfor dette er min favorittsalat? Akkurat derfor <3 I tillegg passer jo den nøytrale smaken til alt! Trykk her for å komme til oppskriften. :-D

  2. SALAT MED FETAOST OG TØRKET TOMAT

  Dette er min andre favoritt - fordi den ikke tar mer enn 5-10 minutter å lage men allikevel smaker den så utrolig godt! Oppskriften kan du finne her. Denne kan du gjerne bruke sammen med proteinkilder som belgvekster, magert økologisk kjøtt eller fisk. Ellers passer den like godt uten til et mindre måltid. Denne er faktisk en veldig enkel vei til nytelse. Prøv den! 

  3. DETOX SALAT  Man skulle tro det var skikkelig kjipt å gå på en liten rensing, eller spise så mye grønt. Men med mat som dette går det helt fint. Her kan du gjerne blande inn litt eplecidereddik i tillegg for en ekstra overraskelse til tarmen din. Alle ingrediensene kuttes i små biter for at det skal lettere fordøyes og spises mer av - dette tar gjerne tid om du ikke har food processor (som meg). Ellers smaker det mye av denne salaten og den får i gang fordøyelsen din og lar den jobbe for fult med masse gode næringsstoffer. I skrivende stund ser jeg nå at jeg absolutt må lage noen porsjoner av denne salaten snarest og få meg en liten rens jeg også. Denne salaten kan dessuten FINT også brukes som tilbehør. Her finner du oppskriften. 

  4. ENKEL SPIRESALAT  Spirer er faktisk nysprungne skudd og inneholder næringen fra frøet som gjør at de faktisk har et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn de ferdigvokste plantene. Samtidig smaker det fantastisk godt både på skive og i salater eller som tilbehør. Her er en superenkel salat rik må vitaminer og mineraler og som smaker fantastisk godt uten å kreve noe særlig fra deg til å lage! Her kan du finne oppskriften. 

  5. SOMMERSALATEN

  Dette er en enkel måte å lage en frisk salat som tilbehør til grillmaten. Det er så godt å blande salat sammen med frukt og bær! Denne salaten har veldig lite energi og mindre næringsstoffer enn de andre så denne vil jeg ikke kvalifisere som et fullverdig måltid - men en oppfriskende side rett eller en del av lunsjen mens du nyter en god bok i solskinnet (som jeg nok en gang må poengtere at vi mangler i Bergen).. Oppskrift på denne salaten finner du her

  Ønsker alle en fantastisk flott søndag og en ellers fin uke - neste uke reiser jeg på spontanferie med bil og telt (destinasjon ikke planlagt)! 

  #kosthold #helse #livsstil #mat #sunt #salat #fitness #ernæring
   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 09.07.2017, 13:21
 • Kategori: Salater
 • 3 kommentarer
 • Ukens salat


  0 comments
 • Publisert: 25.06.2017, 15:25
 • Kategori: Salater
 • Jeg tror det er viktig for alle å fokusere mer på inntaket av grønnsaker! Særlig ubehandlede grønnsaker da for mye behandling kan ødelegge næringsstoffene i maten og plutselig sitter du der å spiser en overkokt/stekt brokkoli bukett (nam..) og føler at du har gitt kroppen din masse påfyll av vitaminer og mineraler.  

  Man vet at noen grønnsaker faktisk har mer tilgjengelighet av vitaminer og mineraler når man behandler dem - men type behandling er også noe som spiller en stor rolle. Vist du damper grønnsakene derimot så er du nok på den sikreste siden - men aller best er derav oftest å spise grønnsakene rå!  Salaten jeg har laget denne uken har jeg delt i to og spist halve til lunsj og halve til middag som tilbehør. NAM, så friskt og godt!

  For å lage disse to porsjonene har jeg brukt en hel pose med blandingssalat, jeg liker best typen ruccola og baby leaf. Jeg kuttet opp 1 hel rød paprika og blandet i sammen med masse cherry tomater, tørkede tomater (uten olje) og 1 liten pakke feta ost. Til slutt heller jeg over litt balsamico olje og saften fra en lime. Dette gjør at salaten blir enda friskere i smaken.   Som kostholdsveileder vurderer jeg å ha en konkurranse her på bloggen evt instagram hvor dere kan vinne en skreddersydd kostholdsplan - har du lyst å være med på dette? :-D 

