hits

henriettethorkildsen


Salatmix


2 comments
 • Publisert: 14.06.2016, 00:12
 • Kategori: Salater
 • I dag gikk jeg på butikken etter jobb for å kjøpe inn litt diverse for å lage meg en litt sen middag. Men da jeg kom hjem fant jeg ut at det jeg hadde kjøpt inn ikke var helt planlagt og jeg endte opp med å blande inn det jeg fant i kjøleskap og skuffer for å lage meg selv en næringsrik salat og en frisk smoothie til dessert. Skal si at man ofte faktisk klarer å skrape frem et deilig måltid på 1-2-3 og i tillegg være så heldig at man kan skrive den blant favorittmåltidene. 

  Har du en egen bok for dine favoritt oppskrifter? 

  Til salaten trenger du:
  1 god håndfull spirer 
  1/2-1 pose feldsalat mix 
  1 avocado
  1 håndfull valnøtter
  1-2 ss gresskarkjerne
  1-2 ss linfø
  1-2 ss pinjekjerner
  1-2 ss eplecider eddik

     Til smoothien trenger du:
  1/2 banan
  4 jordbær
  1 håndfull blåbær
  1/2 dl rismelk
  1/2-1 dl vann
  3-4 valnøtter om ønsket  BON APPETIT!

  Håper det frister!
  - Henriette 
   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 14.06.2016, 00:12
 • Kategori: Salater
 • 2 kommentarer
 • Om meg


  0 comments
 • Publisert: 11.06.2016, 20:46
 • Kategori: Blogg
 • Mitt navn er Henriette Thorkildsen. 

  De siste årene har jeg tatt bachelorgrad i ernæringsfysiologi ved Bjørknes høyskole og er nå snart endelig ferdig. Jeg har lenge hatt i bakhodet å opprette enn blogg hvor jeg kan skrive om kosthold, helse og samtidig kunne tilby kostholdsveiledning. Jeg ønsker også å bruke bloggen til å skrive om alt jeg mener betyr noe. Helse, dyrevelferd, miljøvern - og litt til.

  Kostholdet mitt har i to år hovedsakelig vært plantebasert, men jeg har også inkludert litt fisk (for det meste servert) og meieriprodukter. Grunnen til dette er først og fremst at jeg er alt for glad i dyr til å spise dem. Spesielt når jeg vet hva de går igjennom for å fore meg på næringsstoffer som jeg forøvrig kan finne i andre matvarer. For det andre vil jeg ikke bidra til å ødelegge planeten i den fart vi gjør i dag. 

  Viste du at kjøttindustrien og derav den økte produksjonen av kjøtt krever store areaeler på kloden til enten dyrking av for eller som beite for dyrene? Dette betyr at mye av bl.a. regnskogen blir ødelagt for å kunne produsere mer kjøtt. Produksjon av kjøtt krever også ekstreme mengder vann som jeg tror de fleste idag vet at det er mangel på i store deler av verden. Om ikke dette var nok forurenser kjøttproduksjon luften vår, jorden vår og vannet vårt bl.a. grunnet de gjødselmengdene som skapes ved den ekstreme kjøttproduksjonen (Hentet fra dyrevern alliansen)

  Men selv er jeg ikke perfekt. Jeg skulle gjerne bodd i et økohus og unngått kjøp av produkter innpakket i plast. I tillegg skulle jeg gjerne hatt et bedre kosthold og som kunne vært 100% vegansk. Det er veldig mange ting man personlig alltid kan bli bedre på og jeg har lovet meg selv at jeg skal være så flink som jeg kan - og med tid og kunnskap bli enda bedre. Små steg gir store endringer. Bare tenk på hvilke endringer som kunne skjedd om alle hadde gjort litt. 

  Håper at jeg gjennom bloggen kan motivere andre til en sunnere og bedre livsstil!

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 11.06.2016, 20:46
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer