hits

henriettethorkildsen


Hverdagsmas


8 comments
  • Publisert: 29.03.2017, 10:31
  • Kategori: Blogg
  • Travel uke igjen, fr ikke s mye tid til blogge da. N sitter jeg forbereder noen kostholdsplaner og koser meg med kaffe nummer to p kjkkenbordet. Jeg er snart klar for jobb, men kjenner at grumsevret ute fr meg til ville sitte meg i ett hjrne med en god bok. I gr kjpte jeg den etterlengtede boken "sjarmen med tarmen" og gleder meg til morsomt og lrerikt lesestoff. Tror denne boken er laget for absolutt alle og jeg forstr bare ikke hvorfor dette ikke har vrt pensum fra barneskolen?Jeg forstr oppriktig ikke hvorfor poesi og analyse av dikt skal kreve s mange timer nr mat og helse nesten ikke blir gjennomgtt. I mat og helse kan jo dessuten bare huske at vi lrte lage mat. Som det  koke poteter, lage kjttkaker og sist men ikke minst vaske opp etter oss. Er dette godt nok? 

    De strste livsstilssykdommene vi har i Norge blir jo uten tvil pvirket av kostholdet vrt - s tror det er veldig viktig at barna fr kunnskap om mat s tidlig som mulig. Hva tenker du om dette temaet? 

    Flg meg forresten ogs gjerne p instagram ved trykke p bildet under :-) 



    nsker alle en strlende dag - jeg er snart klar for jobb :-)

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 29.03.2017, 10:31
  • Kategori: Blogg
  • 8 kommentarer
  • Kveldsmat p 188 kcalorier


    6 comments
  • Publisert: 26.03.2017, 22:25
  • Kategori: Smoothie


  • Her er smoothien fra kostholdsplanen jeg l ut som du kan finne her

    Det er s oppfriskende med en smoothie p slutten av dagen - og denne er frisk og god med smaken fra jordbrene og appelsinjuice. 

    Det eneste du trenger er:
    - 100 g appelsinjuice
    - 100 g jordbr
    - 50 g banan
    - 100 g naturell yoghurt evt soya





    Hper alle har hatt en strlende helg 

    - Henriette :-D

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 26.03.2017, 22:25
  • Kategori: Smoothie
  • 6 kommentarer
  • Havregrt (vegansk + glutenfri + laktosefri)


    9 comments
  • Publisert: 26.03.2017, 14:51
  • Kategori: Frokost


  • 1,5 dl havregryn, 233 kcal
    7 stk bjrnebr, 17 kcal
    1 jordbr, 10 kcal
    3/4 banan, 75 kcal
    2 ss linfr, 82 kcal
    2 dl vann

    Totalt 417 kcalorier

    Det er s sunt og godt med havregrt til frokost. Viste du at oppskriften over gir deg 60% av kostfiberet du trenger p en dag? I tillegg har du ftt i deg over halvparten av de flerumettede fettsyrene (51%), vitamin C (51%), magnesium (64%), kopper (63%) og fosfor (75%).



    Ikke nok med dette fr du ogs i deg mer enn 1/4 av karbohydratene du trenger i tillegg til tiamin, B6, jern, kalium, sink. 



    Havregrt er med andre ord heller undervurdert en overvurdert! Dessuten holder det deg jo mett frem til neste mltid. 

    Hva liker du  spise til frokost?

    nsker alle en strlende sndag :-D

     

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 26.03.2017, 14:51
  • Kategori: Frokost
  • 9 kommentarer
  • Bakt stpotet


    8 comments
  • Publisert: 25.03.2017, 12:18
  • Kategori: Tilbehr
  • Jeg tror dette var en av de strste stpotetene i verden - at det faktisk funket f den gjennomstekt var ett sprsml jeg hadde i hodet i de 60 minuttene den stod i ovnen. Men det gikk! Og det var supergodt! Klarte selvflgelig ikke spise hele selv, og neste gang tror jeg at jeg skal fylle den med enda flere godsaker - men dette var egentlig bare en liten cravings jeg fikk p noe salt og stt. 

    Jeg brukte den chilenske pebren som du kan finne oppskrift p her, den passet perfekt som en kontrast til den ste smaken av stpotet. S brukte jeg sukkererter og salat som tilbehr. Men bakt stpotet i seg selv er jo et flott tilbehr til middagsmltidet.



