hits

henriettethorkildsen


Raffinerte karbohydrater har blitt det nye mettete fettet


1 comments
  • Publisert: 30.08.2017, 11:20
  • Kategori: Ernringsprat
  • Nr jeg prver holde meg unna noe i matveien (som raffinerte kornprodukter) s er det selvsagt ikke bare bare. Det er kanskje mer kjedelig enn jeg syns det er vanskelig. Hvorfor jeg ikke kan spise mat med denne type glykemisk indeks (gir hy blodsukkerstigning) og uten nring er jo veldig klart - det er ikke bra for verken meg, deg eller nabogutten. Bollen du spiser til lunsj i ny og ne, den legger seg p haken min i form av en kvise. Andre kornprodukter, selv grovere varianter i store mengder kan legge seg i en ball i magen min s den vokser til en stor klump og blir vrende som en stor klump resten av dagen. 

    Derfor er jeg forsiktig med inntaket p srlig raffinerte kornprodukter som loff, pasta, hvit ris, kaker, kjeks.. Mens grovere kornprodukter inntas med jevne mellomrom. Helst det jeg har laget selv fra bunnen av. 

    Jeg prver alltid ha liggende en krukke med hjemmelaget msli eller granola bakt med honning i ovnen. Nam, her kan jeg jo styre vekk de kornsortene som er bearbeidet og legge inn en god dose havre, ntter, fr og gjerne trket frukt (uten sukker). 

    "For mye karbohydrater i kostholdet er koblet til sykdom og tidlig dd sier ny forskning som dekker hele 18 land".

    Jeg vil at alle skal ha strre fokus p karbohydratinntaket fra kornvarer og glemme innholdet av karbohydrater fra grnnsaker. En ny stor studie er blitt publisert, nok en gang blir mettet fett frikjent fra vre rsaken til alle de store livsstilssykdommene vi har i dag. Studien skriver de om her, forskningsartikkelen finner du her. Det som jeg vil er at du skal bli kjent med er det faktum at det i dag viser seg at det er for mye karbohydrater i kostholdet som er koblet til sykdom og tidlig dd. Jeg har stor tro p dette - men i form av alle de raffinerte produktene vi spiser og ikke grnnsaker, noe studien ikke dekker men som vi i fremtiden kan forske nrmere p. Men det er jo hovedsakelig dette den generelle befolkningen spiser for mye av i form av pizza, brdmat, boller, kjeks, potetgull.

    Jeg syns ikke det gjr noe at vi m spise mindre karbohydrater. Kroppen min har det mye bedre, magen er mindre oppblst og midjen er mindre. Jeg fler meg stort sett lettere i kroppen enn jeg gjorde fr og kommer aldri til spise raffinerte karbohydrater til hvert mltid lengre. Det kan faktisk ogs vre godt faste litt fra disse matvarene og kun spise lavglykemiske karbohydrater (grnnsaker). 

    Hva tenker du om dette? Spiser du mye raffinerte karbohydrater?
    nsker deg en strlende fin dag videre <3 
    henriettethorkildsen
  • Publisert: 30.08.2017, 11:20
  • Kategori: Ernringsprat
  • 1 comments
  • 1 comment

    Victoria Larsen

    30.08.2017 kl.11:29

    Jeg har begynt spise mindre karbohydrater, som gjr kroppen min mye bedre! :-)

    Skriv en ny kommentar