hits

Hverdagsmat

 • 19.12.2017, 23:34

Sorry bloggen, tiden stjeler meg hele tiden! Om du savner meg må du gjerne følge meg på instagram her. Over ser du et lite utvalg av hva du kan finne på instagram storyen min. Der er jeg flinkere til å legge ut matinspirasjon og oppskrifter for øyeblikket! :-) Jeg har hatt litt kameraproblemer de siste ukene så jeg har ikke fått tatt bilder som jeg ønsker å inspirere dere med. Bloggen og instagram feeden har liksom blitt mitt kreative hjørne. Alt må være på stell. Bilder er jo virkelig det jeg liker best (aller best liker jeg å spise) og da må det faktisk være tipp topp før jeg kan legge noe ut! 

Jeg er fortsatt på utkikk etter et nytt kamera så tar gjerne imot tips til speilrefleks som de kan anbefale! <3 

To av mine favoritter for øyeblikket :

1. Kikertsalat så enkelt som en boks kikerter, 1/2-1 avocado, cherry tomater, saften fra en lime, 1 ss olivenolje og 1 fedd hvitløk. NAM NAM NAM. Både masse gode proteiner og fett og bare SÅ enkelt! 
2. Smoothie (standard), for øyeblikket går det i 1/2 avocado, frosne bær (blåbær, jordbær, skogsbær..), 1/2 banan, 2 ss havre, 1 ss knuste mandler, grønnkål, 1 ss kokosolje og noen ganger putter jeg oppi litt kollagenpulver for huden og proteinpulver om jeg trenger litt ekstra mat en dag!

NÅ ER DET SNART JUL! <3 Stort smil :-D

 

 

Tromsø

 • 21.11.2017, 22:54

Her kommer noen bilder fra helgen min i nydelige Tromsø <3 Jeg er hodestups forelsket og gleder meg allerede til neste gang! Kanskje blir det roadtrip nordover til sommeren? Det hadde jeg absolutt elsket, særlig med tanke på alle de fine fjellene som bare venter på at jeg skal ta meg en liten fjelltur over dem <3 

Har du vært i Tromsø før? <3 

16.11.2017

 • 16.11.2017, 10:00

De siste tre ukene har virkelig flydd forbi! Det har dere sikkert også merket litt på bloggen. Men den er ikke glemt. Den bare forbedres litt på sidelinjen hvor jeg blant annet prøver iherdig å bli vandt til en blogg hverdag i alt det andre kaoset. Jobb, trening, fotografering, matlaging, eksperimentering, planlegging, skriblerier og lesing. Jeg viste nok ikke helt hva jeg gikk til da jeg begynte å blogge men jeg føler at jeg begynner å få en god forståelse rundt alt arbeidet som må gjøres. Jeg har aldri vært en person som har lest blogger selv, og har vel kanskje tenkt mitt eget. Men fy søren så jeg bøyer meg i støvet for dere som har klart det og en ekstra stor applaus til de som gjør det med enten skole, barn, jobb eller alt mulig annet på siden! Wow! 

Men en ting er helt sikkert - jeg har falt min elsk på det! Kanskje mest fordi jeg har så mange gode mennesker rundt meg som motiverer meg til å fortsette. De som gir meg tilbakemeldinger og de som jeg klarer å inspirere. Det er jo derfor jeg lagde den. Et stort hjerte for sunn og helsefremmende matlaging med fokus på alt det grønne. En bachelor i ernæring som jeg ikke har fått muligheten til å bruke enda men som jeg allikevel kan dra nytte av. Akkurat nå er jeg her for å bli værende og jeg håper jeg kan dra flere med meg på en grønnere hverdag og en sunnere kropp <3 Jeg håper jeg kan inspirere og hjelpe akkurat deg! 

Siden aktivitetsnivået mitt ikke har vært på sitt sterkeste her inne kan jeg kort oppsummere hva jeg har gjort på de tre siste ukene.

 • Jeg har begynt på klatring! Har bare blitt en dag til nå men fy søren for et adrenalinkick! Jeg som kryper ned de bratteste fjellkantene og som engster meg for å stå ved vinudet i høye bygninger. Ja jeg har begynt å klatre og jeg elsker det! 
 • Jeg har blitt medlem i Aktiv365! Her storkoser jeg meg på yogatimer som jeg kan gå på opptil flere ganger i uken <3 DET har jeg savnet. Jeg har alltid vært litt skeptisk til yoga på treningssenter men det var virkelig bare tull hvor jeg går nå hvertfall. Det er helt identisk. Atmosfæren er rolig, musikken er avslappende, rommet er varmt og trenerne er superflinke! 
 • Jeg har blitt 26! Dagen jeg virkelig gruet meg til. Dagen jeg plutselig var nærmere 30 enn 20. Men vet du hva? Jeg følte meg fantastisk! Hva så om årene flyr? Hva så om jeg ikke er hvor jeg ønsker å være? Jeg lever, jeg er frisk og jeg er lykkelig. Det er alt som har noe å si. Vi går hver dag og gruer oss for fremtiden. Til hvor vi skal være, hvem vi skal være og hva vi skal gjøre. Sett deg ned og pust. Det er nå vi lever. Ikke i morgen. Ikke om 10 år. Det er faktisk bare akkurat nå. Vist du ikke gjør noe fornuftig med disse tankene så er det hvert fall ikke vits å sitte og engste seg! Så lenge du har et klart hode med mål og mening så vil du til slutt komme dit du ønsker. Et skritt av gangen og i den hastigheten du selv behøver for å kose deg med det samtidig. Det er da man kan gjøre det best!
 • Jeg skal til Tromsø! Umulige meg som lenge har planlagt tur til en av mine aller beste venninner. Nå skjer det. Faktisk denne helgen! Håper på nordlys, fine fjellturer, muligens en liten hvalsafari og masse kakao. Uansett blir det herlig å komme seg vekk fra Bergen og opp til en av mine beste venner <3 Ps. Kameraet skal selvsagt være med!

