hits

henriettethorkildsen


Urtehagen er på plass


0 comments
 • Publisert: 22.05.2017, 10:25
 • Kategori: Hverdag
 • Åå, i går tok jeg endelig fatt på viljen og dro med min søte mamma og bror for å kjøpe inn det jeg trengte til å lage en liten urtehage. Jeg har lenge latt være fordi jeg ikke viste hvor jeg skulle begynne så det var godt å ha med noen grønne fingre (mamma) som kunne vise meg hva jeg trengte. Da vi kom tilbake stod selvfølgelig papsen klar til å sette opp urtehagen og begynte å grave etter mer jord da jeg hadde for lite. Det er så kjekt med snille, gode hjelpere. 

  Selve utstyret til urtehagen var ikke dyrt. Det jeg brukte til underlag var en palle som vi allerede hadde hjemme. I tillegg trenger du gjødsel og drenering, dette hadde mamma liggende som jeg fikk bruke. Det eneste jeg da tok med meg fra butikken var plantekassen (149,-), duk (59.60,-), 3 poser med jord for grønnsaker og krydder (149,- per stk) samt sneglestopper (som jeg kjøpte feil størrelse på). På plantasjen anbefalte de 6 poser jord til denne plantekassen men det tok jeg meg ikke råd til, det er jo dette som faktisk koster litt penger. Samtidig viste jeg at vi hadde masse jord å ta fra hagen hjemme. God jord som pappa sa. 

  Da vi kom hjem slapp pappa alt han hadde i hendene og begynte å sette opp plantekassen med duk i. Vi helte over litt drenering (stenene som du ser på bildet) og deretter fylte vi på med jord fra hagen som vi renset fra ugress men lot makken ligge igjen for å lage jorden enda bedre. Så helte vi over to poser med jord fra butikken, en pose med gjødsel og så en pose med jord igjen. Gjødselen skal gjøre at det blomstrer i en fei. Mamma slo til med å kjøpte ferdig spiret salat, jordbær og vårløk. Ellers kjøpte jeg frøene til koriander, spinat, ruccola og sitronmelisse. Disse plantet jeg sammen med min bror i tomme isbokser. Når disse begynner å få blader skal de settes ut i urtehagen. Det er så gøyt og ikke minst spennende å følge med på prosessen! 

  Siden jeg kjøpte feil størrelse på sneglestopperen turte jeg ikke plante de allerede ferdige plantene da det kryr med brunsnegler ute. Hadde vært så kjedelig å våknet til en allerede ødelagt urtehage. 


  Klar til å plantes, salat, vårløk og jordbær.


  Alt går fortere når pappa fikser, men dette kan enhver klare uten hjelp!


  Her ser du både duken og dreneringen.


  Her planter vi krydder i forskjellige isbokser. Vi lå drenering i bunnen, fylte med jord før vi strødde over frøene og fylte på med litt jord over igjen. 
  Vi merket alle boksene med hvilket krydder som stod i, her står det også hvordan de bør stå og hvor lang blomstringstiden er.   Gleder meg til å se hvordan alt holder seg, og om jeg i det hele tatt klarer å få de til å blomstre. Jeg har til nå ikke hatt grønne fingre og kan bare ha planter som kan stå uten sollys og som ikke trenger stort med stell. Jeg bor i en kjeller leilighet så ekte sollys treffer ingen steder. Jeg har til nå skyldt på dette - men vi får se om jeg klarer det når plantene er ute. Krysser fingrene for at det er leiligheten og ikke meg. 

  Ønsker alle en strående fin mandag. Nå skal jeg bytte sneglestopperen før jeg skal videre på jobb og trening. 

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 22.05.2017, 10:25
 • Kategori: Hverdag
 • 0 comments
 • 0 comments

  Skriv en ny kommentar