hits

henriettethorkildsen


Havremuffins med sjokoladebiter


2 comments
 • Publisert: 24.10.2017, 23:26
 • Kategori: Søtt og sunt
 • Disse muffinsene er bare så deilige. Ved å bruke mer havremel i motsetning til siktet hvetemel blir den også rikere på næringsstoffer og fiber <3 

  Jeg lagde disse havremuffinsene for noen uker siden og syns de er så greie å lage når du plutselig får lyst på noe søtt. Som oftest blander jeg bare sammen en deig som hovedsakelig består av havremel som sunnere ingrediens enn siktet hvetemel. I tillegg dropper jeg sukkeret. Du kan putte i hva du selv ønsker - de er også supergode med bær som blåbær og bringebær men om du ønsker en enda søtere variant kan du knuse opp mørk sjokolade og ha i. NAM! 

  Jeg spiste disse både til kvelds og hadde med meg i lunsj boksen min dagen etterpå <3

  Alt du trenger til ca 6 stk:

  - 3 dl havremel
  - 1 dl siktet mel
  - 50 g smør
  - 2-3 ss sukrin
  - 1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
  - 1 ts bakepulver
  - Vann til deigen blir grei fylde
  - mørk sjokolade

  Stek deigen på 180 grader i 30-40 minutter. Varierer fra ovn til ovn så følg med så de ikke brenner seg <3

  Natta fine følere <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 24.10.2017, 23:26
 • Kategori: Søtt og sunt
 • 2 kommentarer
 • Min erfaring med p-stav


  1 comments
 • Publisert: 19.10.2017, 11:01
 • Kategori: Hverdag
 • I dag har jeg endelig tatt ut p-staven jeg satt inn i februar. Jeg gleder meg og håper jeg fort kjenner effekten av å ikke ha syntetiske hormoner i kroppen. Jeg var veldig sikker på at dette var en prevensjon som passet meg, noe det dessverre ikke var. Jeg har hatt den i lenge nok til å føle at jeg har en god oversikt over hvorfor denne ikke passet til meg. 

  Den første uken var en berg og dalbane. Jeg gråt og lo om en annen. Kjæresten min var faktisk helt ifra seg. Jeg er en generelt følsom person men han kjente meg faktisk ikke igjen og ønsket ikke at jeg skulle fortsette på denne om berg og dalbanen ikke stoppet. Jeg kunne begynne å grine av ingenting og klarte ikke å sette ord på følelsene mine. Jeg følte meg tom og tappet. Jeg kunne legge meg i sinne og våkne med det største smilet. En dag måtte faktisk kjæresten min holde rundt meg til jeg sovnet da jeg ikke klarte å slutte å grine.. Det var helt sprøtt! Jeg ser at p-staven skal skille ut mest hormoner i begynnelsen og at utskillelsen avtar etterhvert. Dette kjente jeg godt når det plutselig sa stopp etter ca 1 uke og jeg var tilbake til å være meg selv, med et stabilt humør. Derfor valgte jeg å fortsette. Jeg hadde jo trossalt betalt en del og ønsket å prøve det ut i de 3 mnd legen anbefalte meg.

  Når følelsene ble balansert kom huden i ubalanse. Jeg har alltid slitt med kviser i ny og ne men nå eksploderte det. Jeg kan ikke med sikkerhet si at det var på grunn av hormonene men dette kan være en av bivirkningene til denne type prevensjon. Samtidig med dette gikk jeg med mensen i kanskje en hel mnd i strekk sammen med SINNSYKT ømme bryster, fett hår og fet hud. Jeg gikk til verks med å kutte ut sukker og kornvarer og gikk på en streng diett med nesten bare grønnsaker og frukt. Huden min ble sakte men sikkert bedre og etter kanskje 3-4 mnd var den som ny med en herlig glød og utstråling. At det tok 3-4 mnd sier litt om hvor skadet huden min var.

  I  september begynte kvisene sakte men sikkert å komme tilbake. Ikke så mye som de gjorde første gangen men i oktober begynte det å bli verre og verre. Kostholdet mitt var ikke endret noe som var enda mer demotiverende. I tillegg kom den alt for lenge menstruasjonen tilbake. Det var tydelig at kroppen min gikk inn i samme ubalanse som i begynnelsen av p-stav innsettelsen. Det var da jeg satt foten ned og bestemte meg for at dette er ikke noe jeg lengre vil ha i kroppen min. 

  Kvisene har heldigvis bedret seg allerede de siste ukene så jeg bare håper det hjelper ekstra mye på nå som jeg har fått ut p-staven. Nå trenger kroppen min en lang pause fra prevensjon og jeg gleder meg for jeg føler meg så mye mer som meg selv uten. Før jeg satt den i hadde jeg hatt noen mnd med pause fra p-piller og det føltes nesten som å danse på en stor hvit sky. Selvtilliten på topp og helt hundre prosent kontakt med min egen kropp. 