Ønsker alle en strålende fin dag! 

Nå skal jeg pakke til Tromsø før jeg tusler på senvakt <3

November mood

 • 01.11.2017, 23:40

Søndag var en skikkelig opptur som jeg fortsatt lever på. Jeg dro sammen med min vanlige gjeng opp til byfjellene for å tenne bål og se på kveldshimmelen. Jeg hater meg selv for at jeg ikke hadde med kameraet mitt da vi fikk oppleve høstens vakreste himmel. Skyfri og stjerneklart med blinkene lys overalt. Helt fra sjøen innover bylivet og rett til himmels. Det var helt fortryllende. Kanskje så du det på storyen min på instagram? Den finner du hvertfall her. Flere timer ble vi sittende å se på alt livet hadde å tilby rundt oss. Vi satt der faktisk i så mange timer at vi fikk med oss hvordan en liten regnsky svevde rett igjennom oss og over byen før den forsvant videre innover i landet.

Norrland - Gidge 

Vi stod alle i vår egen stillhet av selvtilfreds under den klare stjernehimmelen idet vi kjenner noen små regndråper som vekker alles oppmerksomhet. Fra ingensteds kommer en tåke av vind og regn susende gjennom oss. Vi skvetter og hopper innunder et stort tre rett ved. Hvor kom den fra? Hva var det? Regnet plasker ned og jeg tenker høyt at kvelden har kommet til en slutt. Skuffet men tilfreds.

Før jeg får bevegd meg begynner skumringen allerede å lysne og regnet blir borte. Jeg myser med øynene og ser en sky av tåke sammen med tusen små regndråper bare noen meter ifra oss. Hadde det ikke vært for det dype stupet ville jeg kastet meg etter den - bare for å kjenne den friske dusen fra den litt til. Det var som et grått teppe. Ikke trist grå men som en gledende gråfarge. Som om den lille skyen danset seg innover landet for å gi vann til livet der nede. Jeg tenkte på TED talk episoden om skyer mens vi blir stående og se på at den valser videre innover byen før den forsvinner over fjellene. 

Favoritt smoothien min for tiden er frossen grønnkål (overraskelse), spinatterninger og ingefær <3

Alt du trenger:
- 2 dl grønnkål
- 4 terninger spinat
- 2 cm ingefær
- 1/2 banan
- 1 scoop proteinpulver (om ønsket)
- Vann (så mye som ønsket)

Min erfaring med p-stav

 • 19.10.2017, 11:01

I dag har jeg endelig tatt ut p-staven jeg satt inn i februar. Jeg gleder meg og håper jeg fort kjenner effekten av å ikke ha syntetiske hormoner i kroppen. Jeg var veldig sikker på at dette var en prevensjon som passet meg, noe det dessverre ikke var. Jeg har hatt den i lenge nok til å føle at jeg har en god oversikt over hvorfor denne ikke passet til meg. 

Den første uken var en berg og dalbane. Jeg gråt og lo om en annen. Kjæresten min var faktisk helt ifra seg. Jeg er en generelt følsom person men han kjente meg faktisk ikke igjen og ønsket ikke at jeg skulle fortsette på denne om berg og dalbanen ikke stoppet. Jeg kunne begynne å grine av ingenting og klarte ikke å sette ord på følelsene mine. Jeg følte meg tom og tappet. Jeg kunne legge meg i sinne og våkne med det største smilet. En dag måtte faktisk kjæresten min holde rundt meg til jeg sovnet da jeg ikke klarte å slutte å grine.. Det var helt sprøtt! Jeg ser at p-staven skal skille ut mest hormoner i begynnelsen og at utskillelsen avtar etterhvert. Dette kjente jeg godt når det plutselig sa stopp etter ca 1 uke og jeg var tilbake til å være meg selv, med et stabilt humør. Derfor valgte jeg å fortsette. Jeg hadde jo trossalt betalt en del og ønsket å prøve det ut i de 3 mnd legen anbefalte meg.

Når følelsene ble balansert kom huden i ubalanse. Jeg har alltid slitt med kviser i ny og ne men nå eksploderte det. Jeg kan ikke med sikkerhet si at det var på grunn av hormonene men dette kan være en av bivirkningene til denne type prevensjon. Samtidig med dette gikk jeg med mensen i kanskje en hel mnd i strekk sammen med SINNSYKT ømme bryster, fett hår og fet hud. Jeg gikk til verks med å kutte ut sukker og kornvarer og gikk på en streng diett med nesten bare grønnsaker og frukt. Huden min ble sakte men sikkert bedre og etter kanskje 3-4 mnd var den som ny med en herlig glød og utstråling. At det tok 3-4 mnd sier litt om hvor skadet huden min var.