    Det eneste du gjr er stikke hull i stpoteten med en gaffel - jeg tror jeg gjorde det 8-10 ganger da den var s unormalt stor. Deretter stekte jeg den p 210 grader i 60 minutter. S du har plenty av tid til gjre p andre ting mens du venter.

    nsker alle en flott lrdag! 

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 25.03.2017, 12:18
  • Kategori: Tilbehr
  • 8 kommentarer
  • Kostholdsplaner p 2000 kcalorier


    2 comments
  • Publisert: 24.03.2017, 00:40
  • Kategori: Kostholdsplaner
  • N har jeg sltt sammen 2 ganske like kostholdsplaner som jeg gjerne vil dele med dere her p bloggen. Forskjellen p dem er middagen, hvor den ene har torsk (og brokkoli) og den andre har laks (uten brokkoli).

    Det vil vre mindre vitamin D i kostholdsplanen med torsk mens det vil vre mindre jod i kostholdsplanen med laks (om det er tilsatt jod i salten din hjemme kan dette ke jodinntaket, men vr forsiktig med bruken av salt). Ellers vil begge kostholdsplanene oppfylle det anbefalte daglige inntaket for en frisk person som ikke trenger noe ekstra tilskudd p grunn av trening/sykdom/graviditet og som har ett energibehov p 2000 kcalorier.

    Ellers er det litt lite av de gode flerumettede fettsyrene i begge planene - men dette kan du f nok av om du legger til 1-2 ss flytende margarin over fisken som skal i ovnen, men da m du ogs huske p legge til 70-150 kcalorier ekstra. 

    Om du prver g ned/opp i vekt kan du kutte ut eller legge til mat i planen. Dermed ker du/reduserer du kcaloriinntaket. Men fr du skal begynne g ned/opp i vekt er det viktig at du har regnet ut ditt energibehov. Dette kan du enkelt gjre p nett, f.eks her. OBS! Om du skal kutte ut matvarer m du vre obs p at nringsinnholdet ogs da vil bli redusert. 

    For de som er veganere/vegetarianere kan du bruke plantebasert yoghurt og rmme, vegansk osteplegg og evt soyakjtt/tofu/bnner til middagen. 

    Kostholdsplan med torsk

     

    Kostholdsplan med ovnsbakt laks


     

    Hper det frister :-) 

     

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 24.03.2017, 00:40
  • Kategori: Kostholdsplaner
  • 2 kommentarer
  • TBT - Min strste kjrlighet


    6 comments
  • Publisert: 23.03.2017, 11:47
  • Kategori: Blogg


  • Det er godt sitte seg ned mimre p rene som har gtt. Da ser man hvor heldig man har vrt, hvor mye man har lrt og opplevd disse rene. Det kan vre fint i den gr vinterhverdagen, nr man fort fler at tiden gr til ndvendige arbeidsoppgaver og ikke eventyr <3. 

    Min frste throw back thursday mtte selvsagt bli min solstrle, min bestevenn, min lille snn, mitt alt. Min kjre lille Pirata. For et r siden mtte han sovne stille inn da kreften stjal han ifra oss, den kom stille og ble ikke oppdaget fr det var for seint. Vi sitter fortsatt igjen med sprsml, undring om det er noe vi kunne gjort. Heldigvis hadde han det bra til sine siste dager, og vi sitter igjen med alt han har lrt oss om kjrlighet, tlmodighet og omsorg. 









    Du er dypt savnet, men jeg er s mye sterkere etter ha hatt en s ren sjel i livet mitt. 
    <3

    - nsker alle en fantastisk dag, jeg skal mimre om alle vre soldager og sofakosdager. 

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 23.03.2017, 11:47
  • Kategori: Blogg
  • 6 kommentarer
  • Chilensk pebre


    11 comments
  • Publisert: 21.03.2017, 01:07
  • Kategori: Tilbehr
  • Vet du. Dette er verdens beste plegg nr du er sugen p noe salt. Pebre brukes nok mest som tilbehr til maten men p restaurantene i Chile fr du det alltid sammen med varme rundstykker som en gratis forrett. DET er noe av det beste jeg vet og herregud for et savn. 

