hits

henriettethorkildsen


How to simply spice up your veggies for dinner


0 comments
 • Publisert: 21.06.2018, 22:05
 • Kategori: Middagsretter
 • One of my favorite ways to prepare vegetables are with coconut oil and spices. The base is literally mainly onion, ginger, spices and coconut oil - and then I mix in whatever veggies I have in the fridge. It aaalways ends up so tasty! Lately I have used some celery in the base as well.

   

   

  For the base sauce I always use:

  - 0.5 - 1 onion 
  - 1 can of coconutmilk 
  - 1-2 tbsp of green curry paste (you can also use red)
  - Spices: Garam masala, koriander, garlic, pepper & ionized salt 

   

  For the main ingredient I only used 5 ingredients that I think everyone should always have - weather on a plantbased diet or not. This meal is my funny way to use the lefties that is dying in my kitchen. Thats why I think this dish is so much fun cause the most boring fridge can turn out so great with just some coconut milk and spices. Yummy nommy. The ingredients I used this time was:
  - 1 broccoli
  - 1 cauliflower
  - 4-5 carrots
  - 1 can of white beans
  - 5 potatoes 

   

   

  I cooked everything but the beans before mixing it into the sauce mix together with drained beans - leaving it all together for approximately 5-10 minutes to absorb all the flavors. If you try it out please let me know - hopefully you will enjoy it as much as I do on a daily basis <3

  Wishing you a great evening! I am pampering myself up this evening before a long day at work tomorrow :-)

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 21.06.2018, 22:05
 • Kategori: Middagsretter
 • 0 kommentarer
 • Green Curry Paste Quinoa gryte


  0 comments
 • Publisert: 18.06.2018, 12:35
 • Kategori: Middagsretter
 • Denne kremete gryten av grønnsaker og sterke smaker var helt nydelig. Blandingen av ingefær, selleri og green curry paste var en nytelse for smaksløkene! Det beste var at den er enkel og lage og du kan fint gjøre den til din egen rett med de grønnsakene du har hjemme i kjøleskapet. 

  Jeg er flink til å finne inspirasjon fra andre matretter jeg finner her og der, men jeg er enda flinkere til å bruke inspirasjonen til min egen lille miks. Å følge oppskrifter fra bunnen er ikke det samme som å stå på kjøkkenet og prøve ut retter for deg selv. Jeg tror at det ikke bare er lettere å få inn en god rutine på matlaging av å mikse og trikse selv, men at det faktisk også da blir enda bedre smak! 

  Alt du trenger:
  - 2-3 hvitløksbåter
  - 3 stk sjalottløk (evt 1/2 vanlig løk)
  - 1 dl oppkuttet selleristang
  - 1 boks kokosmelk
  - 2 ss green curry paste *
  - 2-3 cm ingefær *
  - 1 brokkoli
  - 1 blomkål
  - 3 håndfulle med spinat
  - 2 bokser med røde linser
  - 1 dl tørr quinoa
  - Lime
  - Krydder: gurkemeie, chili, koriander, hvitløk, garam masala, pepper, salt *
  * Smak deg frem med disse ingrediensene ift hva dine smaksløker liker best. Når det kommer til krydder er det ikke nødvendig å bruke alle, prøv deg frem - gjør det til din egen rett!

  Oppskrift:
  1. Kutt opp hvitløk, sjalottløk, selleristang og ingefær. 
  2. Stek hvitløk og sjalottløk i en oljefri panne (eller med litt kokosolje) til det blir mykt og gyldent. Ha så over selleri og stek noen minutter til på middels varme. 
  3. Hell over kokosmelk i pannen med løk og selleri og bland inn ingefær, green curry paste, krydder og røde linser. La dette godgjøre seg mens du setter på quinoa og damper brokkoli og blomkål. 
  4. Når brokkoli og blomkålen er ferdig har du dette i pannen sammen med spinat. Sett varmen ned og la det stå i 5 minutter. 
  5. NYT retten sammen med quinoa. Ha over lime om du vil ha en enda friskere smak på retten. 