I  september begynte kvisene sakte men sikkert å komme tilbake. Ikke så mye som de gjorde første gangen men i oktober begynte det å bli verre og verre. Kostholdet mitt var ikke endret noe som var enda mer demotiverende. I tillegg kom den alt for lenge menstruasjonen tilbake. Det var tydelig at kroppen min gikk inn i samme ubalanse som i begynnelsen av p-stav innsettelsen. Det var da jeg satt foten ned og bestemte meg for at dette er ikke noe jeg lengre vil ha i kroppen min. 

Kvisene har heldigvis bedret seg allerede de siste ukene så jeg bare håper det hjelper ekstra mye på nå som jeg har fått ut p-staven. Nå trenger kroppen min en lang pause fra prevensjon og jeg gleder meg for jeg føler meg så mye mer som meg selv uten. Før jeg satt den i hadde jeg hatt noen mnd med pause fra p-piller og det føltes nesten som å danse på en stor hvit sky. Selvtilliten på topp og helt hundre prosent kontakt med min egen kropp. 

Jeg føler selv at hormonelle prevensjoner gjør at du ikke helt har kontroll på når du virkelig er du. Jeg fortalte dette til legen min og hun sa seg enig i den beskrivelsen. Man er jo selvsagt seg selv, men når du er følsom og ubalansert - er det du som er nedfor og ustabil eller er det hormonene som snakker?

Jeg tok i tillegg nye prøver for å sjekke om jeg har klart å få i meg nok jern, B12 og kalsium de siste mnd gjennom kosthold aleine. Jern da jeg har slitt med dette på både vegansk og vegetarisk kost. Kalsium ønsket jeg å sjekke da jeg hadde lave vitamin D lagre i vår - noe som spiller en stor rolle for kalsiumopptaket. B12 fordi dette er utbredt mangel på - faktisk ikke bare hos veganere/vegetarianere! Nå bare håper på gode svar <3 

Er du flink å kjekke vitaminlagrene dine hos legen? 

Ønsker alle en strålende fin dag - nå skal jeg løpe på jobb <3

Søndagskos i høstfarger

 • 10.10.2017, 13:53

Jeg elsker byen min. Den er omringet av så mange fjell at det ikke er mulig å bli lei. Det samme gjelder innsjøer og småvann. Man trenger ikke bruke hele dagen på å komme seg ut i alt det grønne som nå har fått årets vakreste farger. Ingenting gir meg mer ro i sjelen. 

Den beste investeringen jeg har gjort var da jeg kjøpte en kayak til min aller kjæreste. Han gikk fort for å kjøpte en til og siden da har noen av våre fineste minner vært å padle sammen ute på et rolig vann - enten om det er rett nedi gaten eller om det er en kjøretur til Voss. 

Vi pakket sammen mat og kaffe i en termo og tok en 2 minutters kjøretur ned til småvatnet i Alvøen hvor det er en liten øy midt på vannet der vi hadde en koselig piknik. Solen stekte og jeg koste meg med musikk og godt lesestoff - The Power of Now av Eckhart Tolle. Dette lesestoffet er perfekt ute i det fri <3

Jeg tok med meg en smoothie stappet med mat og grønt. Etter noen timer i det fri dro vi til inside for å spise veggis burger og søndagen var mer enn perfekt. Det er så utrolig viktig å få til slike dager ofte nok - jeg lever på disse dagene i lang tid men trenger påfyll ukentlig fordi det gir meg en så fin glede!

Solnedgangen herfra var idyll <3 

Ønsker alle en strålende fin tirsdag! Stort smil <3

Høstens strålende farger

 • 26.09.2017, 23:14Ulrikken er et av de fineste stedene jeg vet om når Bergen viser seg fra sitt beste. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å komme seg ut og opp i fjellene. Det er absolutt noe av det beste jeg vet! Energien min er alltid på topp og noe jeg virkelig har hatt lyst til lenge er å bare pakke telt og sovepose og gå så langt øyet kan se

Meditasjon helt inn i hjerteroten. Uten den fine naturen vi har rundt oss vet jeg ikke hvor jeg skulle gjemt meg når jeg trenger og ta en liten pause  fra hverdagen eller bare har lyst fordi det gjør meg EKSTRA glad! For meg er det en så fin oppvåkning ved å være ute i naturen. Du føler deg så utrolig liten og ubetydelig - som gjør alle problemer så mye mindre samtidig som viljestyrken blir enda større!

<3 Nyt og ta vare på naturen helt inn i hjerteroten 

Levende by

 • 21.09.2017, 11:46

I går etter jobb tok jeg turen inn til byn for å se på livet under sykkel VM. Det er så herlig å se på alle de glade menneskene og selvom jeg selv ikke er noe sykkel entusiast så er det noe spesielt når det er i din egen hjemby. Mitt kjære vakre Bergen.

Vi tuslet rundt i byen, opp og ned med paraplyene i duskeregnet som kom rett etter syklistene hadde toppet fløyen. En folkemengde av nordmenn som var utkledd i norske farger og flagg. Scenen på festplassen var på plass og forskjellige innspill spilte hele kvelden.