    N er det allerede 3 r siden jeg var i Chile s jeg har lenge mast p kjresten min om lre meg lage pebre p den skikkelige mten. Vi prvde endelig i dag - og den ble faktisk utrolig god selvom svigermor sin er bedre. Gjett om jeg skal smiske med henne for f hennes hemmelige ingrediens. Kanskje jeg fr lov til dele med dere her p bloggen! Hennes er bare HELT himmelsk

    Maten i Chile er generelt s utrolig mangfoldig og smakfull. Jeg har aldri vrt i et land med s mange skatter. Men det m jo sies at jeg var ganske heldig som hadde en av de beste guidene til veilede meg til dem ogs. Noe jeg s absolutt ble imponert over er alle de forskjellige fiskerettene de har, for ikke snakke om hvor mange ulike typer fisk og skalldyr de serverte. Mange av dem fr vi ikke en gang tak i her hjemme i Norge!



    Det du trenger til pebren vi disket opp (den er litt sterk):
    - 3-4 tomater
    - 3/4 boks opphakkede tomater (gogreen)
    - 1 chili (kan slyfes)
    - MASSE frisk koriander, jeg brukte nesten en hel pakke
    - 1-2 ss olivenolje
    - 3-4 hvitlksbter 
    -1/4 gullk
    - Litt salt og pepper 
    - 1 ts paprikapulver (rd)

    Om du ikke er s glad i sterk mat kan du prvde deg litt frem med lken og chilien.

    Det du gjr:
    - Miks alle ingrediensene i en kjkkenmaskin. Prv deg frem med smakene!



    Hper det frister :-D

    - Henriette

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 21.03.2017, 01:07
  • Kategori: Tilbehr
  • 11 kommentarer
  • Noe av det vakreste jeg har lest p lenge


    4 comments
  • Publisert: 16.03.2017, 23:14
  • Kategori: Blogg
  • Jeg har alltid flere bker lese p en gang - og ofte leser jeg de flere ganger fr jeg i det hele tatt er ferdig med dem. Jeg er en perfeksjonist - jeg m ha alt inn med teskje. Dette utdraget er fra "Den grnne supermaten" til David Sandoval. Utrolig interessant lesestoff. Kelly Morehead, en forkjemper for grnn mat, skrev dette p sine siste dager og Sandoval deler det med oss i sin fantastiske bok. Anbefaler absolutt lese den!

    "Hvis du nsker ta farvel med meg, s ta ikke et fly for komme til min gravferd, og send ikke blomster fra et drivhus, siden de bruker fossilt brensel som svekker osonlaget. Send ikke kort eller gaver som er laget av trr eller m leveres med luftpost. G heller til butikken, eller skru av en lampe som du ikke bruker, plant et tre og smil til en du ikke kjenner. Gjr noe for gjre denne verden til et bedre sted for vre barn. Da kan jeg hvile i fred."

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 16.03.2017, 23:14
  • Kategori: Blogg
  • 4 kommentarer
  • Detox salat


    4 comments
  • Publisert: 16.03.2017, 19:50
  • Kategori: Salater
  • Jeg skulle egentlig bare lage meg selv en skikkelig nringsbombe til middagsmat i dag - men det endte med at jeg lagde s mye at jeg sikkert har til bde lunsj og middag i flere dager. S jeg skal prve korte ned oppskriften slik at den ikke blir like enorm som den jeg lagde. 

    Denne salaten burde egentlig blitt en tradisjon etter helgekosen for f en reel detox. Du fler deg s mye mer oppkvikket og sunn i kroppen etter et slikt mltid. 

    Du kan ogs selvsagt bruke salaten som et smakfullt tilbehr.

    Det du trenger til salaten:
    - 4-5 blader klhode
    - 4-5 blader rdkl
    - 1/2 brokkoli
    - 8 rosenkl
    - 4 gulrtter
    - 2-3 dl mandler
    - 1 dl solsikkekjerner

    Vist du vil lage din egen dressing til trenger du: 
    - 2 ss olivenolje
    - 1/2 sitron
    - 1 ts fersk ingefr
    - 3 ts dijon sennep
    - 2 ts honning eller lignende
    - 1/4 ts havsalt



    Det du gjr:
    - Kok rosenkl, jeg bruker alltid litt smr i vannet for ekstra god smak. Jeg ELSKER rosenkl. 
    - Ha alle ingrediensene i en kjkkenmaskin/blender. Jeg brukte en snn miniutgave s det tok meg litt ekstra tid. Vist du ogs m gjre det slik tok jeg litt og litt oppi maskinen og rrte til slutt alt sammen i en skl. 
    - Nr rosenklen er ferdig blender du den inn sammen med det andre.
    - Miks alle ingrediensene til dressingen, hell over salaten og bland godt. 
    - Kos deg med mltidet og vit at kroppen din ELSKER det. 





