hits

henriettethorkildsen


Høstens strålende farger


2 comments
 • Publisert: 26.09.2017, 23:14
 • Kategori: Hverdag


 • Ulrikken er et av de fineste stedene jeg vet om når Bergen viser seg fra sitt beste. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å komme seg ut og opp i fjellene. Det er absolutt noe av det beste jeg vet! Energien min er alltid på topp og noe jeg virkelig har hatt lyst til lenge er å bare pakke telt og sovepose og gå så langt øyet kan se

  Meditasjon helt inn i hjerteroten. Uten den fine naturen vi har rundt oss vet jeg ikke hvor jeg skulle gjemt meg når jeg trenger og ta en liten pause  fra hverdagen eller bare har lyst fordi det gjør meg EKSTRA glad! For meg er det en så fin oppvåkning ved å være ute i naturen. Du føler deg så utrolig liten og ubetydelig - som gjør alle problemer så mye mindre samtidig som viljestyrken blir enda større!

  <3 Nyt og ta vare på naturen helt inn i hjerteroten 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 26.09.2017, 23:14
 • Kategori: Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Overnight oats heaven


  1 comments
 • Publisert: 23.09.2017, 14:18
 • Kategori: Lunsj
 • "Over natten havregrøt" er en enkel måte å lage lunsjmaten på forhånd. Selvom jeg prøver å holde meg vekke fra alt for mye kornprodukter så er havregrøt en av de bedre kornsortene som jeg ikke vil kutte ut. 

  Det du trenger

  - 1-1,5 dl havre
  - Vann/mandelmelk for å dekke havren
  - 1/2-3/4 banan godt blandet inn i grøten
  - Søtning om ønsket
  - Frø, jeg har brukt linfrø
  - Litt vaniljeekstrakt
  - Kanel (helst uten stråling)

  Bland sammen alle ingrediensene og la det stå i kjøleskapet over natten. Jeg syns den er best kald men kan også varmes <3

  Nå skal jeg løpe ut i solen og nyte den varme brisen Bergen har å by på i dag <3 Ha en fantastisk lørdag alle sammen!

  Husk å følge meg på instagram her <3

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 23.09.2017, 14:18
 • Kategori: Lunsj
 • 1 kommentarer
 • Levende by


  3 comments
 • Publisert: 21.09.2017, 11:46
 • Kategori: Hverdag
 • I går etter jobb tok jeg turen inn til byn for å se på livet under sykkel VM. Det er så herlig å se på alle de glade menneskene og selvom jeg selv ikke er noe sykkel entusiast så er det noe spesielt når det er i din egen hjemby. Mitt kjære vakre Bergen.

  Vi tuslet rundt i byen, opp og ned med paraplyene i duskeregnet som kom rett etter syklistene hadde toppet fløyen. En folkemengde av nordmenn som var utkledd i norske farger og flagg. Scenen på festplassen var på plass og forskjellige innspill spilte hele kvelden.

  Da jeg hadde reist rett fra jobb tuslet vi til min italienske favorittrestaurant, Trattoria Italiana, søster restauranten til Da Stefano som ligger rett over. Dette er autentisk italiensk og den eneste i bergen som jeg vil si serverer ekte italiensk mat. De har også en fin seksjon i restauranten hvor du kan kjøpe med deg italienske søtsaker og matvarer hjem. Eieren er et geni, jeg elsker det!

  Jeg er litt oppgitt nå som ikke tok et bilde av selve restauranten for den er så utrolig fin! Du får en følelse av å sitte ute i en italiensk atmosfære og det er bare rett og slett så utrolig koselig. De har et godt utvalg av søtsaker i tillegg til middagsretter. Jeg anbefaler disse restaurantene på det varmeste <3

  Nå skal jeg gjøre meg klar for jobb men først skal jeg kose med meg overnight oats som jeg lagde i går kveld. 

  Ønsker alle en strålende fin dag og husk å følge meg på instagram her <3 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 21.09.2017, 11:46
 • Kategori: Hverdag
 • 3 kommentarer
 • Hverdagskaos


  1 comments
 • Publisert: 20.09.2017, 00:24
 • Kategori: Hverdag
 • Nå som ting har begynt å komme inn i rutiner igjen etter sommeren begynner jeg å kjenne en god dose uro inni meg. Det er for få timer i døgnet og jeg har så alt for mye jeg skulle gjort. Som perfeksjonist er dette ikke kjekt. Alt som skal gjøres må gjøres perfekt - men når tid ikke strekker til så føles noen ting ofte umulig. Selvom ingenting du virkelig ønsker kan plasseres i gruppen umulig