Da jeg hadde reist rett fra jobb tuslet vi til min italienske favorittrestaurant, Trattoria Italiana, søster restauranten til Da Stefano som ligger rett over. Dette er autentisk italiensk og den eneste i bergen som jeg vil si serverer ekte italiensk mat. De har også en fin seksjon i restauranten hvor du kan kjøpe med deg italienske søtsaker og matvarer hjem. Eieren er et geni, jeg elsker det!

Jeg er litt oppgitt nå som ikke tok et bilde av selve restauranten for den er så utrolig fin! Du får en følelse av å sitte ute i en italiensk atmosfære og det er bare rett og slett så utrolig koselig. De har et godt utvalg av søtsaker i tillegg til middagsretter. Jeg anbefaler disse restaurantene på det varmeste <3

Nå skal jeg gjøre meg klar for jobb men først skal jeg kose med meg overnight oats som jeg lagde i går kveld. 

Ønsker alle en strålende fin dag og husk å følge meg på instagram her <3 

Hverdagskaos

 • 20.09.2017, 00:24

Nå som ting har begynt å komme inn i rutiner igjen etter sommeren begynner jeg å kjenne en god dose uro inni meg. Det er for få timer i døgnet og jeg har så alt for mye jeg skulle gjort. Som perfeksjonist er dette ikke kjekt. Alt som skal gjøres må gjøres perfekt - men når tid ikke strekker til så føles noen ting ofte umulig. Selvom ingenting du virkelig ønsker kan plasseres i gruppen umulig

Jeg skulle aldri tro at blogging krevde så mye tid og krefter men samtidig så elsker jeg det. Elsk og hat. Hat at jeg ikke har nok tid til å legge ut innlegg ofte nok. Ekstra hat at all planlegging rundt hva jeg vil med bloggen fremover tar med tid enn jeg trodde. Jeg har en veldig stor drøm som jeg ikke klarer å legge fra meg, hvor bloggen er en liten begynnelse på denne drømmen. Tiden flyr så fort og det faktum at dagene ikke strekker til gjør meg så urolig. Hver kveld når lyset er slukket ligger jeg med alle tankene og en god dose dårlig magefølelse og uro inni meg. Hvordan kan jeg bli bedre, hva kan jeg gjøre annerledes, hva er stegene videre. Så kommer den dårlige selvtilliten snikende frem. Jeg gjør ikke godt nok, hva vil jeg med dette, skal jeg virkelig tørre å satse? Disse tankene rister jeg av meg så fort som de kommer - men de liker å terge seg tilbake. Men en ting er jeg skråsikker på, jeg skal aldri slutte å si til meg selv at jeg tro på meg selv og min kunnskap.

Jeg har for mye på hjerte som jeg vil lære vekk til andre<3

I dag gikk jeg rett fra jobb til et kurs sammen med senteret jeg jobber på. Et kurs om digital markedsføring. Kjempe kjekt og så absolutt noe som kan hjelpe meg med bloggingen og markedsføring rundt dette. Det var her det gikk opp for meg at jeg er alt for streng med meg selv og jobben jeg gjør. Det er viktig å gjøre ting skikkelig - men det er ikke alltid det gjør noe om ting ikke er helt perfekt. Så lenge du gjør noe ofte nok vil det til slutt komme inn i en fin rutine. I tillegg til dette og mye mer så jeg har fått en god dose inspirasjon fra dagens kurs og jeg gleder meg til neste gang hvor vi skal øve på å ta bilder. Dette er noe jeg absolutt ELSKER og vil lære mer av! 

Så her er to uperfekte bilder for å dele en enkel men deilig kveldsbit etter en lang dag med lite fokus rundt måltid. Takk gud for at kjæresten min stakk innom med lunsj til meg på jobben i dag. Eggenudler fra kinarestauranten nedi gaten - fordi tid ikke strakk til og fordi han vet at jeg prøver å holde meg så mye unna korn som mulig <3 Elsker små gleder i hverdagen. Banan og kanel til kvelds ble jeg inspirert av min søte kollega som gumlet i seg dette på jobb. NAM!

GOD NATT <3 Husk å følg meg på instagram her og minner om rabattkode på neglebehandling om du bor i Bergen her.

Roadtrip til Nederland med en rekkevidde på 150 km

 • 31.07.2017, 23:29

OBS! Et meget langt innlegg med feriebilder og info om roadtrip med elbil og kjæreste. #fnisefjes

Åå, jeg har hatt det så fantastisk på biltur nedover i Europa sammen med verdens fineste samboer. Det beste er jo kanskje at vi ikke har kastet CO2 ut i atmosfæren ved å kjøre vår søte lille elbil istedenfor å fly eller bruke diesel/bensin bil.

Vi kan si at vi var ganske nervøse for om vi i det hele tatt ville klare å komme ned til Nederland tidsnok da vi hadde en babyshower vi måtte rekke. Mange syns vi var gale som i det hele tatt turte å prøve og kjøre så mange km når vi måtte stoppe så ofte. Bilen vår har faktisk bare en rekkevidde på 120-160 km - så jeg kan jo forstå poenget. Alle disse gjorde oss en smule nervøse - særlig når vi ikke egentlig hadde planlagt turen før 1 uke før avreise. Vi ante heller ikke hvordan vi skulle lade bilen i Tyskland og Nederland idet vi begynte å kjøre.