    Hper det frister!
    - Henriette :-D

    #fitness #helse #mat #sunt #kosthold #livsstil

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 16.03.2017, 19:50
  • Kategori: Salater
  • 4 kommentarer
  • Helgens bildedryss


    10 comments
  • Publisert: 14.03.2017, 00:17
  • Kategori: Hverdag
  • Publisert: 14.03.2017, 00:17
  • Kategori: Hverdag
  • 10 kommentarer
  • Travel hverdagssuppe


    6 comments
  • Publisert: 13.03.2017, 23:49
  • Kategori: Supper
  • Toro er greit ha nr man bare svinger innom dren fr man skal lpe videre. S for min del ble dette den lettvinte lsningen idag- men som fortsatt gjorde meg god og mett og ga meg rikelig med nring. Jeg hadde plenty av energi etter mltidet som jeg videre fikk brukt p trening! *stort smilefjes*.

    Det er fort gjort droppe treningen nr man har mye p agendaen. Men nr jeg unngr trene p grunn av tid s vet jeg innerst inne at dette er ta en liten hvit lgn. Jeg hadde jo trossalt hatt tid om jeg planlagte og prioriterte bedre. Om jeg lftet rumpen fra sofakroken. Om jeg vknet tidligere. Eller bare hadde latt vre bruke kvelden p TV serier og "scrolling" p mobilen.

    Men jeg vet veldig godt at det er lett bli fanget av fellen. Den siste innspurten av bachelorgraden min fr jul med jobb ved siden av (egentlig omvendt) delagte hele treningsrutinen min. Nr jeg endelig var ferdig med skolen og kom tilbake p treningssenteret var motivasjonen kanskje enda drligere enn den var nr jeg satt midt oppi kaoset. Dette kom nok av at jeg allerede flte meg svak, kroppen min tlte ikke like mye som den gjorde og den var langt ifra like sterk. Den siste tiden med skole og jobb var ganske heftig og jeg falt ganske hardt i bakken. Dette gjorde at jeg fortsatte unng treningssenteret i flere mneder etterp. Heldigvis har jeg klart komme p rett vei igjen, kanskje ikke s motivert enda at jeg gr og gleder meg til trene - men p et sted der jeg gleder meg til resultatet. P det stedet hvor jeg streber etter resultater. Til en sunnere kropp med sterkere muskler og bedre utholdenhet. Kanskje jeg til og med kan bli skikkelig flink til noe? 

    Nr man nsker en forbedring, en forandring i hverdagen er det s utrolig viktig at man tar det litt og litt. Steg for steg. Da bygger vi oss en slags grunnmur som vi blir vant til ha der. Som vil st der nr alt annet faller fra hverandre. Akkurat n er mitt ml og klare komme meg p trening hvertfall 3 ganger i uken. Nr det mlet er ndd vil jeg sette meg ett nytt ml. 

    Hvilket ml har du?

    Tilbake til Toro suppen: Her m du gjerne ha i det du selv tror passer og som du kan skrape frem fra kjleskapet. Det var hvertfall det jeg gjorde! Jo mer grnt jo bedre kan man alltid tenke! "Har du noengang hrt om mannen som ble syk av spise for mye grnnsaker?" - "Nei, ikke jeg heller!".

    Det du trenger til suppen:
    - Toro blomkl og brokkoli suppe
    - 1/2 blomkl
    - 1/4 hodekl
    - Gresskarkjerner
    - Solsikkekjerner
    - Grov brdskive/rundstykke om nsket

    Det du gjr:
    - Kutt opp brokkoli og hodekl.
    - Lag suppen som anvist p pakningen (jeg brukte kun vann til blande ut med - grnnsakene gir nok av deilige smaker aleine).
    - Nr suppen begynner koke hiver du oppi brokkoli og hodekl og lar det koke p lav varme i ca 10 minutter. 
    - Samtidig som suppen koker kan du frese frene p en panne, disse bare strr du over suppen nr den er klar for spises.
    - Kos deg med maten!