  Ønsker dere en strålende fin dag og uke <3

  #mat #vegansk #plantebasert #helse #livsstil #inspirasjon #oppskrift

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 18.06.2018, 12:35
 • Kategori: Middagsretter
 • 0 kommentarer
 • Pestopasta med grønnkål og cherry tomat


  2 comments
 • Publisert: 07.06.2017, 21:24
 • Kategori: Middagsretter


 • Gårsdagens middag etter senvakt ble gjort unna på 15 minutter. Pasta med 2 gode never grønnkål, cherrytomat, pesto og parmesanost som topping. NAM! Neste gang skal denne lages med grønnsakspasta. 

  Grønnkål - supergrønnsaken! 

  Grønnkål er en av de matvarene som oppriktig kan kalles en supergrønnsak. Dette er fordi du lett kan spise mye av den og fordi den inneholder rikelige mengder av vitamin K, A, E og C. Den inneholder i tillegg B6, kalsium, kalium, folat og kobber. Jeg har virkelig fått helt dilla på grønnkål - den har en crispy og nøytral smak og kan så og si brukes i alt! Jeg prøver å presse den inn i de fleste middagsmåltidene i tillegg til at jeg bruker den i smoothien min. I smoothie passer den perfekt siden den ikke overdøver andre smaker. At den er så vitaminrik samtidig som den er kcalorifattig gjør den jo ikke mindre fristende. 

  Ha som vane å ha grønnkål liggende i kjøleskapet, denne kan også fryses ned om du skal reise vekk i sommer.   Ønsker alle en strålende kveld! 

  #mat #fitness #helse #kosthold #sunt #oppskrift #middag

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 07.06.2017, 21:24
 • Kategori: Middagsretter
 • 2 kommentarer
 • Enkel og sunn grønnsakspasta


  2 comments
 • Publisert: 23.04.2017, 20:55
 • Kategori: Middagsretter
 • Denne søndagen startet med frokost i sengen og hele to kopper med kaffe. DET har ikke skjedd på LENGE. En helt herlig måte å starte en søndag som er planlagt å være lite effektiv. Det er min andre jobbhelg og da syns jeg at jeg fortjener et lite pust i bakken og gjøre absolutt ingenting. Men som oftest når jeg har planlagt en rolig dag, så blir den mer effektivt enn jeg hadde tenkt.

  Jeg har fått vasket og ryddet litt i skap og skuffer og snart skal jeg sitte meg ned å planlegge måltidene for uken som kommer. Jeg har de siste ukene blitt skikkelig treningsglad igjen og målet er å få opp muskelmassen min med trening, en håndfull gode proteiner og masse herlige grønnsaker og frukt.

  Da jeg selv hater å handle mat og ikke hadde noe som helst å lage middag med var jeg bare noen sekunder i fra å kjøpe med meg kinamat - men heldigvis for søndagsåpent (som jeg egentlig er imot) så kjøpte jeg heller med meg grønnsaker hjem for å lage favoritten min - grønnsaker med fløte og pasta som i dag ble til nudler, toppet med parmesanost. Mm. Det er så godt, og ikke minst så enkelt. Beklager, jeg er klar over at det ikke er stort lenge siden jeg kom med lignende pastarett. Men herregud, det er jo så godt.   Det du trenger for 2-3 personer:
  - 1 brokkoli
  - 1 pose rosenkål
  - 5 stk asparages
  - Pasta/nudler
  - 3 sopp
  - Soya matfløte 
  - 1 ss rapsolje

  Det du gjør:
  - Kutt opp brokkoli, asparges og sopp
  - Kok opp nudlene/pastaen som anvist på pakningen
  - Kok opp brokkoli, rosenkål og asparges sammen til det er mykt nok - kok gjerne opp sammen med litt smør for ekstra deilig smak. Sil ut vannet og sett til siden når dette er ferdig.
  - Fres soppen i en dyp panne med 1 ss rapsolje og når dette har stått noen minutter tilsetter du de kokte grønnsakene og heller over litt soya matfløte. Tilsett til slutt nudlene.
  - Topp med parmesan ost om ønsket!   Disse nudlene som jeg brukte til grønnsakene er fra king soba, og det geniale med disse er at de er økologisk og kommer i porsjoner så du kan enkelt vite hvor mye som skal kokes. En porsjon er hvertfall hos meg til 2 personer. Godt smaker de også!  Håper alle har hatt en strålende søndag - nå sitter jeg å lurer på om jeg skal lage meg noen proteinrike muffins. 