Men vet du? DET GIKK SÅ FINT! Det aller beste? Mange av ladestasjonene nedover var gratis!

Det finnes en haug med apper med oversikt over ladestasjoner som kobles opp til GPS så det er faktisk så enkelt som å finne ladestasjonen som er innenfor rekkevidden og trykke start. Jo lengre rekkevidde, jo bedre. Men med vår lille E-up så går det faktisk strålende fint. Det er utrolig kjekt å se hvor mange som kommer bort når vi lader bilen for å spørre oss om hvordan det går, hvordan vi har klart å komme så langt osv. Det viser at flere og flere får øynene opp for noe som til slutt vil bli de enste bilene på markedet. 

Mine beste tips til apper ved reise i Danmark og Sverige er "clever". Her må du forhåndsbestille et kort for å få i gang ladingen - men tvil ikke vist du ikke har tid å vente. Vi hadde ikke dette kortet i fjor når vi reiste gjennom Danmark og Sverige og vi fikk hjelp over telefon på alle ladestasjonene. Men det er selvsagt lettere å ha kortet klart før avreise. Vi var redd for at det ville være det samme i Nederland og Tyskland men slik var det ikke! Her brukte vi for det meste en app som heter "PlugSurfing" som du legger til kortet ditt og betaler direkte via appen. Ellers var "Wattfinder" en fin måte å finne gratis ladestasjoner på som vi ikke ble tipset om før vi var fremme i Norge.

Ellers så vi at det endelig har begynt å komme skilter for hvor det er ladestasjoner på veien - som det alltid har vært for bensinstasjoner. Dette var de stasjonene som oftest var gratis og det var veldig betryggende å se at vi nå om sikkert ikke så lenge ikke trenger å være avhengig av telefonen for å finne ladestasjoner på veiene. 

Eidfjord - mitt favorittsted å lade. Nydeligste utsikten, uansett vær!

Turen begynte med å kjøre til Oslo for noen ærend før vi skulle ta båten til Hirtshals via Larvik. Dessverre mistet vi båten da Nala (hunden til svigers) som egentlig skulle være med på tidenes langtur måtte være igjen i Oslo. Heldigvis fikk vi god hjelp fra venner i Oslo som kunne ta vare på henne - så slapp vi å reise helt tilbake til Bergen..

Etter at vi hadde fikset pass til Nala kjørte vi til Larvik for å overnatte på Gon Camping. Dette ble den eneste dagen vi tok oss frihet til å sove i telt - noe som faktisk er det koseligste jeg vet om! Vi var også heldig med dagen vi overnattet i Larvik på - for vi må ha fått med oss tidenes solnedgang. 

Hvor nydelig er vel ikke dette?

Fergeturen fra Larvik til Hirtshals gikk overraskende fint. Turen var faktisk veldig rolig og koselig og vi kjøpte med oss både krydder og oljer fra butikkene på båten. 

Reisematen vår skulle være på stormkjøkken og i smoothiemaskin. Men siden vi mistet en hel dag med reise hadde vi ikke stort med tid til å stoppe for å lage middag. I tillegg var ikke været på vår side så stormkjøkkenet får vente til neste tur! Heldigvis virket smoothiemaskinen perfekt så vi fikk hvertfall i oss noen "hjemmelagde" måltid. 

I danmark var det bare herlig å stoppe for hver 120 km. Det er jo bare så nydelig - og vi fant den fineste ladeplassen hvor vi bare måtte ta med oss kameraet og leke med det grønne rundt oss. 

Fra Hirtshals i Danmark kjørte vi helt til Bremen i Tyskland før vi stoppet på en ladestasjon som viste seg å være en vanlig ladestasjon. Vi var trøtte og hadde bommet totalt - for det er absolutt mulig å se via appen om det er et vanlig uttak eller om det er hurtiglading. Ved vanlig uttak tar det 5-6 timer å lade opp hele bilen.. Heldigvis var det blitt sent og vi trengte litt søvn så vi lå ned alle setene i bilen og pumpet opp madrasser som vi sov godt på. Dette var faktisk rett utenfor et kjøpesenter, noe som hjalp oss å komme oss videre tidlig dagen derpå. 

Vi rakk babyshoweren og koste oss med et av de fineste venneparene jeg vet om. Dagen etter showeren kjørte vi inn til Amsterdam for å overnatte på hotell et par dager. Vi spise masse pannekaker, gikk på sightseeing og dro på sex museet for å få oss en latterkrampe. Men det var overraskende interessant og veldig oppsiktsvekkende å se hvordan nakenhet og sex har blitt mer akseptert gjennom tidene. Men vi fikk selvsagt også en god dose latterkrampe.

Sa jeg at Amsterdam er en av mine favorittbyer? Uansett hvor mange ganger jeg har vært der så er det fortsatt så mye mer jeg må se. Jeg elsker å bare sykle rundt i byen og selvom jeg aldri kunne tenkt meg å bo i en storby så hadde jeg likt meg der veldig veldig godt!