    Hper du har hatt en strlende mandag! :-D

    #helse #fitness #mat #kosthold #helse #middag #tips
     

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 13.03.2017, 23:49
  • Kategori: Supper
  • 6 kommentarer
  • Grove proteinvafler


    8 comments
  • Publisert: 12.03.2017, 21:58
  • Kategori: Stt og sunt
  • Dette var en flott start p dagen! Vist du liker blandingen av banan, eple og kanel s vil du ogs like disse. Jeg kuttet opp et eple i sm biter til ha i deigen og gjett om det skal gjres flere ganger. Grove kornblandinger blir ofte litt trre etter min smak, men eplet gjorde det alt annet enn trt! Vist du ikke liker banan kan du bare slyfe den i oppskriften og heller legge til 1 egg. 

    Denne passer bde ypperlig til frokost og til sndagskosen som da kan nytes med god samvittighet. 



    Det du trenger (4 vafler):
    Frukt

    - 1 banan (evt 1 egg)
    - 1 eple
    Det vte
    - 3 dl melk (jeg brukte soyamelk)
    - 1,5 dl vann
    Det trre
    - 1 dl sammalt speltmel
    - 1 dl sammalt hvetemel
    - 1 dl kokosmasse evt kokosmel
    - 0,5 dl golden sukrin evt annen stning
    - 1 skje proteinpulver, vaniljesmak (kan slyfes)
    - 1 ss kanel
    - 1 ts salt
    - 1 ts vaniljeekstrakt (kan slyfes)
    - 1 ts bakepulver
    Tilbehr
    - 1 banan
    - Honning eller grov sirup

    Det du gjr:
    - Mos banan for seg selv 
    - Miks sammen alt det trre og ta det sammen med de vte ingrediensene
    - Kutt opp 1 eple i sm biter og bland inn i deigen
    - Stekes i vaffeljern som vanlige vafler





    - Hper det frister! :-D

    #vegansk #helse #kosthold #fitness #mat #sunt

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 12.03.2017, 21:58
  • Kategori: Stt og sunt
  • 8 kommentarer
  • Stpotet, kikerter & spinat wok


    2 comments
  • Publisert: 08.03.2017, 23:05
  • Kategori: Middagsretter
  • I dag fikk vi besk av svigerbroren min s jeg fant en oppskrift fra "Oh she glows every day" av Angela Liddon. Den falt i smak hos gutten som alltid spiser kjtt. Det er s kjekt servere veganske mltider til de som ikke har prvd s mye av det fr - dette fordi de alltid blir overrasket over hvor godt det faktisk kan vre bare med grnnsaker! Jeg kan med hnden p hjerte si at jeg enda ikke har servert vegansk mat til noen hvor de ikke har likt det eller sagt at de savnet kjttet. 

    Jeg liker egentlig ikke kalle meg selv pescetarianer, vegeterianer eller veganer. Hvorfor m jeg plassere meg i en gruppe utifra hvilke mat jeg spiser? Jeg spiser den maten jeg fler for spise og kjtt har lenge ikke vrt inkludert. Jeg liker heller si at jeg har kritiske yner til den maten jeg spiser og hvor den kommer fra. Om jeg s skulle spist kjtt derimot (noe jeg ikke har gjort p mange r) s ville jeg valgt kologisk kjtt - som du kan finne p reindyrka om du bor i Bergen. :-)

    Strre fokus p grnnsaker tror jeg uansett er viktig for alle og enhver. Bde for kloden og for menneskekroppen. Nr det er sagt s kan jeg legge til at vitenskapen har sterke beviser som tilsier at mennesker som spiser et vegetarisk kosthold bde lever lengre og har en sunnere kropp lengre. Dette handler nok om at et slikt kosthold fortsatt inntar matvarer som egg, fisk og meieriprodukter og slipper unna mangel p utsatte vitaminer som veganere har. Men mest av alt fordi maten som inntas ofte har et variert innhold av grnnsaker som er pakket med gode nringsstoffer, vitaminer, mineraler og antioksidanter i motsetning til ett kjttstykke som ikke har alle disse godene. Kostholdet blir mer snevert og samtidig inneholder det mye mettet fett og fett generelt. I bacheloroppgaven min skrev jeg om sammenhengen mellom rdt kjtt/bearbeidet kjtt og hjerte og karsykdommer og leste flere vitenskapelige artikler som tilsier at et hyt inntak rdt kjtt, spesielt bearbeidet kjtt, kan sitte deg i en stor faresone for utvikle sykdom i denne sykdomsgruppen. M si at jeg gleder meg til lese mer forskning rundt akkurat dette!

