hits

henriettethorkildsen


Min erfaring med p-stav


1 comments
 • Publisert: 19.10.2017, 11:01
 • Kategori: Hverdag
 • I dag har jeg endelig tatt ut p-staven jeg satt inn i februar. Jeg gleder meg og håper jeg fort kjenner effekten av å ikke ha syntetiske hormoner i kroppen. Jeg var veldig sikker på at dette var en prevensjon som passet meg, noe det dessverre ikke var. Jeg har hatt den i lenge nok til å føle at jeg har en god oversikt over hvorfor denne ikke passet til meg. 

  Den første uken var en berg og dalbane. Jeg gråt og lo om en annen. Kjæresten min var faktisk helt ifra seg. Jeg er en generelt følsom person men han kjente meg faktisk ikke igjen og ønsket ikke at jeg skulle fortsette på denne om berg og dalbanen ikke stoppet. Jeg kunne begynne å grine av ingenting og klarte ikke å sette ord på følelsene mine. Jeg følte meg tom og tappet. Jeg kunne legge meg i sinne og våkne med det største smilet. En dag måtte faktisk kjæresten min holde rundt meg til jeg sovnet da jeg ikke klarte å slutte å grine.. Det var helt sprøtt! Jeg ser at p-staven skal skille ut mest hormoner i begynnelsen og at utskillelsen avtar etterhvert. Dette kjente jeg godt når det plutselig sa stopp etter ca 1 uke og jeg var tilbake til å være meg selv, med et stabilt humør. Derfor valgte jeg å fortsette. Jeg hadde jo trossalt betalt en del og ønsket å prøve det ut i de 3 mnd legen anbefalte meg.

  Når følelsene ble balansert kom huden i ubalanse. Jeg har alltid slitt med kviser i ny og ne men nå eksploderte det. Jeg kan ikke med sikkerhet si at det var på grunn av hormonene men dette kan være en av bivirkningene til denne type prevensjon. Samtidig med dette gikk jeg med mensen i kanskje en hel mnd i strekk sammen med SINNSYKT ømme bryster, fett hår og fet hud. Jeg gikk til verks med å kutte ut sukker og kornvarer og gikk på en streng diett med nesten bare grønnsaker og frukt. Huden min ble sakte men sikkert bedre og etter kanskje 3-4 mnd var den som ny med en herlig glød og utstråling. At det tok 3-4 mnd sier litt om hvor skadet huden min var.

  I  september begynte kvisene sakte men sikkert å komme tilbake. Ikke så mye som de gjorde første gangen men i oktober begynte det å bli verre og verre. Kostholdet mitt var ikke endret noe som var enda mer demotiverende. I tillegg kom den alt for lenge menstruasjonen tilbake. Det var tydelig at kroppen min gikk inn i samme ubalanse som i begynnelsen av p-stav innsettelsen. Det var da jeg satt foten ned og bestemte meg for at dette er ikke noe jeg lengre vil ha i kroppen min. 

  Kvisene har heldigvis bedret seg allerede de siste ukene så jeg bare håper det hjelper ekstra mye på nå som jeg har fått ut p-staven. Nå trenger kroppen min en lang pause fra prevensjon og jeg gleder meg for jeg føler meg så mye mer som meg selv uten. Før jeg satt den i hadde jeg hatt noen mnd med pause fra p-piller og det føltes nesten som å danse på en stor hvit sky. Selvtilliten på topp og helt hundre prosent kontakt med min egen kropp. 

  Jeg føler selv at hormonelle prevensjoner gjør at du ikke helt har kontroll på når du virkelig er du. Jeg fortalte dette til legen min og hun sa seg enig i den beskrivelsen. Man er jo selvsagt seg selv, men når du er følsom og ubalansert - er det du som er nedfor og ustabil eller er det hormonene som snakker?

  Jeg tok i tillegg nye prøver for å sjekke om jeg har klart å få i meg nok jern, B12 og kalsium de siste mnd gjennom kosthold aleine. Jern da jeg har slitt med dette på både vegansk og vegetarisk kost. Kalsium ønsket jeg å sjekke da jeg hadde lave vitamin D lagre i vår - noe som spiller en stor rolle for kalsiumopptaket. B12 fordi dette er utbredt mangel på - faktisk ikke bare hos veganere/vegetarianere! Nå bare håper på gode svar <3 

  Er du flink å kjekke vitaminlagrene dine hos legen? 

  Ønsker alle en strålende fin dag - nå skal jeg løpe på jobb <3

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 19.10.2017, 11:01
 • Kategori: Hverdag
 • 1 comments
 • 1 comment

  Victoria Larsen

  19.10.2017 kl.11:17

  Så flott at du deler dine erfaringer, ettersom jeg også selv har vært inne på å prøve denne. Men, blir veldig usikker. Jeg sjekker ofte hos legen om jeg trenger ulike vitaminer i kroppen :-)

  Skriv en ny kommentar