  Stor klem

  #mat #helse #vegetar #grønnsaker #fitness #kos #matglede #søndag 

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 23.04.2017, 20:55
 • Kategori: Middagsretter
 • 2 kommentarer
 • Pasta med brokkoli, 529 kcalorier (vegansk + laktosefri)


  10 comments
 • Publisert: 06.04.2017, 16:40
 • Kategori: Middagsretter
 • Dette er en av mine favorittmåltider i ukedagene. Det er så enkelt og kjapt - og ikke minst deilig!

  I dag tror jeg at jeg stod opp med feil fot. Eller som jeg sa til min kollega, tror kanskje det egentlig bare var beina mine som våknet. Hodet mitt er hvertfall ikke tilstede. Det verker og jeg føler meg ganske utmattet. Skal hive innpå noen appelsiner til dessert i tilfelle jeg begynner å bli syk og faktisk bare kose meg i sofakroken med noe varmt i koppen og kanskje et par sjokoladebiter. Det er så typisk meg å begynne å bli syk når det nærmer seg ferie. 

  Det du trenger til to personer:
  - Fullkornspasta type "penne" for 2 porsjoner
  - 1 brokkoli
  - 5 sjampinjonger
  - Alpro, cuisine soya (matfløte)
  - litt vårløk

  Det du gjør:
  - Kok opp pasta og brokkoli hver for seg
  - Fres sjampinjong i en panne
  - Bland brokkoli og sjampinjongene sammen med pastaen når den er klar (etter du har helt ut vannet selvsagt) og bland inn soya matfløten. La dette varme litt og hell over gressløken. 
  - Vips så var det klart!
  - Om du ønsker ekstra deilig pasta kan du drysse over litt parmesan ost evt annen type   

  Ønsker alle en fantastisk dag videre!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 06.04.2017, 16:40
 • Kategori: Middagsretter
 • 10 kommentarer
 • Ukens deiligste middag


  4 comments
 • Publisert: 02.04.2017, 14:23
 • Kategori: Middagsretter
 • Jeg har ikke vært så flink å blogge denne uken. Jeg kan skylde på både tidsklemmen og litt latskap etter at jeg har gjort alt som faktisk må gjøres. Tidsklemmen kan jeg ikke gjøre så mye med, men latskapen er det mye jeg kan gjøre med.

  Men noen ganger må man kjenne etter om det er latskap eller heller kroppen som trenger en liten hvil fra hverdagskaoset. For på ett eller annet tidspunkt, uansett hvor bra man spiser, hvor mye man sover, hvor flink man er å ta vare på seg selv og trene så vil man alltid møte noen små knekker innimellom. Det viktigste er at vi da tar oss litt tid til å få slappet av og roet ned. Kanskje gjøre noe som du virkelig heller vil gjøre, noe du har tenkt på lenge. Men da er det også viktig at vi fortsatt har fokuset klart på hvor vi er når man er ferdig med å hvile.  

  Nå skal jeg dele med dere min favorittmiddag fra uken som har gått. Til dere som spiser kjøtt kan denne fint brukes sammen med kjøttstykket deres (husk å unngå fete og bearbeidede kjøttprodukter). Og til dere som ikke spiser kjøtt - denne oppskriften er perfekt både uten kjøtt og annet tilbehør - jeg bare elsker kombinasjonen av denne grønnsaksblandingen. Dessuten er det jo også SÅ enkelt!  1 porsjon gir totalt 473 kcalorier
  Denne retten inneholder mye av de flerumettede fettsyrene, vitamin E, vitamin B6, folat, fosfor , kostfiber, vitamin A kalium og rikelig med vitamin C. I tillegg inneholder det noe tiamin, riboflavin, magnesium, sink og kobber.  Det eneste du ikke får i deg i det hele tatt er vitamin B12 samt ørlite av selen og jod. 
  B12 er ikke så lett å få i seg uten å spise kjøttprodukter, men noen soyaprodukter som alpro sine er tilsatt vitamin B12. Selen kan du finne i fisk, innmat og egg. Viktigste kilde til inntak av jod i Norge er meieriprodukter da det tilsettes jod i kraftforet til dyrene. I tillegg kan du få i deg jod fra saltvannsfisk og skalldyr (dobbelt så mye som i fet fisk). Internasjonalt er den største kilden til jod i husholdningssalt men i Norge tilsetter vi mye mindre jod i salten og derav er det ikke like god kilde til jod. Burde dette kanskje revurderes?