    Tilbake til det deilige mltidet jeg disket opp fra kokeboken til Angela Liddon. 

    Det jeg brukte:
    - 4 ss kokosolje
    - 1 ss spisskummen 
    - 1 stk gul lk
    - 1 ts havsalt
    - 1 ts pepper
    - 3 stk hvitlksbter
    - 4 ts ingefr eller ingefrkrydder
    - 1 ts gurkemeie
    - 1 ts chilipulver
    - 1 stpotet
    - 1 boks kikerter (gogreen)
    - 1 boks hakkede tomater (gogreen)
    - 1 boks kokosmelk lett (400 ml)
    - 3/4 pakke spinat
    - basmatiris
    - 1-2 lime
    - Kokosflak til pynt (kan slyfes)
    - Fersk timian til pynt (kan slyfes)

    Det du gjr:
    - Stek risen som henvist p pakningen
    - Hakk opp gul lk, hvit lk og stpotet (denne m ogs skrelles)
    - Ha kokosolje i en dyp panne og fres spisskummen i den litt fr du tilsetter gul lk. La dette frese i 3-5 minutter. 
    - Ha i hvitlksbter, ingefr, salt, gurkemeie og chilipulver. 
    - Ha s i stpotet, kikerter, tomatene og kokosmelk. Rr rundt og la koke i ca 20-30 minutter. 
    - Legg i spinaten og nr de er skrukket seg sammen er dette klart. 
    - Legg det i en skl og ha over timian krydder og kokosflak.
    - Hell innp!





    - Hper det frister!

    #vegansk #kosthold #mat #helse #fitness #sunt 

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 08.03.2017, 23:05
  • Kategori: Middagsretter
  • 2 kommentarer
  • Smoothiebowl med chia (vegansk)


    10 comments
  • Publisert: 07.03.2017, 22:40
  • Kategori: Smoothie
  • Chia er helt super leke med nr man skal lage smoothiebowl da konsistensen blir bedre jobbe med. I tillegg er chia pakket med gode nringsstoffer - men som jeg har skrevet i et tidligere innlegg m det ganske mye chia til fr man kan f de strste godene men det er uansett noe man fint br inkludere i kostholdet. Spesielt nr man ikke spiser kjtt. 



    Det du gjr er rett og slett lage hver del for seg i en smoothiemaskin og legge i glasset/sklen som det skal spises fra. Den jeg brukte p bildet kjpte jeg p kremmerhuset og er super som "lunsjboks". Det som ellers er greit vite med chia er at jo lengre det str p kjl etter tilbereding jo bedre blir det ettersom frene trekker til seg vannet og blir til en grtete konsistens. Men om man skal spise den med en gang er det nok vente ca 20 minutter. 

    Handleliste:
    - Chiafr og spirulina (kjpes i kostholdsbutikker)
    - Soyamelk/havremelk
    - Banan
    - Vaniljeekstrakt (kan slyfes)
    - Honning (kan slyfes)
    - Blbr
    - Bringebr

    Del 1:
    - 2 ss chiafr
    - 1 1/4 soya/havremelk evt annet
    - 1/2 banan
    - Noen drper vanilje ekstrakt
    - 1 ts spirulina

    Del 2:
    - 2 ss chiafr
    - 1 1/4 dl soya/havremelk evt annet
    - 2 hndfuller blbr
    - 1 ts honning

    Del 3:
    - 2 ss chiafr
    - 1 1/4 dl soya/havremelk evt annet
    - 2 hndfuller bringebr
    - 1 ts honning

    Toppes med det du selv nsker. Jeg brukte blbr og en msliblanding jeg hadde liggende:-)



    Hper det frister :-D

    - Henriette

    #helse #kosthold #fitness #mat #smoothie

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 07.03.2017, 22:40
  • Kategori: Smoothie
  • 10 kommentarer
  • Pizza i farten (lavkarbo + vegetarisk + glutenfri)


    12 comments
  • Publisert: 06.03.2017, 19:19
  • Kategori: Middagsretter
  • Dette er faktisk en av mine favorittmter lage "pizza" p. Jeg elsker Italiensk pizza med tynn bunn og masse tilbehr. Nr jeg enten har drlig tid eller har ett relativt tomt kjleskap har jeg som oftest fajitas lefser i nrheten som jeg bruker til bunn og putter p alt jeg nsker og har liggende. Jeg lager den alltid forskjellig, det er jo s gy  prve ut nye smaker! 

