hits

5 av mine favoritt salater

  • 09.07.2017, 13:21

Jeg er veldig glad i salat, særlig på denne tiden av året når smakssansene lengter etter noe friskt og gjerne kaldt å ta tak i. Morsomt at det føles ut som høst i Bergen men at smakssansene er i sommermodus. Det har sikkert mer med hva vi innerst inne lengter etter.. Eller er det kanskje bare meg som har lyst på is, smoothie og friske salater? 

Her har jeg kortet ned 5 forskjellige oppskrifter til dere på mine favoritt salater. Noen enklere enn den andre - og noen som passer bedre som tilbehør eller lunsj enn et hovedmåltid. Disse kan du fint putte oppi litt kikerter, magert økologisk kjøtt, fisk eller noe annet som gir mer proteiner til måltidet. 

1. HUMMUSSALAT MED SØTPOTET OG QUINOA

Om du liker varme salater med mye smak så vil du elske denne! Dette er en absolutt favoritt hos meg som jeg nå må lage igjen snart. Det er kanskje den "mest" tidskrevende salaten - selvom den egentlig er superlett. Hummusen er nemlig ikke så avansert som de originale oppskriftene men en lettere variant som jeg syns smaker like godt og som bare tar deg 5-10 minutter å lage. Dette visper vi sammen mens det andre står i ovnen! I tillegg er detet en salat som man fint kan spise som et måltid da kikertene forsyner deg med proteiner og oljen i hummusen forsyner deg med sunt fett fra olivenoljen. Ellers fyller grønnkålen (favoritt <3) deg rikelig på vitamin C, A og E i tillegg til B6, kalsium, kalium, magnesium og fiber. Hvorfor dette er min favorittsalat? Akkurat derfor <3 I tillegg passer jo den nøytrale smaken til alt! Trykk her for å komme til oppskriften. :-D

2. SALAT MED FETAOST OG TØRKET TOMAT

Dette er min andre favoritt - fordi den ikke tar mer enn 5-10 minutter å lage men allikevel smaker den så utrolig godt! Oppskriften kan du finne her. Denne kan du gjerne bruke sammen med proteinkilder som belgvekster, magert økologisk kjøtt eller fisk. Ellers passer den like godt uten til et mindre måltid. Denne er faktisk en veldig enkel vei til nytelse. Prøv den! 

3. DETOX SALATMan skulle tro det var skikkelig kjipt å gå på en liten rensing, eller spise så mye grønt. Men med mat som dette går det helt fint. Her kan du gjerne blande inn litt eplecidereddik i tillegg for en ekstra overraskelse til tarmen din. Alle ingrediensene kuttes i små biter for at det skal lettere fordøyes og spises mer av - dette tar gjerne tid om du ikke har food processor (som meg). Ellers smaker det mye av denne salaten og den får i gang fordøyelsen din og lar den jobbe for fult med masse gode næringsstoffer. I skrivende stund ser jeg nå at jeg absolutt må lage noen porsjoner av denne salaten snarest og få meg en liten rens jeg også. Denne salaten kan dessuten FINT også brukes som tilbehør. Her finner du oppskriften. 

4. ENKEL SPIRESALATSpirer er faktisk nysprungne skudd og inneholder næringen fra frøet som gjør at de faktisk har et høyere innhold av vitaminer og mineraler enn de ferdigvokste plantene. Samtidig smaker det fantastisk godt både på skive og i salater eller som tilbehør. Her er en superenkel salat rik må vitaminer og mineraler og som smaker fantastisk godt uten å kreve noe særlig fra deg til å lage! Her kan du finne oppskriften. 

5. SOMMERSALATEN

Dette er en enkel måte å lage en frisk salat som tilbehør til grillmaten. Det er så godt å blande salat sammen med frukt og bær! Denne salaten har veldig lite energi og mindre næringsstoffer enn de andre så denne vil jeg ikke kvalifisere som et fullverdig måltid - men en oppfriskende side rett eller en del av lunsjen mens du nyter en god bok i solskinnet (som jeg nok en gang må poengtere at vi mangler i Bergen).. Oppskrift på denne salaten finner du her

Ønsker alle en fantastisk flott søndag og en ellers fin uke - neste uke reiser jeg på spontanferie med bil og telt (destinasjon ikke planlagt)! 

#kosthold #helse #livsstil #mat #sunt #salat #fitness #ernæring
 

Marie Oma

09.07.2017 kl. 21:15
nam, såg veldig fristende ut! :-D

Ingeborg Vevle

09.07.2017 kl. 23:40
Åh, alle disse salatene så kjempegode ut! Jeg er utrolig glad i salater med fetaost og tomat, med mye olivenolje og annet snadder. Kommer nok til å prøve flere av salatene i innlegget!

Henriette Thorkildsen

13.07.2017 kl. 10:20
Ingeborg Vevle: Ikke sant det er godt? Håper de du vil prøve faller i smak :-D Selv må jeg nå ha tørket tomat i salaten - det synes jeg er såå godt. Lykke til og kom gjerne med tilbakemelding :-D Ha en strålende fin dag videre!
Henriette Thorkildsen

25 år gammel jente med bachelorgrad i ernæringsfysiologi. Brenner for helse, dyrevelferd og miljøet. For en kostnadsfri samtale eller ønske om kjøp av kostholdsplan send mail på: henriettethorkildsen@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no