hits

Sommersalat

  • 29.05.2017, 20:39

I helgen har jeg kost meg med god mat så i dag savnet magen min noe lett og mindre energirikt til middag. En sommerlig salat var akkurat det jeg fikk lyst på og hva er vel det uten jordbær? Jeg måtte også prøve ut salaten jeg har plantet. Etter at jeg hadde renset den godt fra jord blandet jeg den enkelt sammen med jordbær, rødløk, avocado, blåbær og sitronsaft. 

Jeg har vært litt opptatt den siste uken med både jobb og bryllup for min kjære svigerbror som giftet seg på lørdag. Men en ting jeg må si er at jeg har prøvd meg på rawfood kake som jeg absolutt forelsket meg i. Jeg lagde en på onsdag som jeg da bestemte skulle få bli med på bryllup - men det var dessverre ikke i tankene å ta bildet av kaken da jeg stod midt på natten begge gangene jeg lagde den. Men jeg skal love at jeg kommer til å lage en ny. Denne kaken var en form for sjokoladekake ved bruk av dadler, havre, banan, cashewnøtter, kokosolje, vanilje og raw kakao. NAM! Dette var så overraskende godt og jeg kommer absolutt til å prøve ut flere varianter. Det kjekkeste med raw food er jo at du får i deg så mye gode næringsstoffer samt god mat uten dårlig samvittighet. Vist du er en av dem som ikke klarer smaken av banan (mamsen) så vil ikke denne kaken falle i smak - men om du er glad i banan og sjokolade så er dette absolutt noe du må prøve! Vist du ikke klarer å vente kan du gå inn på den originale oppskriften her.

Tilbake til denne friske salaten så kan du egentlig leke litt selv med hva du liker. Jeg brukte sitronsaft som dressing istedenfor en fetere type eller olje. Den vil nok ikke holde deg mett lenge men vist du er i et lite fastemodus etter en mathelg som jeg har hatt eller bare vil ha et lite måltid så er denne perfekt. 

Det jeg brukte:
- 2 never salat
- 1/3 rødløk
- 8 jordbær
- 1 avocado
- 1 håndfull med jordbær
- Saften fra 1/2 sitron

Ønsker alle en nydelig uke :-)

#mat #fitness #helse #kosthold #ernæring #salat #oppskrift #fit
 

Andrea

29.05.2017 kl. 20:46
Det så kjempe godt ut!

Henriette Thorkildsen

31.05.2017 kl. 18:39
Andrea: Tusen takk for det :-D

Pernille

29.05.2017 kl. 20:52
Det så veldig godt ut :)

Henriette Thorkildsen

31.05.2017 kl. 18:39
Pernille: Det er det også! :-D takk!

morsatill7

30.05.2017 kl. 08:54
Jammi! Så godt!

Henriette Thorkildsen

31.05.2017 kl. 18:39
morsatill7: Så kjekt :-D Takk!
Henriette Thorkildsen

25 år gammel jente med bachelorgrad i ernæringsfysiologi. Brenner for helse, dyrevelferd og miljøet. For en kostnadsfri samtale eller ønske om kjøp av kostholdsplan send mail på: henriettethorkildsen@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no