hits

henriettethorkildsen


My essential


2 comments
 • Publisert: 27.06.2018, 09:55
 • Kategori: Frokost
 •  

  Oatmeal is one of my favorite meal and a definite essential on my plant based diet. Packed with lots of nutrients and good quality protein I can eat this with both a sweet tooth and good conscience. If you leave the oats in water overnight it is also easier for your body to digest the nutrients - including iron. Not to mention that this bowl is heavenly for the tastebuds. Have to admit that this is binged on in front of Netflix and Gaia quite often <3 My boyfriend is pretty awesome in the kitchen but somehow he always needs me to make this goodie bowl for him. 

   

   

  All you need to do:

  1. Cut and mash 1/2 banana into 1 dl of oatmeal. The banana works as your sweetener and I wouldn't change it with any other. 

  2. Cook the oats with either plant milk or water (or both)

  3. If you want more energy & protein you can use a scoop of protein powder when you cook the oats. I would recommend to use vegan protein or hemp.

  4. When the oats are well cooked, either in a pan or in the micro, I sprinkle over the seeds, fruits and berries I have in the fridge. Normally chia and flax seed, frozen berry mix and a whole apple. On top I definitely need a splash of cinnamon.

   

   

  It tastes absolutely heavenly. How do you like your oats? <3

   

  #mat #sunt #suntoggodt #livsstil #plantebasert #vegansk #veggis #kosthold #tips

   

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 27.06.2018, 09:55
 • Kategori: Frokost
 • 2 kommentarer
 • Lavkarbo, glutenfri og laktosefri grøt til frokost


  0 comments
 • Publisert: 04.09.2017, 21:12
 • Kategori: Frokost
 • For tiden holder jeg på med et lite prosjekt for dere som ønsker kostholdsplaner, det gøye er at det vil være billigere og enklere for dere som brukere. Her trenger jeg innspill til hvilke type kostholdsplan du hadde ønsket å følge! Legg fra deg en kommentar under eller skriv til meg anonymt på henriettethorkildsen@hotmail.com

  Her er den herlige lavkarbo grøten som du får oppskrift til nedenfor. 

  I dag har jeg hatt fri fra jobb og fått gjort utrolig mye nyttig samtidig som jeg har kost meg i solen med min kjære og svigerbror. Vi  dro til småvatnet som ikke er så langt unna der jeg bor, fikk padlet litt rundt i kajakkene og nytt de siste sommerdagene vi har i år. Selvom sommeren har vært utrolig tung med tanke på været så kjenner jeg faktisk at det er godt at den snart er over, komme inn i rutiner igjen uten dårlig samvittighet for at solen skinner utenfor. 

  Jeg har hatt en lite effektiv helg, men med mye kos og lite tanker rundt ernæring, så i dag har jeg kost meg med masse deilige og sunne retter for å få tilbake den grønne matgleden. Den er aldri langt vekke!

  Jeg er veldig inni lavkarbo for tiden, men jeg er ikke typen som liker å verke telle kalorier eller gram. Dette er veldig greit vist du absolutt ikke har peiling eller er på diett, men i lengden tror jeg det bare stresser deg mer enn det gjør nytte. For enkelte er det greit å ha en tanke rundt hvor mye karbohydrater man inntar, både med tanke på at det ikke skal være for mye men heller ikke for lite!
  Noen kan ha behov for mer enn andre, særlig de med høyt blodtrykk og bruk av blodtrykksreduserende medisiner, diabetikere med bruk av medisiner og som lettere kan falle i ketoacidose (diabetes 1) i tillegg til gravide/ammende. Dette fordi disse pasientene kan få for lavt blodtrykk eller for lavt blodsukker ved en veldig streng lavkarbo diett. Til disse anbefaler jeg et minimum av 50 gram karbo daglig i tillegg til oppfølging av legen med tanke på medisinering som oftest må reduseres ved lavkarbo. 

  Er du også inni lavkarbo bølgen? Savner du kanskje havregrøten om morningen? Her har du redningen! 

  Oppskrift
  - 2 dl kokosmelk evt 2 dl mandelmelk (eller halvt om halvt som jeg gjorde)
  - 1 ss linfrø
  - 1 ss solsikkefrø
  - 1 ss chiafrø
  - 1 knipe med salt
  Tilbehør: 1 ss smør/kokosolje, blåbær og kanel

  Forberedelser: Varm alle ingrediensene utenom tilbehøret i en panne til kokepunkt. Sett ned varmen og la stå til det får en fyldigere konsistens, kun noen minutter. Topp med tilbehøret og nyt denne varme frokostretten som holder deg mett lenge.
     Så tilbake til mitt lille prosjekt, hvilket type kosthold og matvarer hadde du ønsket å følge? Husk å følge meg på instagram her om du ønsker oppdateringer oftere <3 I morgen har jeg fått tak i en fin rabatt til dere som bor i Bergen området, stikk innom i morgen for å se hva det er :-D

  Pst. Jeg har fått en ny favorittsalat som jeg snart skal dele med dere. I mellomtiden kan du løpe og kjøpe grønnsaksbollene til IKEA. Ønsker dere alle en stålende fin kveld videre <3 Stort smil :-D

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 04.09.2017, 21:12
 • Kategori: Frokost
 • 0 kommentarer
 • Havregrøt (vegansk + glutenfri + laktosefri)


  9 comments
 • Publisert: 26.03.2017, 14:51
 • Kategori: Frokost


 • 1,5 dl havregryn, 233 kcal
  7 stk bjørnebær, 17 kcal
  1 jordbær, 10 kcal
  3/4 banan, 75 kcal
  2 ss linfrø, 82 kcal
  2 dl vann

  Totalt 417 kcalorier

  Det er så sunt og godt med havregrøt til frokost. Viste du at oppskriften over gir deg 60% av kostfiberet du trenger på en dag? I tillegg har du fått i deg over halvparten av de flerumettede fettsyrene (51%), vitamin C (51%), magnesium (64%), kopper (63%) og fosfor (75%).  Ikke nok med dette får du også i deg mer enn 1/4 av karbohydratene du trenger i tillegg til tiamin, B6, jern, kalium, sink.   Havregrøt er med andre ord heller undervurdert en overvurdert! Dessuten holder det deg jo mett frem til neste måltid. 

  Hva liker du å spise til frokost?

  Ønsker alle en strålende søndag :-D

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 26.03.2017, 14:51
 • Kategori: Frokost
 • 9 kommentarer