  Ønsker alle en fin søndag, jeg har allerede satt opp ny kostholdsplan for meg selv for denne uken - jeg syns det er greit å ha en mal på hva jeg skal spise, særlig da jobbdagene mine er så varierte. Planlegger du dagene dine eller spiser du det du har lyst på i øyeblikket? En god blanding liker jeg, men malen hjelper å ha kontroll på at jeg får i meg det mest nødvendige! 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 25.06.2017, 15:25
 • Kategori: Salater
 • 0 kommentarer
 • Sommersalat


  6 comments
 • Publisert: 29.05.2017, 20:39
 • Kategori: Salater
 • I helgen har jeg kost meg med god mat så i dag savnet magen min noe lett og mindre energirikt til middag. En sommerlig salat var akkurat det jeg fikk lyst på og hva er vel det uten jordbær? Jeg måtte også prøve ut salaten jeg har plantet. Etter at jeg hadde renset den godt fra jord blandet jeg den enkelt sammen med jordbær, rødløk, avocado, blåbær og sitronsaft. 

  Jeg har vært litt opptatt den siste uken med både jobb og bryllup for min kjære svigerbror som giftet seg på lørdag. Men en ting jeg må si er at jeg har prøvd meg på rawfood kake som jeg absolutt forelsket meg i. Jeg lagde en på onsdag som jeg da bestemte skulle få bli med på bryllup - men det var dessverre ikke i tankene å ta bildet av kaken da jeg stod midt på natten begge gangene jeg lagde den. Men jeg skal love at jeg kommer til å lage en ny. Denne kaken var en form for sjokoladekake ved bruk av dadler, havre, banan, cashewnøtter, kokosolje, vanilje og raw kakao. NAM! Dette var så overraskende godt og jeg kommer absolutt til å prøve ut flere varianter. Det kjekkeste med raw food er jo at du får i deg så mye gode næringsstoffer samt god mat uten dårlig samvittighet. Vist du er en av dem som ikke klarer smaken av banan (mamsen) så vil ikke denne kaken falle i smak - men om du er glad i banan og sjokolade så er dette absolutt noe du må prøve! Vist du ikke klarer å vente kan du gå inn på den originale oppskriften her.

  Tilbake til denne friske salaten så kan du egentlig leke litt selv med hva du liker. Jeg brukte sitronsaft som dressing istedenfor en fetere type eller olje. Den vil nok ikke holde deg mett lenge men vist du er i et lite fastemodus etter en mathelg som jeg har hatt eller bare vil ha et lite måltid så er denne perfekt. 

  Det jeg brukte:
  - 2 never salat
  - 1/3 rødløk
  - 8 jordbær
  - 1 avocado
  - 1 håndfull med jordbær
  - Saften fra 1/2 sitron

  Ønsker alle en nydelig uke :-)

  #mat #fitness #helse #kosthold #ernæring #salat #oppskrift #fit
   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 29.05.2017, 20:39
 • Kategori: Salater
 • 6 kommentarer
 • Detox salat


  4 comments
 • Publisert: 16.03.2017, 19:50
 • Kategori: Salater
 • Jeg skulle egentlig bare lage meg selv en skikkelig næringsbombe til middagsmat i dag - men det endte med at jeg lagde så mye at jeg sikkert har til både lunsj og middag i flere dager. Så jeg skal prøve å korte ned oppskriften slik at den ikke blir like enorm som den jeg lagde. 

  Denne salaten burde egentlig blitt en tradisjon etter helgekosen for å få en reel detox. Du føler deg så mye mer oppkvikket og sunn i kroppen etter et slikt måltid. 

  Du kan også selvsagt bruke salaten som et smakfullt tilbehør.

  Det du trenger til salaten:
  - 4-5 blader kålhode
  - 4-5 blader rødkål
  - 1/2 brokkoli
  - 8 rosenkål
  - 4 gulrøtter
  - 2-3 dl mandler
  - 1 dl solsikkekjerner

  Vist du vil lage din egen dressing til trenger du: 
  - 2 ss olivenolje
  - 1/2 sitron
  - 1 ts fersk ingefær
  - 3 ts dijon sennep
  - 2 ts honning eller lignende
  - 1/4 ts havsalt  Det du gjør:
  - Kok rosenkål, jeg bruker alltid litt smør i vannet for ekstra god smak. Jeg ELSKER rosenkål. 
  - Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin/blender. Jeg brukte en sånn miniutgave så det tok meg litt ekstra tid. Vist du også må gjøre det slik tok jeg litt og litt oppi maskinen og rørte til slutt alt sammen i en skål. 
  - Når rosenkålen er ferdig blender du den inn sammen med det andre.
  - Miks alle ingrediensene til dressingen, hell over salaten og bland godt. 
  - Kos deg med måltidet og vit at kroppen din ELSKER det. 