Vondelpark - den fineste parken i AmsterdamEn av grunnene til at jeg absolutt måtte innom Amsterdam var den beste raw food cafeen jeg vet om. Zest for life, Raw Food Cafe heter denne og ligger rett ved Van Gogh museet. Jeg anbefaler absolutt alle å prøve ut om du reiser nedover og ønsker en ny smaksopplevelse. Jeg måtte selvsagt ha 3 ting på menyen - selvom jeg ville ha en bit av alt. Grønn smoothie, acai bowl og raw pannekake. Den pannekaken kan jeg med hånden på hjerte si at smakte bedre enn de 10 andre belgiske vaflene vi spiste i Nederland (overdrev bare litt med antallet). NAM! Denne MÅ jeg prøve å finne en lignende oppskrift på.. 

Etter Amsterdam dro vi videre til Danmark hvor vi overnattet på et nydelig spa hotell i Vejle. Hotellet heter Munkebjerg og ligger midt i skogen og rett ved kysten. Det var ikke akkurat badevær noen av dagene så vi slo oss til ro på spaavdelingen, koste oss med spaserturer i skogen og den lille gågaten, dro på kino, koste oss med en finere middag og danset på stranden når solen hadde gått ned. 

For de som ikke har sett klassikeren innenfor japansk animasjon, "My neighbor Tototo" - så var dette min etterligning til busstoppet i filmen (selvom de faktisk ikke har busstopp). Denne plassen minnet meg så utrolig mye om filmen at vi bestemte oss for å knipse noen bilder på vei til middag. Vist du ikke har sett denne filmen eller noen andre japanske animasjonsfilmer så anbefaler jeg det på det varmeste. Det er noen av de fineste filmene jeg vet om - og du kan fint se hvor Disney har funnet mye av sin inspirasjon fra. Dette er filmer som både passer for barn og voksne med budskap som alle burde nyte mens de trekker inn. Vi har faktisk en hel samling av våre favoritter som vi gleder oss å vise til våre fremtidige barn.

Vi måtte også stoppe for å knipse bilde med denne nydelige broen før middag og kjærestekos på stranden. Jeg så faktisk noe som lignet på en delfin som lekte seg i vannet og ga fra seg noen pip før den svømte videre. DET var fantastisk flott å få med seg i måneskinnet. 

Koseligste gågaten i Vejle by. 

Hjemreisen fra Danmark gikk enda fortere enn vi trodde det skulle gå. Nå var vi avslappet og med ny og god energi som vi koste oss med mens vi hørte på podcast, diskuterte temaer vi elsker og sang for full hals til sanger som vi danser til hjemme på kjøkkenet. Jeg tror ikke vi kunne fått mer kvalitetstid som kjærester enn den vi har fått på de kjøreturene vi har hatt opp igjennom årene. Denne turen har blitt den desidert beste og jeg håper på en liten tur til før vinteren kommer.

Selvsagt har det også vært krangling over at GPSen er vanskelig å lese så vi plutselig kjører feil og ender opp med å måtte kjøre flere km for å komme tilbake på rett vei. Eller fordi blodsukkeret har sunket til bunn og trøttheten har kommet på topp. Men det beste av alt med det er jo at forholdet bare vokser mer - så lenge du finner tilbake balansen. Alle diskusjoner og krangler kan man lære noe nytt av og det burde komme noe fint ut av alle sammen. 

Tilbake til Norge - igjen ved nydelige Eidfjord. Det fineste med å kjøre gjennom Europa er hjemturen over fjordene i Norge. Det er da du virkelig setter pris på den nydelige naturen vi har her hjemme - for selvom de andre landene har sin egen sjarm så kan de ikke sammenlignes med den naturen du finner her hjemme. Vi ble forelsket på nytt. 

Etter en så sammenklemt tur både i bil og på hotell så er jeg mer enn noengang takknemlig for den nydelige kjæresten jeg har - som har vært min i snart 8 år! Til alle der ute som har lyst på en skikkelig kjærestur - ta med deg bilen og kjør dit dere føler for og nyt hverandres selvskap i stillheten bak rattet. Dette har absolutt vært vår fineste ferie så langt.

Bare tenk at vi har opplevd alt dette på bare 11 dager? Ta med deg gubben og dra ut på eventyr med god samvittighet for miljøet! 

Ps. Bilen vår heter Smurfen.

#ferie #hverdag #tur #reise #tips

Urtehagen er på plass

 • 22.05.2017, 10:25

Åå, i går tok jeg endelig fatt på viljen og dro med min søte mamma og bror for å kjøpe inn det jeg trengte til å lage en liten urtehage. Jeg har lenge latt være fordi jeg ikke viste hvor jeg skulle begynne så det var godt å ha med noen grønne fingre (mamma) som kunne vise meg hva jeg trengte. Da vi kom tilbake stod selvfølgelig papsen klar til å sette opp urtehagen og begynte å grave etter mer jord da jeg hadde for lite. Det er så kjekt med snille, gode hjelpere. 

Selve utstyret til urtehagen var ikke dyrt. Det jeg brukte til underlag var en palle som vi allerede hadde hjemme. I tillegg trenger du gjødsel og drenering, dette hadde mamma liggende som jeg fikk bruke. Det eneste jeg da tok med meg fra butikken var plantekassen (149,-), duk (59.60,-), 3 poser med jord for grønnsaker og krydder (149,- per stk) samt sneglestopper (som jeg kjøpte feil størrelse på). På plantasjen anbefalte de 6 poser jord til denne plantekassen men det tok jeg meg ikke råd til, det er jo dette som faktisk koster litt penger. Samtidig viste jeg at vi hadde masse jord å ta fra hagen hjemme. God jord som pappa sa. 