  Jeg skulle aldri tro at blogging krevde så mye tid og krefter men samtidig så elsker jeg det. Elsk og hat. Hat at jeg ikke har nok tid til å legge ut innlegg ofte nok. Ekstra hat at all planlegging rundt hva jeg vil med bloggen fremover tar med tid enn jeg trodde. Jeg har en veldig stor drøm som jeg ikke klarer å legge fra meg, hvor bloggen er en liten begynnelse på denne drømmen. Tiden flyr så fort og det faktum at dagene ikke strekker til gjør meg så urolig. Hver kveld når lyset er slukket ligger jeg med alle tankene og en god dose dårlig magefølelse og uro inni meg. Hvordan kan jeg bli bedre, hva kan jeg gjøre annerledes, hva er stegene videre. Så kommer den dårlige selvtilliten snikende frem. Jeg gjør ikke godt nok, hva vil jeg med dette, skal jeg virkelig tørre å satse? Disse tankene rister jeg av meg så fort som de kommer - men de liker å terge seg tilbake. Men en ting er jeg skråsikker på, jeg skal aldri slutte å si til meg selv at jeg tro på meg selv og min kunnskap.

  Jeg har for mye på hjerte som jeg vil lære vekk til andre<3

  I dag gikk jeg rett fra jobb til et kurs sammen med senteret jeg jobber på. Et kurs om digital markedsføring. Kjempe kjekt og så absolutt noe som kan hjelpe meg med bloggingen og markedsføring rundt dette. Det var her det gikk opp for meg at jeg er alt for streng med meg selv og jobben jeg gjør. Det er viktig å gjøre ting skikkelig - men det er ikke alltid det gjør noe om ting ikke er helt perfekt. Så lenge du gjør noe ofte nok vil det til slutt komme inn i en fin rutine. I tillegg til dette og mye mer så jeg har fått en god dose inspirasjon fra dagens kurs og jeg gleder meg til neste gang hvor vi skal øve på å ta bilder. Dette er noe jeg absolutt ELSKER og vil lære mer av! 

  Så her er to uperfekte bilder for å dele en enkel men deilig kveldsbit etter en lang dag med lite fokus rundt måltid. Takk gud for at kjæresten min stakk innom med lunsj til meg på jobben i dag. Eggenudler fra kinarestauranten nedi gaten - fordi tid ikke strakk til og fordi han vet at jeg prøver å holde meg så mye unna korn som mulig <3 Elsker små gleder i hverdagen. Banan og kanel til kvelds ble jeg inspirert av min søte kollega som gumlet i seg dette på jobb. NAM!

  GOD NATT <3 Husk å følg meg på instagram her og minner om rabattkode på neglebehandling om du bor i Bergen her.

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 20.09.2017, 00:24
 • Kategori: Hverdag
 • 1 kommentarer
 • Salat og dessertkos


  1 comments
 • Publisert: 15.09.2017, 09:33
 • Kategori: Salater
 • Dagene flyr forbi og en mer spennende kokkelering på kjøkkenet har det blitt lite av de siste dagene. MEN det er ingen unnskyldning til å ikke få i seg sunn mat! Så lenge du får inn en god rutine på et par måltid som inneholder mye grønt og godt så er det også lettere å lage akkurat denne maten når tid og krefter ikke hjelper til i hverdagen. Om det så er å lage maten i forveien eller å få inn rutinene - det er faktisk bare viljen din det står på. 

  Selv liker jeg ikke å meal preppe, særlig da jeg liker å spise friske salater men det er absolutt en god metode for å holde matvarene sunnere og ikke falle ut av gode rutiner. Men om du heller ikke liker å forberede maten i forveien så kan et godt tips være å alltid ha kjøleskapet fult av fargerike råvarer. Hvertfall 3 hyller i mitt kjøleskap er kun grønnsaker og frukt og da har jeg så mange fine varianter av måltid at jeg stort sett bare finner på noe å lage på farten. 

  Igjen legger jeg ut en "kjedelig" salat, som virkelig smaker godt og får opp humøret mitt. Jeg kjenner så stor forskjell på energinivået mitt etter et karbohydratrikt måltid fra kornprodukter i motsetning til et med mer naturlige fettkilder, proteiner og karbohydrater fra fargerike varer istedenfor korn. I tillegg måtte jeg har meg en dose av favoritt smoothien min over alle smoothier hvor hovedingrediensene er så enkel som havremelk/soya, banan, nøtter & kanel. Den miksen der har jeg vanskelig for å styre unna. NAM. 