  Jeg føler selv at hormonelle prevensjoner gjør at du ikke helt har kontroll på når du virkelig er du. Jeg fortalte dette til legen min og hun sa seg enig i den beskrivelsen. Man er jo selvsagt seg selv, men når du er følsom og ubalansert - er det du som er nedfor og ustabil eller er det hormonene som snakker?

  Jeg tok i tillegg nye prøver for å sjekke om jeg har klart å få i meg nok jern, B12 og kalsium de siste mnd gjennom kosthold aleine. Jern da jeg har slitt med dette på både vegansk og vegetarisk kost. Kalsium ønsket jeg å sjekke da jeg hadde lave vitamin D lagre i vår - noe som spiller en stor rolle for kalsiumopptaket. B12 fordi dette er utbredt mangel på - faktisk ikke bare hos veganere/vegetarianere! Nå bare håper på gode svar <3 

  Er du flink å kjekke vitaminlagrene dine hos legen? 

  Ønsker alle en strålende fin dag - nå skal jeg løpe på jobb <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 19.10.2017, 11:01
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • Kaos blir foodprep


  1 comments
 • Publisert: 16.10.2017, 22:26
 • Kategori: Food Prep
 • For noen hektiske uker jeg har hatt i det siste. Jeg klager egentlig ikke. Jeg bare beklager meg for at jeg har vært så likte aktiv her innpå. Jeg ser jo at det er en del som trykker seg innpå daglig og det gjør meg faktisk litt vondt når jeg har vært så utrolig dårlig på oppdateringer. Følg meg gjerne på instagram her om ønsket - der er jeg hvertfall litt mer aktiv på feeden når det kommer til måltid og hverdag! <3 Men jeg lover at jeg skal bli flinkere!

  Nå har vi bodd 3 stykker i vår lille leilighet en stund og kokkelering på kjøkkenet har ikke da vært helt mulig. Ting hoper seg litt opp og tiden strekker aldri til. Da er det beste jeg vet og ha måltidene klare slik at det hvertfall ikke trenger og brukes tid samt dårlig samvittighet på! 

  Jeg pleier ikke planlegge måltidene mine i mer enn kanskje 2 dager om gangen - dette da det jo går veldig raskt når du bare bruker grønt. Som oftest bruker jeg bare en blanding av alle de deiligste grønnsakene jeg vet om sammen med kikerter, linser eller bønner og gjerne frø og nøtter for å øke proteinkvaliteten. Her har jeg også brukt saften fra sitron da sitrus og generelt vitamin C øker jernopptaket fra ikke-hemjern som man finner i grønnsakenes verden av jern <3 

  Om jeg ikke får i meg nok grønnsaker en dag så føler jeg meg så utrolig kjip. Derfor er det alltid mitt største hovedfokus. 

  Som food prep for to dager har jeg laget meg en deilig vegansk salat hvor jeg får i meg nok proteiner fra både kikertene, frøene og nøttene. Jeg tar også med avocado som jeg blander i rett før salaten skal nytes. Sammen med litt olivenolje har jeg også deilige fettkilder <3 For ikke å snakke om alle de gode og sunne næringsstoffene som gjemmes seg i alle fargene. Om du ønsker mer karbohydrater kan du blande inn grov ris, quinoa, søtpotet etc <3 

  For at den andre halvdelen av avocadoen ikke skal bli stygg kan du skvise ut litt sitronsaft og pakke den inn før du setter den i kjøleskapet!

  Alt du trenger for to dager:
  - Grønnkål (Så mye du ønsker/har plass til)
  - 1 boks kikerter
  - 1 brokkoli
  - 1 paprika
  - 3 gulrøtter
  - 2 ss olivenolje
  - Salt/pepper evt annet krydder
  - 2 never med mandler
  - Frø: Jeg har brukt linfrø og sesamfrø
  - 1 avocado (1/2 til hver)

  Ønsker dere en fortsatt fin mandagskveld <3 Nå skal jeg forsette storrengjøringen min av leiligheten slik at kaos i hverdagen blir enda lettere å takle <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 16.10.2017, 22:26
 • Kategori: Food Prep
 • 1 kommentarer
 • Søndagskos i høstfarger


  3 comments
 • Publisert: 10.10.2017, 13:53
 • Kategori: Hverdag
 • Jeg elsker byen min. Den er omringet av så mange fjell at det ikke er mulig å bli lei. Det samme gjelder innsjøer og småvann. Man trenger ikke bruke hele dagen på å komme seg ut i alt det grønne som nå har fått årets vakreste farger. Ingenting gir meg mer ro i sjelen. 