  Oppskrift for 2 personer:
  - 0,5 stk brokkoli
  - 0,5 stk blomkål
  - 240 g frossen rosenkål
  - 10 stk asparges
  - 4 ss flytende margarin om ønsket
  - Ris, jeg brukte jasminris for det var det jeg hadde men naturris (brun ris) er den beste sorten og gir den enda flere næringsstoffer. 

  Det du gjør:
  - Kok opp brokkoli og blomkål med 2 ss flytende margarin
  - Kok opp rosenkålen med 2 ss flytende margarin
  - Stek raskt aspargesen i en panne 
  - Kok opp 2 porsjoner ris

  Håper det frister

  Ønsker alle en strålende lørdag!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 02.04.2017, 14:23
 • Kategori: Middagsretter
 • 4 kommentarer
 • Søtpotet, kikerter & spinat wok


  2 comments
 • Publisert: 08.03.2017, 23:05
 • Kategori: Middagsretter
 • I dag fikk vi besøk av svigerbroren min så jeg fant en oppskrift fra "Oh she glows every day" av Angela Liddon. Den falt i smak hos gutten som alltid spiser kjøtt. Det er så kjekt å servere veganske måltider til de som ikke har prøvd så mye av det før - dette fordi de alltid blir overrasket over hvor godt det faktisk kan være bare med grønnsaker! Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg enda ikke har servert vegansk mat til noen hvor de ikke har likt det eller sagt at de savnet kjøttet. 

  Jeg liker egentlig ikke å kalle meg selv pescetarianer, vegeterianer eller veganer. Hvorfor må jeg plassere meg i en gruppe utifra hvilke mat jeg spiser? Jeg spiser den maten jeg føler for å spise og kjøtt har lenge ikke vært inkludert. Jeg liker heller å si at jeg har kritiske øyner til den maten jeg spiser og hvor den kommer fra. Om jeg så skulle spist kjøtt derimot (noe jeg ikke har gjort på mange år) så ville jeg valgt økologisk kjøtt - som du kan finne på reindyrka om du bor i Bergen. :-)

  Større fokus på grønnsaker tror jeg uansett er viktig for alle og enhver. Både for kloden og for menneskekroppen. Når det er sagt så kan jeg legge til at vitenskapen har sterke beviser som tilsier at mennesker som spiser et vegetarisk kosthold både lever lengre og har en sunnere kropp lengre. Dette handler nok om at et slikt kosthold fortsatt inntar matvarer som egg, fisk og meieriprodukter og slipper unna mangel på utsatte vitaminer som veganere har. Men mest av alt fordi maten som inntas ofte har et variert innhold av grønnsaker som er pakket med gode næringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioksidanter i motsetning til ett kjøttstykke som ikke har alle disse godene. Kostholdet blir mer snevert og samtidig inneholder det mye mettet fett og fett generelt. I bacheloroppgaven min skrev jeg om sammenhengen mellom rødt kjøtt/bearbeidet kjøtt og hjerte og karsykdommer og leste flere vitenskapelige artikler som tilsier at et høyt inntak rødt kjøtt, spesielt bearbeidet kjøtt, kan sitte deg i en stor faresone for å utvikle sykdom i denne sykdomsgruppen. Må si at jeg gleder meg til å lese mer forskning rundt akkurat dette!

  Tilbake til det deilige måltidet jeg disket opp fra kokeboken til Angela Liddon. 