Da vi kom hjem slapp pappa alt han hadde i hendene og begynte å sette opp plantekassen med duk i. Vi helte over litt drenering (stenene som du ser på bildet) og deretter fylte vi på med jord fra hagen som vi renset fra ugress men lot makken ligge igjen for å lage jorden enda bedre. Så helte vi over to poser med jord fra butikken, en pose med gjødsel og så en pose med jord igjen. Gjødselen skal gjøre at det blomstrer i en fei. Mamma slo til med å kjøpte ferdig spiret salat, jordbær og vårløk. Ellers kjøpte jeg frøene til koriander, spinat, ruccola og sitronmelisse. Disse plantet jeg sammen med min bror i tomme isbokser. Når disse begynner å få blader skal de settes ut i urtehagen. Det er så gøyt og ikke minst spennende å følge med på prosessen! 

Siden jeg kjøpte feil størrelse på sneglestopperen turte jeg ikke plante de allerede ferdige plantene da det kryr med brunsnegler ute. Hadde vært så kjedelig å våknet til en allerede ødelagt urtehage. 


Klar til å plantes, salat, vårløk og jordbær.


Alt går fortere når pappa fikser, men dette kan enhver klare uten hjelp!


Her ser du både duken og dreneringen.


Her planter vi krydder i forskjellige isbokser. Vi lå drenering i bunnen, fylte med jord før vi strødde over frøene og fylte på med litt jord over igjen. 
Vi merket alle boksene med hvilket krydder som stod i, her står det også hvordan de bør stå og hvor lang blomstringstiden er. Gleder meg til å se hvordan alt holder seg, og om jeg i det hele tatt klarer å få de til å blomstre. Jeg har til nå ikke hatt grønne fingre og kan bare ha planter som kan stå uten sollys og som ikke trenger stort med stell. Jeg bor i en kjeller leilighet så ekte sollys treffer ingen steder. Jeg har til nå skyldt på dette - men vi får se om jeg klarer det når plantene er ute. Krysser fingrene for at det er leiligheten og ikke meg. 

Ønsker alle en strående fin mandag. Nå skal jeg bytte sneglestopperen før jeg skal videre på jobb og trening. 

Hurra for Norge og flotte mennesker

 • 18.05.2017, 23:59Gratulerer på overskudd til alle de flotte menneskene som bor i det vakreste landet jeg vet om. Jeg er så takknemlig for været som lot oss bergensere skinne som aldri før - jeg er overbevist om at vi fortjente det! Dagen ble feiret med min kjekke samboer. Stort sett gikk dagen ut på å løpe rundt i byen som om vi var 14 år igjen. Den beste følelsen i verden. Ingen forpliktelser og enda mindre bekymringer. Kort oppsummert starte dagen med frokost sammen med politiorkesteret (som mine flotte foreldre spiller i). Etterpå fulgte vi etter dem på sine første skritt i paraden før vi stoppet opp for å nyte utsikten av de andre som deltok. Deretter så vi min store lillebror spille med de fine musikantene fra Tveiterås musikkorps i byens nydelige paviljong (fra bildet over). Når dette var over lot vi oss selv fly rundt i byen som fugler, fri til å gjøre akkurat det vi ønsket mest. Vi spiste chilenske empanadas under solen og bergens fineste kirsebærtre mens vi ventet på den nydeligste jenten i verden (min andre bedre halvdel) og hennes hjertevenn. Etter å ha knipset noen minnerike bilder løp vi videre til det "oppblåsbare" tivoliet for å få enda mer sommerfugler i magen. Vi tuslet gatelangs (til slutt barbente) både opp, ned, frem og tilbake for å finne noen stoler ute i solen til å ta oss et glass med noe som både sprudlet og var kaldt. Til slutt dukket det opp to fnisete tjommier som gjorde dagen enda morsommere. Takk alle sammen for en over snittet fin 17 mai. En spesiell takk til min andre bedre halvdel som alltid skinner sterkere enn solen. 

 

Matvettuke

 • 09.05.2017, 11:53

Er du flink til å spise opp alt som står i kjøleskapet? Jeg må ærlig innrømme at jeg kaster litt for mye mat - for det meste er dette grønnsaker/frukt da jeg kjøper for mye uten å planlegge dagene i forveien og ellers type rømme/yoghurt som jeg bare bruker i noen retter. I går handlet jeg inn litt mat for uken samtidig som jeg ble overlevert en rett fra "Adams matkasse" som foreldrene mine ikke fikk tid til å bruke før de fikk en ny kasse på døren. Dette er faktisk en vegetarisk rett fra sunn & lett kassen deres som de siste ukene har inkludert en kjøttrett, en fiskerett, og en grønnsaksrett. Takk for at dere tester det ut! Håper det til slutt blir en 100% vegetarisk kasse - jeg lover at jeg da skal teste denne ut!