  Den beste investeringen jeg har gjort var da jeg kjøpte en kayak til min aller kjæreste. Han gikk fort for å kjøpte en til og siden da har noen av våre fineste minner vært å padle sammen ute på et rolig vann - enten om det er rett nedi gaten eller om det er en kjøretur til Voss. 

  Vi pakket sammen mat og kaffe i en termo og tok en 2 minutters kjøretur ned til småvatnet i Alvøen hvor det er en liten øy midt på vannet der vi hadde en koselig piknik. Solen stekte og jeg koste meg med musikk og godt lesestoff - The Power of Now av Eckhart Tolle. Dette lesestoffet er perfekt ute i det fri <3

  Jeg tok med meg en smoothie stappet med mat og grønt. Etter noen timer i det fri dro vi til inside for å spise veggis burger og søndagen var mer enn perfekt. Det er så utrolig viktig å få til slike dager ofte nok - jeg lever på disse dagene i lang tid men trenger påfyll ukentlig fordi det gir meg en så fin glede!

  Solnedgangen herfra var idyll <3 

  Ønsker alle en strålende fin tirsdag! Stort smil <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 10.10.2017, 13:53
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • Gammelt til nytt


  1 comments
 • Publisert: 04.10.2017, 13:37
 • Kategori: Lunsj
 • Jeg får alltid sånne plutselige innspill. Småting kan jeg fort gjøre halvferdig men de litt større tingene kan ramle inn over meg som om det egentlig ikke var meg som først fikk ideen. Jeg bare fullfører den. DA stopper jeg ikke opp før jeg er helt ferdig!

  Samboerne mine (gubben og svigerbror) forsvant på mandags ettermiddag og idet de sa hadet og døren ble lukket tok det meg en middag og en episode av bloggerne før jeg satt i mamma sin bil på vei til å kjøpe maling. Nøyaktig 6 timer etter at de var vekke var baderomsinnredningen vår blitt blå. 

  Tror innfallet kom etter at min kjære spurte om jeg ikke kunne finne nye pærer til baderomsinnredningen. "Selvsagt kjære, jeg skal pusse opp hele driten!". 

  Her ser du under malingsprosessen fra hvit til blå - turte ikke helt å gå for en mørkere farge, det blir evt til neste gang...

  Det har nesten blitt en tradisjon at jeg endevender et rom i leiligheten når gubben er vekkreist. En gang spurte han meg hvorfor jeg alltid gjorde det når jeg var aleine. Egentlig bare fordi jeg liker roen rundt meg når jeg sitter 100% fokusert med noe og gleden det gir meg. Musikk i bakgrunnen og gjerne et glass vin på gulvet ved siden av. I love it. Jeg absolutt elsker alt som har med DIY. For ikke å snakke om at vi slipper kranglingene om fargevalg og nødvendighetene bak den lille oppussingen. Vi har heldigvis nesten identisk smak når det kommer til interiør så han har enda ikke blitt skuffet av påfunnene mine. Nå både soverommet, badet og stuen.

  Mitt største innfall var vel å sette opp murstein tapet på en hel vegg i stuen da han var vekkreist i vinter. Vi bor i en veldig mørk leilighet så han var lenge skeptisk til ideen jeg gikk med om en mørk vegg. Til slutt så jeg sjansen da han dro og det ble virkelig en hit. Leiligheten vår ble helt ny og mye koseligere - selvom mormor syns det er litt skummelt mørkt hos meg. Thihi. Heldigvis elsket gubben det like mye som meg, i tillegg til at han ble stolt over hvor bra jeg faktisk hadde gjort det. Den dag i dag får jeg fortsatt besøk hvor de plutselig innser at det faktisk ikke er murstein vi har på veggen. Gøy!

  Kan du tro at denne baderomsinnredningen er sikkert 30 år gammel? Ja, sikkert.. Den er virkelig noe som har plaget meg siden vi flyttet inn. Den har siden den gang gått fra å være gulhvit (noe som sikkert var superpoppis på 90 tallet) til å bli malt hvit, fått nye knotter to ganger og den dag i dag blitt hatet inntil nå hvor jeg turte å prøve meg på en litt sprekere farge og limt på kontaktplast over disken. Selvom jeg har mast på leietakerne mine (mamsen og papsen) om å bytte innredning er jeg nå glad for at jeg heller har pyntet litt på den. Penger og miljøet spart <3. Det er jo så utrolig mye man kan gjøre med gamle møbler! 

  Alt dette har kostet meg under 500 kr, 2 kvelder og masse glede og dans til god musikk og en herlig atmosfære. Nå mangler bare knotter og pæren (...).

  Ønsker alle en strålende fin dag! <3 Husk å følge meg på instagram her

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 04.10.2017, 13:37
 • Kategori: Lunsj
 • 1 kommentarer