hits

henriettethorkildsen


Raffinerte karbohydrater har blitt det nye mettete fettet


1 comments
 • Publisert: 30.08.2017, 11:20
 • Kategori: Ernæringsprat
 • Når jeg prøver å holde meg unna noe i matveien (som raffinerte kornprodukter) så er det selvsagt ikke bare bare. Det er kanskje mer kjedelig enn jeg syns det er vanskelig. Hvorfor jeg ikke kan spise mat med denne type glykemisk indeks (gir høy blodsukkerstigning) og uten næring er jo veldig klart - det er ikke bra for verken meg, deg eller nabogutten. Bollen du spiser til lunsj i ny og ne, den legger seg på haken min i form av en kvise. Andre kornprodukter, selv grovere varianter i store mengder kan legge seg i en ball i magen min så den vokser til en stor klump og blir værende som en stor klump resten av dagen. 

  Derfor er jeg forsiktig med inntaket på særlig raffinerte kornprodukter som loff, pasta, hvit ris, kaker, kjeks.. Mens grovere kornprodukter inntas med jevne mellomrom. Helst det jeg har laget selv fra bunnen av. 

  Jeg prøver alltid å ha liggende en krukke med hjemmelaget müsli eller granola bakt med honning i ovnen. Nam, her kan jeg jo styre vekk de kornsortene som er bearbeidet og legge inn en god dose havre, nøtter, frø og gjerne tørket frukt (uten sukker). 

  "For mye karbohydrater i kostholdet er koblet til sykdom og tidlig død sier ny forskning som dekker hele 18 land".

  Jeg vil at alle skal ha større fokus på karbohydratinntaket fra kornvarer og glemme innholdet av karbohydrater fra grønnsaker. En ny stor studie er blitt publisert, nok en gang blir mettet fett frikjent fra å være årsaken til alle de store livsstilssykdommene vi har i dag. Studien skriver de om her, forskningsartikkelen finner du her. Det som jeg vil er at du skal bli kjent med er det faktum at det i dag viser seg at det er for mye karbohydrater i kostholdet som er koblet til sykdom og tidlig død. Jeg har stor tro på dette - men i form av alle de raffinerte produktene vi spiser og ikke grønnsaker, noe studien ikke dekker men som vi i fremtiden kan forske nærmere på. Men det er jo hovedsakelig dette den generelle befolkningen spiser for mye av i form av pizza, brødmat, boller, kjeks, potetgull.

  Jeg syns ikke det gjør noe at vi må spise mindre karbohydrater. Kroppen min har det mye bedre, magen er mindre oppblåst og midjen er mindre. Jeg føler meg stort sett lettere i kroppen enn jeg gjorde før og kommer aldri til å spise raffinerte karbohydrater til hvert måltid lengre. Det kan faktisk også være godt å faste litt fra disse matvarene og kun spise lavglykemiske karbohydrater (grønnsaker). 

  Hva tenker du om dette? Spiser du mye raffinerte karbohydrater?
  Ønsker deg en strålende fin dag videre <3 
  henriettethorkildsen
 • Publisert: 30.08.2017, 11:20
 • Kategori: Ernæringsprat
 • 1 comments
 • 1 comment

  Victoria Larsen

  30.08.2017 kl.11:29

  Jeg har begynt å spise mindre karbohydrater, som gjør kroppen min mye bedre! :-)

  Skriv en ny kommentar