    Obs. Vist du har gluten allergi s kan du f kjpt glutenfri fajitas lefser p butikken :-)



    Det jeg brukte p denne:
    - 1 fajitas lefse
    - Pizza saus
    - 1 hndfull med oliven
    - 1 hndfull hvite bnner
    - 1/4 rd lk
    - Grillkrydder
    - Pepperkrydder
    - Timian krydder
    - 1 hndfull med ost
    - 1 tomat

    Det du gjr:
    - Ha pizzasaus i bunnen og str over alle ingrediensene.
    - Krydre pizzaen som nsket
    - Stek i ovnen i ca 10 minutter p 200 grader. 







    Hper det frister til en hektisk hverdag!

    - Henriette :-D

    #kosthold #helse #fitness #lavkarbo #sunt #mat #hverdag

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 06.03.2017, 19:19
  • Kategori: Middagsretter
  • 12 kommentarer
  • Mens verden str stille


    12 comments
  • Publisert: 05.03.2017, 20:22
  • Kategori: Blogg


  • Det er viktig sitte seg ned og drfte med seg selv over alle tankene som svinger forbi i en hektisk hverdag. Det er slik vi vokser, slik vi blir kjent med oss selv. Dette er superviktig, ellers tror jeg mange kan komme til ett punkt i livet hvor de fler at de har forvillet seg p en annen vei enn den vi i utgangspunktet virkelig nsket vre p. 

    Med tanke p kosthold og helse er det fort gjort glemme hvor viktig det er ta vare p seg selv. Det kan fles vanskelig og nesten skummelt tenke p alt som kan skje med kroppen om den ikke blir tatt hnd om fra vi er et lite barn. Skumle tanker pleier vi jage vekk og unng. Men dette trenger ikke vre skummelt. Har du allerede feilet? Det er aldri for sent snu. 

    Mitt nske og absolutte ml for livet er ha en sunn og frisk kropp - ikke fordi jeg nsker se mest mulig bra ut men fordi jeg nsker ha en kropp som fungerer. En kropp som kan gjenspeile alle mine flelser og energiske utrop. nsker  alltid kunne gjenspeile mitt sanne jeg gjennom den.

    Vi m leve n, for vi vet aldri hva morgendagen bringer. Men om morgendagen, mneden og ret fremover skal glede oss med livet s nsker vel alle at fremtiden er like frisk som den en gang var? 

    - Gjr det du trenger for komme til ditt ml. Ikke vent til i morgen, til en ny uke, en ny mned. Gjr det N. Det er n du lever, det er n du kan erobre verden - men mest av alt det er n du kan erobre over deg selv. 

    #kosthold #helse #fitness #mindfulness #blogg #hverdag

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 05.03.2017, 20:22
  • Kategori: Blogg
  • 12 kommentarer
  • Lag dine egne energibarer!


    12 comments
  • Publisert: 05.03.2017, 19:55
  • Kategori: Stt og sunt
  • Hvorfor lage energibarene selv? 
    Jo, for  ha kontroll p hva du faktisk putter i munnen! Mange av de energibarene vi kan kjpe i butikken inneholder for mye fett og sukker - noe som tar vekk hele meningen med en energibar som skal gi deg energi i form av nringsrik energi og ikke bare tomme kcalorier. 

    Tomme kcalorier er mat som inneholder mye kcalorier men lite nringsstoffer. Du spiser med andre ord mat som nesten kun gir kroppen kcalorier - og hvem vil vel ha bare kcalorier uten de ndvendige godene? Hele poenget med mat er at vi skal gi drivstoff til kroppen. Hvorfor spise s mye mat som faktisk ikke gir nringsstoffer men som gjr at du legger p deg? Det er viktig kose seg med det man lyster, men da er det ogs ekstra viktig passe litt p til de andre mltidene. 