  Håper det frister!
  - Henriette :-D

  #fitness #helse #mat #sunt #kosthold #livsstil

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 16.03.2017, 19:50
 • Kategori: Salater
 • 4 kommentarer
 • Søtpotet og quinoa salat


  6 comments
 • Publisert: 13.02.2017, 20:29
 • Kategori: Salater
 • Denne salaten er absolutt en favoritt for tiden. Den har så utrolig mye smak samtidig som den metter godt! Den har også ett høyt proteininnhold og passer dermed ypperlig til både de som ikke spiser kjøtt og til kjøttfrie dager. 

  Salaten er en blanding med søtpotet, quinoa og hummus m.m.

  Til salaten trenger du:

  • Salat av eget ønske. Jeg har brukt spinat, grønnkål og hjertesalat. 
  • 1 søtpotet (kan gjerne også bruke flere rotgrønnsaker i tillegg)
  • 2 dl quinoa
  • 2-3 ss rosiner
  • 2-3 ss soltørket tomat 
  • Mozzarella om ønsket

  Jeg har laget en form for "hummus" uten tahini da den er kjappere å lage og selv synes jeg den fortsatt smaker veldig godt! Om du ønsker original hummus til salaten finner du oppskrift på matprat.no

  Til "hummus" uten tahini trenger du: 

  • 2 bokser kikerter (jeg har brukt gogreen sine ferdigkokte)
  • 2-3 ss olje 
  • 1 sitron
  • 1 ss spiskummen
  • 1 ts pepper
  • 2 hvitløksbåter
  • 1/2 dl vann

  Slik gjør du:

  • Skrell og kutt opp søtpoteten i biter. Legg dem på en rist med bakepapir og strø over litt salt om ønsket. Ha gjerne litt olje på bakepapiret også. Stek dem i ovnen på 200° i ca 40 minutter. 
  • Lag quinoa som henvist på pakningen. Jeg har her brukt hvit økologisk quinoa, men det beste er å alltid bruke grove kornprodukter (inneholder mer næringsstoffer)! Når quinoaen er ferdig kokt blander du inn rosiner og soltørket tomat. 
  • Ha kikerter, olje, vann, sitron og hvitløk i en bolle og mos alt sammen til en litt tykk mos med en stavmikser. Smak til med spiskummen og pepper. 
  • Legg salat i bunnen med søtpotet, quinoa og hummus over. Ved ønske kan du blande inn mozarella ost. 
  • Ta-da, maten er klar! (Ekstra godt med litt brød på siden)..   - Håper det frister :-)

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 13.02.2017, 20:29
 • Kategori: Salater
 • 6 kommentarer
 • Salatmix


  2 comments
 • Publisert: 14.06.2016, 00:12
 • Kategori: Salater
 • I dag gikk jeg på butikken etter jobb for å kjøpe inn litt diverse for å lage meg en litt sen middag. Men da jeg kom hjem fant jeg ut at det jeg hadde kjøpt inn ikke var helt planlagt og jeg endte opp med å blande inn det jeg fant i kjøleskap og skuffer for å lage meg selv en næringsrik salat og en frisk smoothie til dessert. Skal si at man ofte faktisk klarer å skrape frem et deilig måltid på 1-2-3 og i tillegg være så heldig at man kan skrive den blant favorittmåltidene. 

  Har du en egen bok for dine favoritt oppskrifter? 

  Til salaten trenger du:
  1 god håndfull spirer 
  1/2-1 pose feldsalat mix 
  1 avocado
  1 håndfull valnøtter
  1-2 ss gresskarkjerne
  1-2 ss linfø
  1-2 ss pinjekjerner
  1-2 ss eplecider eddik

     Til smoothien trenger du:
  1/2 banan
  4 jordbær
  1 håndfull blåbær
  1/2 dl rismelk
  1/2-1 dl vann
  3-4 valnøtter om ønsket  BON APPETIT!

  Håper det frister!
  - Henriette 
   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 14.06.2016, 00:12
 • Kategori: Salater
 • 2 kommentarer