hits

Hverdagslasagne på farten

  • 07.08.2017, 20:30

I dag blir det en sein middag - lasagnen står i ovnen og jeg gjør meg klar til å plukke opp kjæresten på flypassen. Jeg kjenner han såpass godt at jeg vet at jeg kommer til å høre magen hans rumle før jeg faktisk ser han. Så jeg tenkte at jeg for en gangs skyld kunne ha maten klar til han kom hjem. 

Jeg klarte ikke helt bestemme meg for hva jeg skulle lage i dag så jeg tok egentlig med meg favorittene mine for å lage en deilig grønnsakslasagne (håper jeg). Basen smakte hvertfall veldig godt! Lasagne er så enkelt og varierende at man faktisk bare kan bruke det som en pytt i panne. Bland sammen restene i kjøleskapet med litt tomater og fløte (jeg blandet med soyafløte). Jeg hadde lag på lag med lasagneplater, squash, cottage cheese og basen. Om den blir velykket skal jeg dele oppskriften med dere i morgen! 

Til en helt annen ting, jeg fikk noen forespørsler i går om sukkerinnholdet i søtpotetene fra artikkelen på side2 i går som du kan lese her. Søtpotet har et naturlig høyt innhold av sukker og er dermed søt på smak, herav navnet søtpotet! Men dette er ikke det samme som sukkeret du bruker i pannekakerøren. I tillegg til at søtpoteter har en lav glykemisk indeks (gir lav blodsukkerstigning) så inneholder det også hormonet adiponektin som er med på å regulere blodsukkeret i kroppen. Herav er det ikke farlig å bytte ut potet med søtpotet innimellom og det er heller bare bra! Så ikke vær redd for å ta med deg søtpotet hjem fra matbutikken.

Jeg blir utrolig glad for slike spørsmål for det er jo derfor jeg er her og blogger om ernæring og mat. Akkurat fordi jeg vil lære det videre til andre. Nøl dermed ikke med å stille spørsmål enten her eller på mail så skal jeg prøve å svare deg så godt som mulig evt lage et lengre innlegg rundt temaet :-) 

Ønsker alle en strålende fin kveld videre - nå må jeg løpe videre! 

#mat #hverdag #helse #livstil #fitness #diett 

Henriette Thorkildsen

25 år gammel jente med bachelorgrad i ernæringsfysiologi. Brenner for helse, dyrevelferd og miljøet. For en kostnadsfri samtale eller ønske om kjøp av kostholdsplan send mail på: henriettethorkildsen@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no