    Det som er s greit med disse energibarene er at du kan ha i akkurat det du selv nsker og liker. I tillegg kan du lage den enten st eller salt. Min versjon her er en stere variant. Det som er viktig huske er at en liten bar inneholder mye kcalorier - men som skrevet over er disse kcaloriene fulle av deilige nringsstoffer som kroppen vil elske og som vil holde deg mett til de strre mltidene. Supert som mellommltid eller fr/etter trening. 

    Min ste versjon:
    - 1/4 kopp brunt sukker, bruk gjerne sukrin gold for kutte p kcaloriene (kjpes hos kostholdsbutikker)
    - 1/4 kopp smr, kan ogs bruke kokosfett
    - 1-2 ss honning evt annen naturlig stning 
    - Havregryn, ca 3 dl
    - Gresskarkjerner, 0,5 dl
    - Rosiner, 0,5 dl
    - Tranebr, en liten pose
    - Solsikkefr, 0,25 dl

    Hvordan det lages:
    - Ta smr, brunt sukker og honning p en stekepanne og fres til det er en gyllen saus. 
    - Miks alle de andre ingrediensene i en bolle
    - Hell bladingen med smr, brunt sukker og honning over i bollen og rr alt sammen. Bruk god tid p dette s det fordeler seg skikkelig.  
    - Hell blandingen s over i en stor nok ovnspanne og press blandingen litt sammen for faste barer. 
    - Stekes p 200 grader til havren er gyllen. Ca. 30 minutter. 
    - Kutt den s opp i biter fr den blir helt hard og etter den har kjlt seg ned er den klar til spises! 
     


    - Hper det frister, Henriette :-D

    #blogg #kosthold #helse #fitness #mat #sunt #hverdag

     

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 05.03.2017, 19:55
  • Kategori: Stt og sunt
  • 12 kommentarer
  • Stpotet pasta (vegansk)


    14 comments
  • Publisert: 02.03.2017, 19:46
  • Kategori: Middagsretter
  • Herregud s godt dette mltidet var. 



    Alt du trenger til pastablandingen:
    - 2 stpoteter
    - Frisk koriander, jeg brukte nesten en hel bunke..
    - Gresskarkjerner, 1/2 pose
    - Spinat, 1 skl
    - Mais, 2 bokser
    - Chili, 3 stk
    - 3 hvitlksbter
    - Veganske boller 

    Til sausen:
    - 1/4 dl olivenolje
    - 1 ts honning
    - 1 hvitlk
    - 1/2 lime

    Det du gjr:
    - Skrell stpoteter og bruk maskin til kutte det opp i spagettistrimler. Evt kan du kutte opp selv i lange sm biter.
    - Stek stpotetene sammen med olivenolje i en panne i ca 3 minutter. Du ser nr den begynner bli myk. Ta ned varmen og la det kose seg. 
    - Stek de veganske bollene som anvist p pakningen
    - Fres mais, chili, hvitlk, gresskarkjerner og spinat og bland alt sammen med stpotetene
    - Putt alle ingrediensene til sausen i en blender og ha over spagettiblandingen med de veganske bollene
    - Ha over litt ekstra koriander og hell innp!





    BON APPETIT :-)

    :-D Henriette

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 02.03.2017, 19:46
  • Kategori: Middagsretter
  • 14 kommentarer
  • Smoothielove


    6 comments
  • Publisert: 02.03.2017, 19:19
  • Kategori: Smoothie


  • Denne smoothien er s frisk og god p smak. Jeg kommer ti lage mye av denne i sommer! 

    Alt du trenger er:

    - En kopp frosne bringebr
    - En kopp frosne blbr
    - 2,5 dl kokosmelk
    - Proteinpulver, jeg brukte en med vaniljesmak.​

     

    Smoothien gir godt med energi og protein samtidig som brene fyller den bl.a. med vitamin C som styrker immunsystemet vrt og ker kroppens opptak av jern fra andre matvarer.

    Jeg ELSKER blbr. Blbr kan man bare ikke spise nok av. Det er en god mte f i seg kostfiber p, som denne smoothien inneholder. Kostfiber er superviktig for fordyelsen, for at du skal ha en god fordyelse er kroppen helt avhengig av kostfiber. La det bli en vane ha blbr p havregrten, i friske salater, i smoothien og gjerne som topping p osteskiven! 

    Hper det frister! 

    :-D Henriette

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 02.03.2017, 19:19
  • Kategori: Smoothie
  • 6 kommentarer