Dette er en smoothie som jeg typisk lager når jeg ikke har behov for å være så kreativ:
Retten inneholder 284 kcalorier (om du dropper proteinpulveret inneholder den 191 kcalorier).
Retten utgjør 14,2E% (energiprosent) om ditt daglige inntak er på 2000 kcalorier; 5,48E% av karbohydratene - 3,15% av fettet - 5,02E% av proteinene
- 1,5 dl havremelk
- 100 g naturell yoghurt
- 30 g blåbær (ca 1 håndfull)
- 4 stk jordbær
- Proteinpulver (1 skje, ca 25 g)

Ønsker alle en strålende dag :-D
 

Våren er kommet til Bergen!

 • 02.05.2017, 11:40

Åå, de siste dagene har vært forferdelig travle men fantastisk fine! Dette takket være solen og varmen som har spredd seg over Bergen de siste dagene. Beklager at jeg ikke har blogget mye den siste uken men alt har gått i ett. 

Nå sitter jeg å ser ut vinduet fra kontorpulten min og lurer på hva jeg skal skrive. Det eneste jeg tenker på er alt jeg har lest på den siste tiden. Etter jeg var ferdig med skolen var det veldig befriende å endelig kunne lese i den boken jeg selv ville uten å tenke på at det var en eksamen som stod over meg bak alle ordene jeg leste. Skolen binder deg veldig fast, spesielt vist du ikke har tid til overs å forske på ting pensumet ikke vil innom. Så nå har jeg min tid til å snoke i alt jeg har gått gjennom en gang til, fundere på om jeg er enig eller uenig og høre hva andre har å si - de som kanskje også ikke har nådd igjennom i samfunnet. 

Akkurat nå stiller jeg spørsmål til mye av det jeg har lært og venter i spenning på om helsedirektoratet vil endre på kostrådene sine til samfunnet. Når det fortsatt er så stor andel av befolkningen som lider av livsstilssykdommer - må vi ikke stille spørsmål til hvordan befolkningen spiser i forhold til rådene vi har satt opp? Er det virkelig karbohydrater man skal spise mest av når det påvirker blodsukkeret vårt så mye? Periodisk faste er noe jeg har lest litt på denne helgen og noe jeg absolutt vil lese mer om - spesielt i forhold til inntak av mer fett fra sunne fettkilder. 

Er det mettet fett som er problemet eller er det sammensetningen i måltidet mettet fett kommer fra? Alt må spises med måte - men vist du er nyskjerrig kan jeg anbefale å bruke 30 minutter på å se denne videoen.

Vårens første fjelltur og burger!

 • 04.04.2017, 11:47

I går var det skikkelig herlig i luften her hjemme i Bergen. Solen var også deilig og varm. Selvom dagen i dag er grå med dråper av regn så har jeg fortsatt vårkribling i magen. Det er så mye gøy som skal skje fremover! Vår og høst, mine absolutte favorittårstider. Hvilke er din?

Været i går gjorde at jeg fikk skikkelig cravings på burger så jeg plukket med meg en burgerblanding fra coop etter jobb. På dager hvor solen endelig titter frem for å stråle ut litt vitamin D, ja da må vi faktisk ut å leke med den. Så det ble en grønnsaksburger laget på potet, linser, mais og aspargesbønner fra "Liv Laga". Bravo Liv! Dette er den beste jeg har smakt hittil! Den var cripsy og sprø og smakte helt nydelig. Den er både glutenfri og soyafri for dem som er allergiske. Elles om du er av dem som har hørt spekulasjonene rundt at soya er skadelig? Dette kan jeg komme tilbake til seinere, men noe forskning viser at ultravarmebehandling av både meieriprodukter og soyaprodukter (dette skal stå på pakningen i form av UHT og gjør at melken har lengre varighet) kan øke kolesterolet i kroppen vår. MEN, så må vi ikke glemme alle de fine godene med soyaprodukter i tillegg til at du kan finne den uten ultravarmebehandling. Jeg tenker at alt må spises med måte og siden vi er i en begynnerfase med stadig økning og variasjoner av vegetarprodukter så vil det nok både komme mer forskning og mer utvalg!

Det ble ikke fjelltur før ut på kvelden, så vårfølelsen forvant litt oppå fjellet da det kom noen skikkelige vindkast. Men det var så deilig å trene ute igjen, det gir en helt annen følelse i kroppen og det letter godt på skuldrene. Jeg sa at vist det var sol i dag så ville jeg ta en tur på stoltzen før jobb. Vet ikke om jeg hadde fullført den tanken, men sol var det ikke uansett.. Beste tipset til å faktisk gå på trening etter en lang dag eller på morningen er å faktisk ta på deg treningstøyet med en gang du våkner eller kommer inn døren. Da er hvertfall den første etappen gjennomført!Etter jobb skal jeg lage en deilig smoothie med vannmelon. Jeg har lagt banan og jordbær i fryseren for ekstra oppfriskende smak. Kommer kanskje på noen andre gøye ingredienser mens jeg venter. Har du noen gode ideer?

Ønsker alle en fin dag <3

Helgens bildedryss

 • 14.03.2017, 00:17

 

Henriette Thorkildsen

25 år gammel jente med bachelorgrad i ernæringsfysiologi. Brenner for helse, dyrevelferd og miljøet. For en kostnadsfri samtale eller ønske om kjøp av kostholdsplan send mail på: henriettethorkildsen@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no