hits

henriettethorkildsen


Hjemmelaget surkl til frokost


3 comments
  • Publisert: 17.08.2017, 15:12
  • Kategori: Fermentering
  • Surklen jeg begynte p, som du kan lese i innlegget her, er endelig ferdig! Jeg har lenge bekymret meg for bakteriefloraen min da jeg verken har spist mye fermentert mat eller laget noe selv. Men n har jeg endelig ftt fart p sakene og jeg har n begynt innta mitt frste fermenteringsprosjekt - fermentert surkl. Oppskriften er fra fermenteringsdronningen, Gry Hammer, som du kan finne her

    Probiotisk mat er mat som inneholder og tilfrer gode bakterier til tarmen. Den beste mten bygge opp eller gjenoppbygge en god tarmflora er spise probiotisk mat som fermentert mat! Det er s bra for helsen din og jeg gleder meg over at jeg endelig har hoppet p den gamle vanen som n igjen er blitt populr! 

    Etter at jeg i vinter fikk pvist lave jernlagre og vitamin D lagre har dette lagt skurret p hjernen min. Srlig da jeg ikke har lyst innta animalsk - men samtidig vet at kroppen min trenger det mer enn jeg tidligere skjnte. Understreker kroppen min da vi alle er forskjellige og tler forskjellige livsstiler og kosthold. Da jeg ble pvist jernmangel, selv etter at jeg har hatt fokus p dette nringsstoffet s falt jeg litt i bakken. Vist ikke kroppen min klarer ta opp ikke-hemjern nok - hvordan kan jeg da fortsette spise kun plantebasert? Skal kroppen min g p bekostning av at jeg nsker  leve s grnt og dyrevennlig som mulig?

    Gjennom fermentering ker nringsstoffenes biotilgjengelighet og kan dermed ke blant annet jernopptaket og andre vitaminer som har lav biotilgjengelighet i planteriket. Om dette er godt nok vet jeg ikke enda men jeg kan uansett anbefale alle og srlig veganere og vegetarianere spise mat som er fermentert! Surdeigsbrd - skikkelig hjemmelaget surdeigsbrd er noe som hvertfall kan vre redningen for jernmangel hos vegetarianere og jeg vil snart prve meg p dette og kanskje fr surdeigsbrd prve ut hjemmelaget kombucha. S om noen leser dette og har en kombucha baby som jeg kan f s blir jeg superglad! For de som ikke vet hva dette er s er det en av ingrediensene til lage kombucha drikken. 

    Helt til slutt m jeg jo kanskje fortelle at smaken p denne surklen var MYE bedre enn forventet. Sammen med knekkebrdet var det enda bedre og da vet jeg at dette er en ingrediens jeg kan bruke i matlaging sammen med knaske p det innimellom. Surklen har en syrlig og frisk smak og jeg er i ekstase over at jeg kan knaske p dette med s god samvittighet! YEY! :-D

    nsker alle en strlende fin torsdag videre - n skal jeg lpe p jobb!

    henriettethorkildsen
  • Publisert: 17.08.2017, 15:12
  • Kategori: Fermentering
  • 3 comments
  • 3 comments

    hverdagslivetivollen

    17.08.2017 kl.16:27

    s godt ut :) ha en fin ettermiddag og kveld :)

    Andrea Isaksen

    18.08.2017 kl.10:09

    Hei, s utrolig fin blogg du har! Jeg lurte p om du kunne hjelpe meg litt?

    Jeg lurer p hvordan du fr til lage bloggen "bred", alts bildene strre(om du skjnte hva jeg mente? Haha, driver som sagt fikser bloggen skjnner nada.

    Henriette Thorkildsen

    23.08.2017 kl.16:29

    Andrea Isaksen: Heisann! Jeg har kjpt bloggdesignet p www.kvdesign.no, billig og enkelt sette opp s slipper du alle timene med oppsettet selv. Been there, done that!;-P

    Skriv en ny kommentar