  Til salaten trenger du:
  OBS: Om du har noe som ligner kan du bruke dette istedenfor
  - En god håndfull grønnkål (evt annen salat eller blandet med spinat)
  - 1 stor tomat
  - 3-4 tørket tomat 
  - Litt sjalottløk
  - 1/4 paprika
  - 1 gulrot
  - 1/2 avocado
  - Frø: Sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner (1 liten ss av hver, evt annen type frø)
  - Olivenolje, kan gjerne bruke salatdressing med krydder men vær obs på hvilke olje som er brukt. Helst olivenolje <3

  Her bare kutter du opp og blander du sammen alle ingrediensene <3

  Til smoothien trenger du:
  - 2 dl havremelk
  - 1/2 banan
  - 3-4 ts knuste mandler (jeg har en krukke med ferdigknuste mandler)
  - 3 dadler 
  - 1 scoop proteinpulver om ønsket
  - Kanel. Helst økologisk uten strålebehandling <3

  Ønsker alle en fantastisk fin helg - det har jo allerede blitt fredag! <3 Nå skal jeg løpe videre på jobb hvor jeg har dobbeltskift i dag før jeg skal hjem og kose meg litt ekstra. Jeg kom forbi en oppskrift på bakt avokado og har denne i bakhodet om jeg får lyst på noe salt i kveld! 

  Har du matplaner for helgekosen? <3 Det er alltid lettere å holde seg på spore om du planlegger litt sunnere snacks!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 15.09.2017, 09:33
 • Kategori: Salater
 • 1 kommentarer
 • Ukens salatfristelse


  2 comments
 • Publisert: 06.09.2017, 17:09
 • Kategori: Salater
 • Jeg hater å si det men jeg er virkelig et vanedyr. Særlig når det kommer til mat. Med en gang jeg blir skikkelig hektet på noe så blir det med meg videre i de fleste måltider. Jeg er så utrolig hektet på å bruke grønnkål i maten for tiden (dvs de siste månedene..) både fordi jeg virkelig elsker den crispy smaken sammen med bær i en smoothie eller i salaten sammen med en god dose olivenolje og gjerne urter. Pst. Den er også supergod i pai og som en sunnere chips variant!

  Vist du følger meg på instagram har du kanskje sett en god dæsj av disse salatene de siste dagene på storyen min. NAM. Jeg liker veldig godt grønnsaksbollene på IKEA og har blitt hektet på å bruke dem i disse basis salatene jeg lager. I går lagde jeg en litt mektigere variant med en liten porsjon ris og frø til. Variasjonene er jo bare så mangt at det er umulig å bli lei av! 

  Alt du trenger:
  - 1 håndfull grønnkål
  - 1 håndfull spinat
  - 1/4 paprika
  - 1 stk liten sjalottløk
  - 2-3 biter tørket tomat 
  - 1 tomat
  - 5-8 stk rosenkål
  - 5-8 stk IKEA grønnsaksboller
  - 2 ss olivenolje - gjerne med krydder, evt krydre salaten med det du selv ønsker
  - Om ønsket kan du bruke litt ris eller belgfrukterl for å gjøre salaten mektigere og evt strø over litt frø

  Det du gjør: Sett grønnsaksbollene i ovnen og kok opp rosenkålen (evt ris om du ønsker det til). Når du venter på dette kan du gjøre klar salaten og blande inn oljen. Når det andre er klart er det bare til å putte det oppi sammen med salaten. 

  TIPS: Bruk det du har i kjøleskapet av grønnsaker, variasjonene er så store og salatlaging er en fin måte å få brukt grønnsaker som begynner å bli fissen. 

  Minner om at du får -15% rabatt på neglebehandling i hele september hos flinke Sunniva, trykk deg inn her for å lese mer. 

  Ønsker deg en strålende fin dag videre, solen titter jaggu meg frem i Bergen i dag også!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 06.09.2017, 17:09
 • Kategori: Salater
 • 2 kommentarer
 • Rabattkode på neglebehandling


  1 comments
 • Publisert: 05.09.2017, 19:08
 • Kategori: Produkter
 • Bor du i Bergen og har du lyst på en neglebehandling? Bruk rabattkoden "henriettethorkildsen" og få -15% på alle neglebehandlinger hos flinkeste og søteste Sunniva som holder til på Black star Nails salongen ved Sartor <3 Skriv til henne på facebook her eller send henne en melding på 46894131. Tilbudet gjelder i hele september! Sunniva har også instagram som du finner her
   

  Jeg har lenge tenkt på å fikse neglene men etter en dårlig erfaring fra tidligere har jeg kvidd meg litt for å gjøre dette. Men til slutt sa det bare stopp. Jeg stod på jobb og så ned på den kjipe neglelakken som sakte men sikkert falmet av. Det har ingenting å si hvor god neglelakken er, jeg bruker hendene mine så mye hver dag at det ser ut som neglelakken har stått på i en uke selv etter bare en dag eller to. 