  Det jeg brukte:
  - 4 ss kokosolje
  - 1 ss spisskummen 
  - 1 stk gul løk
  - 1 ts havsalt
  - 1 ts pepper
  - 3 stk hvitløksbåter
  - 4 ts ingefær eller ingefærkrydder
  - 1 ts gurkemeie
  - 1 ts chilipulver
  - 1 søtpotet
  - 1 boks kikerter (gogreen)
  - 1 boks hakkede tomater (gogreen)
  - 1 boks kokosmelk lett (400 ml)
  - 3/4 pakke spinat
  - basmatiris
  - 1-2 lime
  - Kokosflak til pynt (kan sløyfes)
  - Fersk timian til pynt (kan sløyfes)

  Det du gjør:
  - Stek risen som henvist på pakningen
  - Hakk opp gul løk, hvit løk og søtpotet (denne må også skrelles)
  - Ha kokosolje i en dyp panne og fres spisskummen i den litt før du tilsetter gul løk. La dette frese i 3-5 minutter. 
  - Ha i hvitløksbåter, ingefær, salt, gurkemeie og chilipulver. 
  - Ha så i søtpotet, kikerter, tomatene og kokosmelk. Rør rundt og la koke i ca 20-30 minutter. 
  - Legg i spinaten og når de er skrukket seg sammen er dette klart. 
  - Legg det i en skål og ha over timian krydder og kokosflak.
  - Hell innpå!

  - Håper det frister!

  #vegansk #kosthold #mat #helse #fitness #sunt 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 08.03.2017, 23:05
 • Kategori: Middagsretter
 • 2 kommentarer
 • Pizza i farten (lavkarbo + vegetarisk + glutenfri)


  12 comments
 • Publisert: 06.03.2017, 19:19
 • Kategori: Middagsretter
 • Dette er faktisk en av mine favorittmåter å lage "pizza" på. Jeg elsker Italiensk pizza med tynn bunn og masse tilbehør. Når jeg enten har dårlig tid eller har ett relativt tomt kjøleskap har jeg som oftest fajitas lefser i nærheten som jeg bruker til bunn og putter på alt jeg ønsker og har liggende. Jeg lager den alltid forskjellig, det er jo så gøy å prøve ut nye smaker! 

  Obs. Vist du har gluten allergi så kan du få kjøpt glutenfri fajitas lefser på butikken :-)  Det jeg brukte på denne:
  - 1 fajitas lefse
  - Pizza saus
  - 1 håndfull med oliven
  - 1 håndfull hvite bønner
  - 1/4 rød løk
  - Grillkrydder
  - Pepperkrydder
  - Timian krydder
  - 1 håndfull med ost
  - 1 tomat

  Det du gjør:
  - Ha pizzasaus i bunnen og strø over alle ingrediensene.
  - Krydre pizzaen som ønsket
  - Stek i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader.   Håper det frister til en hektisk hverdag!

  - Henriette :-D

  #kosthold #helse #fitness #lavkarbo #sunt #mat #hverdag

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 06.03.2017, 19:19
 • Kategori: Middagsretter
 • 12 kommentarer
 • Søtpotet pasta (vegansk)


  14 comments
 • Publisert: 02.03.2017, 19:46
 • Kategori: Middagsretter
 • Herregud så godt dette måltidet var.   Alt du trenger til pastablandingen:
  - 2 søtpoteter
  - Frisk koriander, jeg brukte nesten en hel bunke..
  - Gresskarkjerner, 1/2 pose
  - Spinat, 1 skål
  - Mais, 2 bokser
  - Chili, 3 stk
  - 3 hvitløksbåter
  - Veganske boller 

  Til sausen:
  - 1/4 dl olivenolje
  - 1 ts honning
  - 1 hvitløk
  - 1/2 lime

  Det du gjør:
  - Skrell søtpoteter og bruk maskin til å kutte det opp i spagettistrimler. Evt kan du kutte opp selv i lange små biter.
  - Stek søtpotetene sammen med olivenolje i en panne i ca 3 minutter. Du ser når den begynner å bli myk. Ta ned varmen og la det kose seg. 
  - Stek de veganske bollene som anvist på pakningen
  - Fres mais, chili, hvitløk, gresskarkjerner og spinat og bland alt sammen med søtpotetene
  - Putt alle ingrediensene til sausen i en blender og ha over spagettiblandingen med de veganske bollene
  - Ha over litt ekstra koriander og hell innpå!

  BON APPETIT :-)

  :-D Henriette

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 02.03.2017, 19:46
 • Kategori: Middagsretter
 • 14 kommentarer