hits

henriettethorkildsen


Enkel og sunn grønnsakspasta


2 comments
 • Publisert: 23.04.2017, 20:55
 • Kategori: Middagsretter
 • Denne søndagen startet med frokost i sengen og hele to kopper med kaffe. DET har ikke skjedd på LENGE. En helt herlig måte å starte en søndag som er planlagt å være lite effektiv. Det er min andre jobbhelg og da syns jeg at jeg fortjener et lite pust i bakken og gjøre absolutt ingenting. Men som oftest når jeg har planlagt en rolig dag, så blir den mer effektivt enn jeg hadde tenkt.

  Jeg har fått vasket og ryddet litt i skap og skuffer og snart skal jeg sitte meg ned å planlegge måltidene for uken som kommer. Jeg har de siste ukene blitt skikkelig treningsglad igjen og målet er å få opp muskelmassen min med trening, en håndfull gode proteiner og masse herlige grønnsaker og frukt.

  Da jeg selv hater å handle mat og ikke hadde noe som helst å lage middag med var jeg bare noen sekunder i fra å kjøpe med meg kinamat - men heldigvis for søndagsåpent (som jeg egentlig er imot) så kjøpte jeg heller med meg grønnsaker hjem for å lage favoritten min - grønnsaker med fløte og pasta som i dag ble til nudler, toppet med parmesanost. Mm. Det er så godt, og ikke minst så enkelt. Beklager, jeg er klar over at det ikke er stort lenge siden jeg kom med lignende pastarett. Men herregud, det er jo så godt.   Det du trenger for 2-3 personer:
  - 1 brokkoli
  - 1 pose rosenkål
  - 5 stk asparages
  - Pasta/nudler
  - 3 sopp
  - Soya matfløte 
  - 1 ss rapsolje

  Det du gjør:
  - Kutt opp brokkoli, asparges og sopp
  - Kok opp nudlene/pastaen som anvist på pakningen
  - Kok opp brokkoli, rosenkål og asparges sammen til det er mykt nok - kok gjerne opp sammen med litt smør for ekstra deilig smak. Sil ut vannet og sett til siden når dette er ferdig.
  - Fres soppen i en dyp panne med 1 ss rapsolje og når dette har stått noen minutter tilsetter du de kokte grønnsakene og heller over litt soya matfløte. Tilsett til slutt nudlene.
  - Topp med parmesan ost om ønsket!   Disse nudlene som jeg brukte til grønnsakene er fra king soba, og det geniale med disse er at de er økologisk og kommer i porsjoner så du kan enkelt vite hvor mye som skal kokes. En porsjon er hvertfall hos meg til 2 personer. Godt smaker de også!  Håper alle har hatt en strålende søndag - nå sitter jeg å lurer på om jeg skal lage meg noen proteinrike muffins. 

  Stor klem

  #mat #helse #vegetar #grønnsaker #fitness #kos #matglede #søndag 

   

  henriettethorkildsen
 • Publisert: 23.04.2017, 20:55
 • Kategori: Middagsretter
 • 2 comments
 • 2 comments

  Marie Oma

  23.04.2017 kl.23:14

  Det såg veldig godt ut :) Takk for oppskrift :D

  Henriette Thorkildsen

  25.04.2017 kl.21:00

  Marie Oma: Så bra, bare hyggelig :-)

  Skriv en ny kommentar