hits

henriettethorkildsen


Så hva spiser vi?


2 comments
 • Publisert: 13.06.2018, 11:47
 • Kategori: Hverdag
 • Typiske spørsmål jeg får på mitt plantebaserte/veganske kosthold går i denne duren:

  1. Kan man faktisk bli slank av å spise så mye karbohydrater?
  Ja, så lenge du ikke hopper i brødskålen og karbohydratfellen på et vegansk kosthold men faktisk inntar hovedsakelig grønnsaker, belgfrukter og de rette kornproduktene (som også er mer næringsrike) så vil du se at midjen blir smalere og kroppen lettere. 

  2. Får du i deg nok proteiner? 
  Ja! JA! JAA! Om alle veganere får i seg nok proteiner (aminosyrer) vet jeg ingenting om. På lik linje som jeg ikke vet om kjøttspisere får i seg nok. Aminosyrer står i parentes her fordi alle som spiser nok mat vil få i seg nok proteiner. Det det faktisk handler om er om du får i deg rett mengde av alle aminosyrene som finnes i forskjellige proteinholdige matvarer. På det riktige kostholdet vil vi så absolutt også få i oss nok. Det er her vi må få i oss både nøtter, frø, korn og belgfrukter i en blomstrende variasjon. "Å spise kjøtt er rett og slett en lat måte å få i oss nok proteiner på", og dessuten ofte veldig ensidig. Sammenlign belgfrukter med en porsjon kjøtt og se hvor mye mer du får med deg på kjøpet. Dette kan jeg komme tilbake til <3. 

  3. Jeg trener, må jeg ikke ha mer proteiner da? 
  Nei! Her kan jeg linke til mine favoritter innenfor vegansk fitness. Norske "Jon Venus", amerikanske/canadiske "Derek Simnett" og søte "Maddie Lymburner" som også har begynt å bygge muskler på sin andre profil "madfit.ig". Say no more. 

  4. Hvordan klarer du å spise så mye grønnsaker - blir det ikke kjedelig i lengden? 
  Nei, i et hav av planter er det tusenvis av smaker og varianter som gleder meg hver dag jeg våkner. Ikke et sekund har denne livsstilen vært kjedelig og det er absolutt ingen vei tilbake! Det handler om å lære seg nye teknikker på kjøkkenet istedenfor den typiske maten vi har blitt lært opp å spise. Det er langt fra vanskelig, kjipt eller kjedelig!

  Disse spørsmålene kommer fra de fleste nysgjerrige og litt skeptiske sjeler, men overraskende nok føler jeg at de fleste heller spør meg om tips til å lage grønn mat som ser like deilig ut som de rettene jeg deler. Jeg får fortsatt påklistret det største smilet og en varmende glød i hele kroppen av komplimenter som dette! <3 Aller mest fordi jeg ser en så UTROLIG stor forbedring av befolkningen generelt når det kommer til mat og kosthold. Skepsisen med et plantebasert kosthold har aldri vært så lav og nysgjerrigheten vokser! Befolkningen VIL bli grønnere - og ingenting er bedre enn det. 

  Så hva spiser jeg? En regnbue av levende mat! Grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø, helkorn, frukt, bær og en liten dose eksotisk supermat. Her kan du se et lite utdrag av typiske hverdags måltider:

  - FROKOST/KVELDS- 

  - LUNSJ - 

  - MIDDAG - 

  Har du spørsmål rundt et plantebasert kosthold? <3 Jeg svarer med glede!

  #vegansk #mat #kosthold #helse #livsstil #hverdag

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 13.06.2018, 11:47
 • Kategori: Hverdag
 • 2 comments
 • 2 comments

  maiken

  13.06.2018 kl.23:49

  Kjekt du er tilbake og inspirerer! Etpar ekstra varer på handlelisten min i dag....:)

  Henriette Thorkildsen

  14.06.2018 kl.19:49

  Så kjekt å høre Maiken ??? Hvilke ingredienser hoppet oppi handlevognen din? :-D Ønsker deg en strålende fin dag!

  Skriv en ny kommentar