  Jeg ringte inn til den flinkeste Sunniva og fikk time til å forlenge og legge gele på mine egne negler. Åå, så fornøyd jeg ble! Det er så deilig å ikke trenge å gjøre noe selv for å vedlikeholde de! Jeg valgte en dus rosa farge for å holde det litt naturlig den første gangen. Men neste gang blir det nok en enda sprekere farge for å holde meg litt fargerik nå som høsten kommer <3

  
  Jeg er så glad for at neglene mine er på hell nå som sommeren snart er over <3 

  Husk at tilbudet på neglebehandling med kodeord "henriettethorkildsen" varer ut september <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 05.09.2017, 19:08
 • Kategori: Produkter
 • 1 kommentarer
 • Lavkarbo, glutenfri og laktosefri grøt til frokost


  0 comments
 • Publisert: 04.09.2017, 21:12
 • Kategori: Frokost
 • For tiden holder jeg på med et lite prosjekt for dere som ønsker kostholdsplaner, det gøye er at det vil være billigere og enklere for dere som brukere. Her trenger jeg innspill til hvilke type kostholdsplan du hadde ønsket å følge! Legg fra deg en kommentar under eller skriv til meg anonymt på henriettethorkildsen@hotmail.com

  Her er den herlige lavkarbo grøten som du får oppskrift til nedenfor. 

  I dag har jeg hatt fri fra jobb og fått gjort utrolig mye nyttig samtidig som jeg har kost meg i solen med min kjære og svigerbror. Vi  dro til småvatnet som ikke er så langt unna der jeg bor, fikk padlet litt rundt i kajakkene og nytt de siste sommerdagene vi har i år. Selvom sommeren har vært utrolig tung med tanke på været så kjenner jeg faktisk at det er godt at den snart er over, komme inn i rutiner igjen uten dårlig samvittighet for at solen skinner utenfor. 

  Jeg har hatt en lite effektiv helg, men med mye kos og lite tanker rundt ernæring, så i dag har jeg kost meg med masse deilige og sunne retter for å få tilbake den grønne matgleden. Den er aldri langt vekke!

  Jeg er veldig inni lavkarbo for tiden, men jeg er ikke typen som liker å verke telle kalorier eller gram. Dette er veldig greit vist du absolutt ikke har peiling eller er på diett, men i lengden tror jeg det bare stresser deg mer enn det gjør nytte. For enkelte er det greit å ha en tanke rundt hvor mye karbohydrater man inntar, både med tanke på at det ikke skal være for mye men heller ikke for lite!
  Noen kan ha behov for mer enn andre, særlig de med høyt blodtrykk og bruk av blodtrykksreduserende medisiner, diabetikere med bruk av medisiner og som lettere kan falle i ketoacidose (diabetes 1) i tillegg til gravide/ammende. Dette fordi disse pasientene kan få for lavt blodtrykk eller for lavt blodsukker ved en veldig streng lavkarbo diett. Til disse anbefaler jeg et minimum av 50 gram karbo daglig i tillegg til oppfølging av legen med tanke på medisinering som oftest må reduseres ved lavkarbo. 

  Er du også inni lavkarbo bølgen? Savner du kanskje havregrøten om morningen? Her har du redningen! 

  Oppskrift
  - 2 dl kokosmelk evt 2 dl mandelmelk (eller halvt om halvt som jeg gjorde)
  - 1 ss linfrø
  - 1 ss solsikkefrø
  - 1 ss chiafrø
  - 1 knipe med salt
  Tilbehør: 1 ss smør/kokosolje, blåbær og kanel

  Forberedelser: Varm alle ingrediensene utenom tilbehøret i en panne til kokepunkt. Sett ned varmen og la stå til det får en fyldigere konsistens, kun noen minutter. Topp med tilbehøret og nyt denne varme frokostretten som holder deg mett lenge.
     Så tilbake til mitt lille prosjekt, hvilket type kosthold og matvarer hadde du ønsket å følge? Husk å følge meg på instagram her om du ønsker oppdateringer oftere <3 I morgen har jeg fått tak i en fin rabatt til dere som bor i Bergen området, stikk innom i morgen for å se hva det er :-D

  Pst. Jeg har fått en ny favorittsalat som jeg snart skal dele med dere. I mellomtiden kan du løpe og kjøpe grønnsaksbollene til IKEA. Ønsker dere alle en stålende fin kveld videre <3 Stort smil :-D

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 04.09.2017, 21:12
 • Kategori: Frokost
 • 0 kommentarer